Haberler

Yeni Ford GT yeterince ekonomik mi?




Ford GT ve yakıt tüketimi

Tamamen sıfırdan üretilen Ford GT‘nin 12 yıl önceki model ile ortak noktası ne olabilir? Beklenmedik bir şekilde yakıt tüketimleri. Otomobil şehir içinde 21.3 L/100km, şehirler arası yolculuklarda ise 13 L/100km yakıt tüketmekte. Karma tüketim değeri ise 100 km’de 16.8 litre olarak açıklandı; 12 yıl önce olduğu gibi. Aradaki tek fark bu tüketim değerlerini ölçen EPA’in ölçüm yönteminin değişmesi.

Yakıt tüketimi ile gelen vergi

Birleşik Devletlerde çok yakıt tüketen otomobiller alınan “Gas Guzzler” vergisinden etkilenen otomobili satın alan müşteriler satış fiyatı üzerine ek olarak 2600 dolar (9800 TL) daha ödeyecekler. Ford GT’nin satış fiyatının 1.7 milyon TL olduğu düşünülürse bu ek masrafın alıcılar için çok sıkıntı olmayacağı düşünülebilir. Bu vergiyi de her gaza bastığınızda GT’nin yaşattığı deneyim ile unutabilirsiniz.

Teknik detaylar açıklandı mı?

Bir diğer enteresan durum ise spor otomobilin yakıt tüketim değerlerinin diğer performans ile ilgili verilerden önce ortaya çıkmış olması. Şimdiye kadar yapılan tahminlerde 3.5 litrelik EcoBoost V6 motorun 600 hp’nin üzerinde bir güç üretmesi bekleniyor. Son hız veya 0-100 değerleri ile ilgili konular netlik kazanmamış durumda.

Ford, GT modelini özel tutmak istediği için yıllık üretim adetini 250 ile sınırlama kararı aldı. 4 yıl boyunca Ontario, Kanada‘da 1000 adet üretilecek otomobili satın alan müşterilere özel “sipariş kiti” de bulunmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Bence bu aracı özel yapan 50 tane üretilecek olması,herkesin bu aracı alamaması yani Ford'un alacakları kendi seçecek olması ve Türkiye'de sadece bir kişiye verilebiliyor olması..

  2. Ford bu güzelim araçları ülkemize getirmek için çok geç kaldı. GT fiyatını keşke güzel bir fiyattan yapsalarda sürümden kazansalar olmaz mı? Vergi sistemini acilen değişmeli. Motor hacmi yerine emisyon ölçülerine göre fiyat belirlenmeli. GT’ye Türkiye’de sadece 8 kişi sahip olabilecek

  3. Patron çıldırdı… Ford’a neler oluyor böyle yurt dışında hangi modeller varsa herifler teker teker getiriyorlar..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu