FeaturedHaberler

Hoverbike, Drone-Motosiklet




Hoversurf isimli Amerikan drone şirketi, yeni drone projeleri Hoverbike ile karşımıza çıktı. Scorpion-3 platformu altında Hoverbike, drone-otomobil, drone-taksi ve kargo dronu üreten şirket, geçtiğimiz hafta Hoverbike drone-motosikletinin tanıtım videosunu yayınladı.

Viraj konusunda sıkıntısı olan motosiklet sürücülerinin imdadına yetişecek gibi gözüküyor 🙂

Scorpion platformu karşımıza yüksek teknoloji quadcopter tabanlı tek kişilik bir araç. Elektrik motoruyla çalışan quadcopter, drone teknolojisi ile motosiklet gövdesi birleştiğinde hız, çeviklik ve uçuş kavramları bir arada buluşuyor. Şu an için bu platform ekstrem sporlar için üretilmiş gibi gözükse de,  ilerde taşımacılık şirketin hedefleri arasında.

 

Hoversurf’ün açıklamaları ise şu yönde:

“Scorpion platformu, “crowdfinding” projesi olarak görülen erişilebilir amatör uçuşun dünyadaki sporculara, mühendislere, bilim insanlarına ve mucitlerine ilham vermek için geliştirilen bir sonraki adımdır.

Şimdi mükemmel hoverbike çözümünü sunmaktan gurur duyuyoruz!

Gelecek göründüğünden daha yakın!

SCORPION platformu, Malloy, Aerofex, A. Duru, E-Hang, Bye Gravity, E-volo gibi Jetpack de dahil olmak üzere bir dizi projenin parçasıdır.”

Kullanım

Kullanımda ise tam manuel ve otomatik kontrol ünitesi, heyecan verici uçuş deneyimleri için özel yazılımlar kullanılarak oluşturulmuş. Cihazın boyutları ve tasarımı yanında pervaneler bulunan bir motosikletten farksız. Fakat bu tasarıma hız ve manevra kabiliyeti eklenince ortaya uçan bir spor motosiklet çıkmış.

Teknolojiyi sonuna kadar kullanmak

Sivil uçak mühendisliği alanına giren proje, aslında herkese hitap ediyor. Cihaz; en gelişmiş uçuş kontrol sistemleri, mantıksal programlama ve bilgisayar destekli hız ve yükseklik sınırlamalarına sahip olarak da güvenliği ve emniyeti teknoloji ile sağlamış.

Tabi her ne kadar teknoloji kullanılsa da sürücü kıyafetleri ile de emniyet sağlamlaştırılmış durumda.

Şirket şimdilik teknik verileri paylaşmamış durumda. Fotoğraflarda da göreceğiniz üzere geliştirme aşamaları bir hayli ar-ge içermekte. Geleceğe Dönüş filmindeki hoverboard ile başlayan uçan kişisel araçlar, gelecekte karşımıza daha teknolojik şekilde çıkmaya hazırlanıyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=6_uVCOcQ7xU

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu