Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Lamborghini, tıbbi malzeme üretimine başladı

Sağlık çalışanları için maske ve yüz siperi üretilecek




Dünya genelinde hızla şiddetini artıran Coronavirüs sonucu fabrikadaki üretimi durduran Lamborghini, maske ve yüz siperi üretimine başladı.

Dünyayı etkisi altına alan ve gittikçe şiddetini artıran Koronavirüsü salgınında en çok vaka sayısına sahip ülke İtalya, 1 Nisan 2020 tarihindeki verilere göre tam 110.574 vaka sayısına ulaşmış durumda. 13.155 vefat sayısı ile de durumun vahimliği aşikar.

Lamborghini, İtalya’daki ve dünyadaki bu durumdan dolayı fabrikasında sağlık çalışanları için yüz siperi ve yüz maskesi üretmeye başladığını açıkladı.

Lamborghini

Hedef günde 1.000 adet maske üretimi

İtalyan üretici Sant’Agata Bolognese bölgesinde bulunan fabrikasında üretime başladı. Yüz maskelerini üretimini yapan kişiler Huracan ve Aventador’un kabinini tasarlayan kişiler ile aynı. Fabrika çalışanlarının hedefi ise günde 1000 adet maske üretmek.

Marka’nın ARGE departmanı tarafından  Pleksi yüz siperleri üç boyutlu yazıcılar kullanılarak geliştirildi. Günde 200’den fazla yüz siperi üretmek hedeflenmiş. Yüz maskelerinin üretimi ise fabrikanın karbon fiber temininin yaptığı bölgede yapılacak.

Tüm maskeler ve pleksi yüz siperleri İtalya’nın Bolonga şehir’inde bulunan Sant’Orsola-Malpighi hastanesine, Lamborghini tarafından bağışlanacak.

Lamborghini Huracan LP 610-4 Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu