Haberler

Tesla Model S’e en fazla kaç kişi sığabilir?




Eğer daha önceden Model S ile yolculuk etme şansı yakaladıysanız iç mekanın genişliğini fark etmişsinizdir. İçten yanmalı motorlara sahip otomobillerde şanzıman, motor ve aktarma organları gibi parçaların kapladığı hacim yüzünden otomobilin iç hacmi azalmakta. Tesla’da ise durum biraz daha farklı gerçekleşiyor.

Örnek vermek gerekirse, 1977 model Lincoln Mark V sahip olduğu 5,850 mm‘lik uzunluğa ve 2 metrelik genişliğine rağmen otomobilin iç mekanı 4 kişilik bir ailenin rahat edebilmesi için yeterince geniş değildi. Aynı zamanda ön tarafta yer alan 7.5 litrelik V8 ve neredeyse gereğinden büyük bir bagaja sahipti.

 

Geride bıraktığımız yıllarda ise bu durum iyiye doğru gitmekte ancak tasarımcılar tasarım ile hacim arasındaki dengeyi kurmakta halen zorlanmakta. Tesla ise bu dengeyi gayet başarılı bir şekilde tutturmuşa benziyor.

 

Model S elektrik ile çalıştığı için tasarımcıların yıllardır süre gelen çizgilerin dışına çıkabilmesine imkan sağladı. Otomobilin altı(şasisi) yürüyen aksamı, bataryaları ve motorları barındırırken üst kısım ise bu tabana monte edilmekte.

Tesla Model S 7 kişiye kadar aynı anda ev sahipliği yapılabilmekte ancak sınırları zorlamak istesek otomobile en fazla kaç kişi sığabilir? Birden çok Guinness Rekorunu elinde bulunduran Carl Reese bu soruyu cevaplayabileceğini düşünmüş olsa gerek ki Model S’e ailesi ve arkadaşlarından oluşan 19 kişiyi sığdırmayı başardı.

Bu rekoru elinde bulunduran otomobil ise Mini. Dış boyutlarının aksine rekor denemesinde otomobile tam 26 kişi sığmıştı.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bagaja 3-4 kişi daha sığar. Araya da bir kaç kişi sıkıştırdık mı 25-26 kişi rahat sığar. Daha fazlasını da zorlarız.

  2. direksiyona beni koyucaklar araba ~20 kişiyken oturucam gaza 0-200 ölçücen inince bidaha arabaya bırak binmeyi bakamazlar bile

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu