FeaturedTestler

HERBIE: 1974 Volkswagen Beetle 1303




Bir nesile ilham veren bu otomobil yıllar geçtikçe daha değerli hale geliyor. İçine bindiğinizde tarihe yolculuk ediyor ve hissettiklerinizi maalesef yeni otomobillerde bulamıyorsunuz. 1974 yılında 1303 olarak üretilen test aracımız, Yusuf’un elinde hafif modifiye edilmiş ve 1800cc’lik motoruyla hayatına devam ediyor. Eğer sizin de klasik otomobillere merakınız varsa gün geçmeden toplamaya başlayın. Apayrı bir keyif.

Standart otomobilin teknik özellikleri:

  • Motor: 1297 cc, 4 silindirli atmosferik benzinli
  • Güç: 40 HP @ 4100 d/d
  • Tork:  86,2 Nm @ 3000 d/d
  • Şanzıman: 4 ileri, transaxle
  • 0-100 km/s: 20,5 sn
  • Son hız: 125 km/s
  • Tüketimi: Ortalama 8.8 litre/100 km
  • Ağırlık: 820kg

sinan

1986 doğumluyum, makine mühendisiyim. Körfez olsun İstanbul Park olsun her fırsatta pist günlerine katılmaya çalışıyorum. Bir nevi 'track junky'im :) 2010-2013 Türkiye Ralli Şampiyonası'nda sınıf 3 klasmanında co-pilotluk yaptım. Prokart şampiyonasında yarıştım. Motoru olan her şeye ilgi duyuyorum. Ayrıca gerçek bir Alfa Romeo ve OTOPARK tutkunuyum!

İlgili Makaleler

26 Yorum

  1. Öncelikle otopark.com ekibine ve araç sahibine çok teşekkürler çok güzel bir test olmuş çok beğendim baştan sona izlerken hiç sıkılmadım.Tek sıkıntı çok az daha bilgi verici olsaydı daha süperdi ama şu haliyle dahi mükemmel.

  2. arabanin sahibi de araba kadar sempatik, cok guzel bir video olmus begenerek izledim 🙂

  3. güzel bir nostaljik test olmuş.nazilerin insanlık tarihine tek faydalı bıraktığı şey galiba bu wv beetle olmuştur.bunun ilk üretileni çok daha boştu(hatta tek dikiz aynası vardı,iç donanımları testteki arabadan çok daha kötüydü).eğer yanlış bilmiyorsam;almanlar ruslarla girdiği savaşta rus topraklarında tankları ve savaş araçları su soğutmalı olduğundan çalıştıramamışlar ve ruslara karşı yenilmelerin en önemli sebeplerinden biri budur.bunun üzerine naziler bu wv beetle çıkararak hava soğutmalı yapmışlardır.yine hatırladığım kadarıyla güney amerika devletlerinin birinde olması lazım 2003 yılına kadar üretildi.modası geçmeyen ender araçlardan biridir.

  4. Efsane video olmuş elinize sağlık 🙂
    Eski otopark tarzında .
    Bu arada beetle fiyatları 5 bin arttı sayenizde

  5. Abi çok eğlenceli olmus emeğinize sağlık.Birdw ford taunus testi gelir mi acaba bildigim kadariyla sende kullanmissin bir zamanlar 😀

  6. yemin ediyorum 30 küsür dakika 3 dakika gibi geldi, eski ruhu hissettik bu videoda
    test efsane sinan abi efsane araba desen o biçim sahibide çok temiz biri utku reyizde müthiş daha ne olsun.

  7. Videoyu ben göremedim yayından mı kaldırdınız yoksa bir tek ben miyim göremiyorum YouTube kanalınız da bulamadım

  8. Abi şu lafını ettiğin taunusun bi testini yapın artık kısada olsa taunusçular heyecanlanıyor sen söyledikçe be 😀

  9. İlk Pandülü atarken içi gitttiiii 😀 😀 🙂 Sinan Bey’e Arka çeker verisen sonuç bu 🙂 🙂 😀 Test süperdi emeğinize sağlık.

  10. Samara tutkunları olarak 🙂 şöyle bir samara yada niva tanıtımı bekliyoruz. Ne de olsa yılının en çok satan ithal otomobili. teşekkürler tüm emekleriniz için

  11. Arabanın en hoşuma giden yanı her yerinin orjinal olması. El freni bile paslanmış vs, bu yaştaki arabanın hala iyi gidiyor olması herhalde volskwagen farkı olsa gerek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu