Haberler

Küçük Dev: Yeni Ford Fiesta ST




Önümüzdeki ay Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtılacak otomobillerden biri olan yeni Ford Fiesta ST, hepimizi tatmin edecek özelliklerle geliyor. İlk bakışta eskisine benziyor gibi görünse de aslında oldukça farklı bir model.

Tasarım

Bir önceki neslin çizgileri üstüne oturtulan yeni jenerasyon ST, daha sert bakışları, daha göz alıcı bir ön tasarım ve genel olarak yuvarlatılmış hatlarıyla farkını belli ediyor. Bu sefer, abisi Focus’a oldukça benzetilmiş.

ST, birkaç dinamik ve sportif dokunuşla normal modelden ayrılıyor: Tampon eklentileri, büyük bir spoiler, çift egzoz çıkışı, yarış ruhunu yansıtan kırmızı renkli kaliperler ve yeni tasarlanmış 18 inç çapındaki jantlar.

Motor

Yeni Fiesta ST, gücünü turboşarj desteğiyle 200 HP güç ve 290 Nm tork üreten, 1.5 litrelik 3 silindirli üniteden alıyor. Motor, hacim olarak önceki jenerasyon ST’den 100 cc küçültülmüş olsa da tork fazlasıyla artmış. Yeni ST her zaman olduğu gibi sadece 6 ileri manuel şanzıman ile satılacak. Yeni modelin 0-100 km/s hızlanması ise 6.7 saniye.

Ayrıca yeni modeldeki stabilite kontrol sistemi artık ‘açık’, ‘kaymaya izin veren’ ve ‘tamamen kapalı’ olmak üzere üç moda sahip. Motorun tüketiminin ise güncel modelden daha iyi olacağı söyleniyor. Araca bir de egzoz gazı partikül filtresi eklenmiş; bu sayede yeni ST bize daha düşük emisyon değerleri sunacak.

İç tasarım

Yeni ST artık daha teknolojik ve donanımlı. Konsolun ortasında büyük bir multimedya ekranı yer alıyor. Otomobil, altı düzleştirilmiş sportif bir direksiyona ve Recaro koltuklara kavuşmuş. En güzel haberlerden biri ise üç moda sahip (Normal, Sport, Track) bir aktif egzozun bizi bekliyor olması.

Yenilenen Apple Car Play ve Android Auto uyumlu SYNC 3 multimedya sistemi, panoramik cam tavan ve Bang & Olufsen ses sistemi de yeniliklerin arasında göze çarpıyor.

Yeni Ford Fiesta ST‘yi ancak 2018’de yollarda görebileceğiz. Avrupa için böyle söylense de Türkiye için ne zaman satışa çıkacağı belli değil. Umarız çok geç kalmadan yollarda görürüz!

 

 

 

Sarp Gürlek

1996 yılında Çorlu'da doğdum. Şu anda Yeditepe Üniversitesi Reklam Tasarımı ve İletişimi bölümünde 3.sınıf okumaktayım. Bebekliğimden beri arabalara tutkunum. Şu anda bu tutkum her türlü motorlu taşıta evrilmiş durumda. Bu tutkumu paylaşabileceğim güzel insanlara sahip bir ortam olan OTOPARK.com ailesinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Bir önceki jenerasyona dâhil Fiesta ST hâlâ Türkiye’ye giriş yapmadı. Modelin ülkemizde satılacağı fiyat 28,900 € (günümüz kuruyla yaklaşık 110,000 TL) olarak açıklanmıştı. Kim verir bu araca 110 bin

    1. Sıfır otomobil almak isterseniz sınıfındaki birçok otomobil artık 100bin TL sınırının üzerinde etiketle satılıyor, ama haklısınız bu pahalı oldukları gerçeğini değiştirmiyor maalesef.

  2. Tasarımı berbat olmuş bu kadar çekişmeli geçen b segmentinde böyle bir tasarımla Fiesta ST ancak sınıfta kalır. İ30’dan sonra Fiesta’nın da tasarımı önceki modelinden daha şık olmamış. Şu andaki trendi anlayamadım. Malzeme kalitesi olarak sınıfındaki en iyi araçlardan birisi fakat tasarım olarak berbat

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu