FeaturedHaberler

İstanbul Motobike 2017: Piaggio Grup (Trend) Standı




MOTO GUZZI

Moto Guzzi V7III:


İlk modelinin 50.Yıldönümünü kutlayan Moto Guzzi şlimdi V7III modelini sunuyor. Dünyaca tanınan ve çok sevilen Moto Guzzi’nin üçüncü jenerasyonu tamamıyle yenilense de orjinalliği ve otentik ruhunun aynen kaldığı söylenebilir.

Yeni iki-silindir motorunun sunulmasıyla birlikte maksimum gücü %10 artış gösterse de V7’deki değişikliğin ana amacı güç arttırmak değildi. Bu yeniliğin esas amacı stilde bazı değişiklikler yapmak, standart donanım ve yol performansında bazı iyileştirmeler yapmaktı.Bir başka deyişle, bir V7 kullanmanın ve bir V7 sahibi olmanın vereceği memnuniyeti etkileyen ana unsurlar üzerinde bazı değişiklikler yapıldığı söylenebilir.

V7 III şu an için Stone, Racer ve Special versiyonları ile sunulmaktadır.

Moto Guzzi V9 MY 2017:


Moto Guzzi V9 motosiklet ailesi konfor başlığı altında gelişimini sürdürmeye devam ediyor.: V9 Roamer ve V9 Bobber, hafif ağırlıklı ve kullanımı kolay cruiserlar şimdi hem daha konforlu hem de seyahate daha hazır durumda.


V9 Roamer şık ve dünyaca beğenilen dokusunu muhafaza ederken ; V9 Bobber Moto Guzzi ruhunun cesur yanını temsil ediyor. Her iki model de gerek toplam kalite gerekse detaylara verilen önemle önplana çıkmakta ve 850 cc iki silindir Euro4 motorun torkuyla güçlendirilmiş Roamer ve Bobber arasında şimdi çok daha büyük bir tarz farklılığı sözkonusu : biri daha fazla “touring”, diğeri daha fazla “spor”. Her ikisi de konforlu ve uzun yolculklara odaklı olup farklı sürüş imkanları sağlamaktadırlar.

Moto Guzzi MGX-21:


Tüm kıtaları hangi Moto Guzzi ile geçmek isterdiniz? Moto Guzzi dünyayı hayrete düşüren 1400 cc MGX-21’I sunar.
Seyahat etmek için yaratılmış bir motosiklet olmakla birlikte daha seyahat başlamadan
seyahat heyecanını tetiklemeyi başaran bir yapıya sahip. Orjinal prototipine
inanılmaz derecede sadık kalmayı başarırken aynı zamanda MGX-21 gerçek
bir bagger olmayı da motosikletin arkasına yerleştirilen bir çift yan sepetle
başarıyor. Bu yeni ve muhteşem bagger’da karbon kaplamalı 21” alüminyum ön
tekerlek bulunmaktadır. İşçilik kalitesi ve bu model için seçilen parçaların kalitesi de
ayrıca sıradışı olarak nitelendirilebilir zira birçok parça karbondan üretilmiştir. Bu
düzenek ABS, ayarlanabilir çekiş kontrolü, Ride-by-Wire hızlanma ve sürüş kontrol
gibi en gelişmiş güvenlik ekipmanlarıyla tamamlanmıştır. MGX-21 Avrupa’da üretilen en
büyük 1400cc ikiz V’ye sahip olup, düşük devirlerde bile 120 Nm’nin üzerinde
tork üretebilmektedir.

APRILIA

Aprilia RSV4 RF:


Superspor motosiklet segmentinde bir motosikletçinin isteyebileceği bir motosiklete en iyi karşılık gelen model Aprilia RSV4 RF modelidir. Aprilia RSV4 RF superbike dünyasının en gelişmiş modelerinden biridir. Yeni Öhlins amörtisörleri ve dövme alüminyum jantları, yeni full dijital göstergeli ön paneli ile öne çıkmaktadır.

V4-MP adı verilen sistemle Aprilia RSV4 kullanıcısı motosikletin elektronik parametrelerini ayarlayarak ( çekiş control ve tekerlek seviyesi gibi ) her zeminde çekiş gücünün maksimum olmasını sağlar. Çok özel ve çok popüler olan İtalyan 65° V4 ile 200 HP’nin üzerinde performans gösterebilmektedir.

Aprilia RS 125:

Aprilia’nın spor DNA’sının sembolü olan RS 125 bu başarısının 25. Yılı şerefine önemli değişikliklere sahip . Genç kullanıcılar için spor motosiklet segmentinde hala adeta bir referans noktası olan Aprilia RS 125 gerek yapısı ve stili ile gerekse yoldaki performansı ile en iyiyi sunmaya devam etmektedir.

Yarışlardan gelen ruhuyla, agresif yapısı, dinamik karakteri, hafif yapısı ve dikkat çeken stili ile 2017 model RS 125 Aprilia’nın spor tutkusunu teknolojik unsurlarla birleştirerek gerçek bir Superbike’I başarıyla ortaya koymaktadır. Sıradışı ergonomic yapısı, şık gövdesi, aluminium şasisi,verimli motoru ve teknik özellikleri ile şimdi adeta RSV4 superbike’a yakınlaştığını söyleyebiliriz.Aprilia RS 125’in kalbinde modern ve teknolojik 125 cc tek silindir, 4-süpap, sıvı soğutmalı elektronik enjeksiyon DOHC motor bulunmaktadır. Ultra modern konsept ve dizaynı, hafif ve kompakt yapısı ile öne çıkmaktadır. Vibrasyon seviyesi minimum düşürülmüş olup,Euro4 motoru ile üstün performans üretirken çevreci olduğunu da ispatlamaktadır.

PIAGGIO

Piaggio Liberty:


İlk versiyonun lansmanından 18 yıl sonra ve 900.000 adetlik başarılı satışın ardından Piaggio Liberty tamamiyle yeniden doğdu. Ancak bu yeniden doğuş, orjinal versiyonun ortaya çıkmasına ilham veren değerlere ve bu yöndeki talepleri karşılamaya sadık kalarak gerçekleşti. Üstün kaliteli “high wheel” özelliği , düşük ağırlığı, kullanım kolaylığına
ragmen yüksek performansı, yüksek teknolojisi ve gvenlik unsurlarına verdiği önem
standart olarak kaldı.
Boyutlar çok az artmakla birlikte selenin konforu ve ayak platform çok daha rahat bir hale
geldi. Stilistik görünümü , tarz değişmedi, dizayn her detayında olmak üzere tamamıyle
yeni ve segmentinin en az ağırlığa sahip modellerinden biri olma özelliği de
değişmeyenler arasında sayılabilir. Bunun yanısıra, kolay kullanım ve kolay hakimiyet
genç ya da olgun, kadın ya da erkek herkes için avantaj olarak kalmayı sürdürdü.
Yeni jenerasyon Liberty’deki ekipman paketi çok daha üst sınıftaki motosikletlerle aynı
olup yeni dijital unsurları ve LED gündüz farları gibi unsurları barındırmaktadır. Biçimsel
ve hacimsel yeniden tasarımların sayesinde kask kompartımanı daha geniş olup şimdi bir
jet kaskına yerverebilmektedir. Güvenlik ve stabiliteyi artırmak için ön jant ölçüsü
16”e çıkarılmış ve ABS fren sistemi eklenmiştir. Liberty Piaggio yeni jenerasyon iGet motora sahip olup verimliliği arttırılmıştır.

Piaggio Medley:


Piaggio Medley ile “high wheel scooter” dünyasında yeni bir konsept doğduğu söylenebilir. Medley; Piaggio’nun yeni scooter’I olup çevikliği hafif ağırlıkile birleştiren bir motorun avantajlarını sunmaktadır. Toplam ağırlığı sadece 135 kg olup en iyi satanlar listesinde olan Beverly modeli gibi teknolojik özelliklere, performansa, boyutlara sahiptir. Piaggio Medley gerek stil gerekse tasarımsal çözümlerindeki ultra modern özelliklerle tamamıyla yeni bir üründür. Işığa duyarlı teknoloji kullanan gündüz farları, çok fonksiyonlu yeni dijital unsurları ve fabrika çıkışlı iki kanallı ABS sistemi ve immobilizer’I ile güçlendirilmiştir.

Kask bölmesi kendi kategorisinde rekor denecek bir kapasiteye sahip olup full face iki kaska yerverebilmektedir. Medley’de yeni jenerasyon Piaggio iGet motor kullanılmış olup, 4 valflı ve sıvı soğutmalı bu motor “Start & Stop” sistemine de sahiptir.. Piaggio Medley kendi kategorisinde en üst performansı olan, yakıt tüketimi ve servis aralıkları azaltılmış bir modeldir.

Piaggio Beverly Sport Touring:


Piaggio’nun yüksek tekerlekli en çok satan ürün gamı yeni bir spor modelle güçlendirildi: karşınızda Beverly SportTouring. Yeni 350 cc motor 300 cc kadar kompakttır ve 400 cc ile aynı performansa sahiptir. 150/70 arka tekerleğe ve yeni bir görünüşe sahip olan ürün, ince işlenmiş detayları ile Beverly klasını ve zarafetini spor sınıfına taşıyarak evrim geçirmektedir. Yeni Beverly SportTouring, tam güvenlikten asla ödün vermeden performanstan maksimum avantaj sağlamak amacıyla ABS/ASR ile donatılmış ilk scooterdır.
Beverly SportTouring’in tutarlı ve zarif stili Beverly ailesinin, en iyi İtalyan ürünlerin belirginözelliği olan kibar sadelik ile sportif özellikli sayısız yeni detay arasında ince bir denge kurmayı amaçlayan ayırt edici stilinin özenli ve uyumlu bir evriminden ileri gelmektedir. İlk bakışta bile Beverly SportTouring, sportif havasını vurgulamanın yanı sıra sürücü için aerodinamik korumayı artıran ön cam ile ön plana çıkmaktadır..
Yeni Beverly SportTouring, acil durum hızlanması veya frenlemesi nedeniyle ani tutuş kaybının olması gibi en hassas durumlarda bile optimum araç hakimiyeti sağlamak amaçlı ABS/ASR paketiyle donatılabilen pazardaki ilk scooterdır. İki tekerlek de dönüş hızının hemen tespit edilmesi için tone wheel adı verilen tertibatla (ikaz bobini) ve sensörle donatılmıştır. Sensörler, iki kanallı bir hidrolik kontrol ünitesine bağlıdır. Bu ünite servo valflar vasıtasıyla fren sisteminin basıncını düzenleyerek tekerleğin kilitlenme ihtimalinin bulunduğu anda ABS’yi devreye sokar. Bunun sonucunda lastiklerin tamamen ve sabit tutuşu sağlanır ve frenleme mesafesi azalır.

Gamma Piaggio MP3 LT:


Piaggio 2006 yılında yeni bir taşıt türü icat ederek Mp3 adını verdiği üç tekerlekli
scooter ile şehir içi ulaşımı yeniden tasarladı. Dünyadaki ilk üç tekerlekli scooter olan
Piaggio Mp3 kolay kullanım, şehiriçinde veya şehre yakın noktalara ulaşıma
mükemmel bir çözüm olarak kısa sürede kabul gördü ve sadık bir hayran kitlesi kazandı.
İki ön tekerlek ve bunları birleştiren özel patentli süspansiyon sistemine sahip Mp3,
bir scooterin sadeliği ve pratikliğini bir otomobilin güvenliğini aynı potada eriten benzersiz
bir yapı sunuyor.
Piaggio Mp3’ün tüm estetik ve teknik özelliklerini bünyesinde barındıran 300 versiyonu kullanım kolaylığı ve yakıt ekonomisiyle dikkat çekiyor. 4 zamanlı 4 sübaplı sıvı soğutmalı, elektronik enjeksiyonlu 300 cc’lik motor 7250 devir/dk’da 23,1 HP (17 kW) güç ve 6250 devir/dk’da 24,3 Nm tork üretiyor. Söz konusu değerler şehir içi trafiğinde kıvrak ve atak bir sürüş sunarken diğer yandan ise otoyol sürüşlerinde gerekli olan performansı da sunuyor.
Otomobile alternatif olarak düşünülen yeni nesil Piaggio Mp3 daha fazla yer, daha rahat oturma pozisyonu ve de kızaklı ayaklık avantajıyla yolcu konforu sağlıyor. 12 volt’luk priz, iç lamba ve döşemesiyle oturma yerinin altındaki daha geniş bölme daha kullanışlı olacak şekilde yeniden tasarlandı. Girinti-çıktısı olmayan iç yüzey iki tam boy kask alacak kadar geniş bir genişlik sunarken, bu alana dizüstü bilgisayar için ayrıca bir tutucu da yerleştirilmiş durumda.
Motosiklet pazarının ilk 3 tekerlekli scooter modeli olan Piaggio Mp3 ABS fren sistemi ve entegre ASR (Anti patinaj sistemi) ile donatılan ilk üç tekerlekli scooter olmasıyla öne çıkıyor. Piaggio’nun dünyadaki diğer tüm üreticilerden önce tasarlayıp geliştirdiği dört çubuk bağlantılı süspansiyona sahip ikili bağımsız eğilir ön tekerlek teknolojisi sayesinde optimum sürüş keyfi ve maksimum sürüş güvenliği sunuyor. 3 tekerlekli İtalyan scooter’ını diğerlerinden ayıran özelliklerden biri olan süspansiyon kilitleme mekanizması Piaggio Mp3’ün dengesini dinamikten statiğe dönüştürüyor. Böylece Piaggio Mp3 sehpaya gerek duymadan üç tekerlek üzerinde dengede kalabiliyor. Bu ise sürücüye asla ayağını yere koymadan kullanma ve manevra yapma imkanı sunuyor.

 

VESPA

Vespa GTS 300 Super:


İki tekerlekli araçlar tarihinde Vespa GTS dünyada en sevilen Vespa olmuştur. Super
versiyon tipik Vespa GTS’lerin stil, konfor, güvenlik gibi 1955 Vespa GS 150, 1965
Vespa 180 SS ve 1985 T5 “Pole Position”larda olan unsurlarını taşımaktadır.
Vespa GTS 300 Super standart olarak en iyi elektronik güvenlik kontrol ögeleriyle
donatılmış olup ABS fren sistemi, ASR elektronik çekiş kontrolgibi unsurları
barındırmaktadır


Bunun yanısıra, sofistike Vespa Multimedia Platformu akıllı telefon bağlantısına
imkan vermektedir.

Vespa Sprint S 150:


Vespa Sprint Vespa spor konseptinin en modern versiyonudur. Yeni ve ultra modern Piaggio i-get Euro 4 motoru optimum performansı düşük maliyetle ve verimlilikle sağlamaktadır.
Vespa Sprint küçük ve hafif bir gövde sunmakla birlikte konforlu ve koruyucu olup tamamıyla çelikten yapılmıştır. Dikdörtgen biçimli farı ve 12” tekerleklerindeki alüminyum alaşımlı jantlarıyla çok genç görünümlü bir yapıya sahiptir.


ABS fren sistemi standart olarak sunulmakta olup, güvenliği arttırmak için yeni bir teknik ilerleme daha eklenmiştir : ön tekerlek hız tespit sistemi. Bu sistem sayesinde hız ölçümlemesi yapılarak scooterdaki hızlanma yavaşlatılabilmektedir.

Faik Gökhan Gök

1994 Amasya doğumluyum. Kültür Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okuyorum. Otopark; senelerdir otomobil hakkında bilgi alırken, şimdi motosiklet hakkında yazabileceğim bir yer olduğu için mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu