Haberler

Yurtdışına hazırlanıyor




Üretimine 2011 senesinde başlanan ve bu güne kadar 107 adet üretilen Türk otomobili VOLKICAR Automechanika İstanbul’un yıldızı oldu. Volkan Işık’ın tasarlayıp hayata geçirdiği proje Automechanika İstanbul fuarında otomotiv endüstrisi ile buluştu ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yerli Volkicar otomobiller 4 senede 105 adet üretilmiş ve 6 ülkeye ihraç edilmişti. 2015 başında yapılan son ihracat ile üretim sayısı 107’ye çıkarken, İtalya’nın eklenmesi ile ülke sayısı da 7’ye yükseldi. İtalya, Moldova, Türkmenistan, Azerbaycan, Lübnan ve Bulgaristan’a satışı yapılan Volkicar’ın yeni ülkelerde boy göstermesi için görüşmeler devam ediyor.

Lassa Volkicar’a Özel Lastik Üretti

Volkicar Türkiye ’de üretiliyor. Volkan Işık’ın tasarladığı bu konsept otomobile Brisa’nın lastik markası Lassa da destek oluyor. Ayrıca Türkiye’nin dünyadaki jant markası CMS de, Volkicar’ın jantlarını özel olarak tasarladı ve üretti. Lassa ve MANN-FILTER Volkicar’ları 4 gün boyunca fuar fuaye alanında gelen ziyaretçileri karşıladı.

Volkan Işık: “Ürün Çeşitliliği Sayesinde Satışları Arttıracağız”

Dört senede küçük ama sağlam adımlarla önemli bir yol kat etmeyi başaran Volkicar’ın üreticisi Volkan Işık şunları söyledi: “Otomobil sektöründe marka oluşturmanın uzun bir yol olduğunu, sabırlı ve kararlı olmak gerektiğini söylemiştik. Volkicar’ın satış adedini yukarılara çekmek için ürün çeşitliliğini arttıracağız. Bunun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Volkicar için 2015 hedeflerimiz arasında 10 ülkeye ulaşmak da var. Sıradaki ülkeler Almanya ve İspanya.

Fuar dört gün boyunca 46.382 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 1.667 katılımcı en yeni ürünlerini sergileme fırsatı buldu. Fuar toplam 14 Salonda, 40.516 metrekarelik bir alanda düzenlendi. Bir sonraki Automechanika İstanbul fuarı 7-10 Nisan 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

Volkicar’ın teknik özellikleri şu şekilde;

Motor 1251 cc, sıralı 4 silindirli, benzinli, DOHC, hava soğutmalı, 4 karbüratörlü, 115 HP
Şanzıman 5 ileri vitesli (sıralı tip, manuel), elektrikli geri vites
Aktarma %100 kilitli diferansiyel, arkadan çekiş
Ağırlık 530 kg
Ağırlık/Güç oranı 4.6 kg/HP
Boyutlar (u/g/y) 302/160/135 cm
Dingil mesafesi 1915 mm
İz genişliği 1600 mm
Şasi Orijinal tasarım, tubular
Süspansiyon Orijinal tasarım, önde çift salıncaklı bağımsız, arkada rijid aks, ayarlanabilir amortisörler
Frenler Önde disk, arkada kampana
Gövde (iç/dış) Orijinal tasarım, kompozit plastik
Lastik (Lassa) Orijinal tasarım, 205/60 13
Jant (CMS) Orijinal tasarım, 13 inç x 6 inç

Kaynak: Radikal

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu