Haberler

Citroen DS 7 Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıktı!




Geçtiğimiz zamanlarda Citroen’in kendinden ayırıp kurduğu ‘lüks’ DS markası gelişmeye devam ediyor. Muhtemelen DS’in ilk SUV’u olacak DS 7, Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıktı.

LED Farlar dikkat çekiyor!

DS 7’nin en çok göze çarpan yanı çoğu Fransızda olduğu gibi tasarımı. Lansman rengi olarak seçilen portakal rengi aracın hatlarını net bir şekilde ortaya çıkarmış. Lüks ve ihtişamlı görünüyü asıl sağlayanlar ise Citroen tarafından ‘Vision‘ diye adlandırılan LED farlar ve 3D arka farlar.

2017 DS 7 Crossback

2017 DS 7 Crossback

Deri kaplı kabin içerisinde ise iki adet 12 inç dev ekrana yer verilmiş. İkinci sırada oturan yolcuların da rahatça takip edebileceği bu ekranlar, MirrorScreen ve DS Connect ile destekleniyor.

DS 7 CROSSBACK 2017

 

300 HP gücünde hybrid motor!

Bu SUV’a güç verecek motor, farklı çeşitlerde sunulacak. En önemlisi yeni geliştirilen toplam 300 beygir güç üreten hybrid motor.  200 beygir üreten benzinli ve ekstradan 100 beygir güç üreten elektrik motoruna sahip olan bu ünite 13 kW/s lityum-iyon pil ile destekleniyor. Bu motor yalnızca yeni  8 ileri otomatik şanzıman ile gelecek.

Diğer motor seçenekleri 225 hp’lik benzinli ve 180 hp’lik dizel üniteler. Her iki motor da 6 ileri manuel ve 8 ileri otomatik şanzıman ile gelecek.

Fiyat konusunda henüz bir açıklama bulunmuyor.

Yahya HACIOĞLU

2001-Kadıköy

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. ya kızmayın ama her psa haberinin altına yazacam artık bu kelimeyi ” MARKETİNG ” hemde kocamaaaan bi marketing…

    1. marketing derken ? Psa grubu pazarlama işini beceremiyor mu yoksa psa nın araçları sadece pazarlamadan ibaret mi ? Umarım ikincisini kastetmiyorsundur.

  2. Profilden arka kısmını İnfiniti’nin yakışıklı modeli FX serisine benzettim. İç mekanda hafifte olsa Lexus RX’den izler taşıyor. Ön panjur ise genel hatlarıyla Audi ve Lexus modellerini çağrıştırıyor. DS7 çok karma bir SUV olmuş. Citroen güzel iş çıkartmış

  3. DS7 Gayet güzel bir araç olmuş. DS7 Audi Q5, BMW X3, Mercedes GLC gibi araçlara iyi bir alternatif olacaktır. Genel hatlarıyla çok karma bir araç olmuş her araçtan birşeyler almış

    1. Karma olduğunu düşünmüyorum. Hiç bir parçası başka bir premiumdan esinlenilmiş gibi görünmüyor.

  4. Toyota’nın Lexus’u, Nissan’ın İnfiniti’si, Honda’nın Acura’sı neyse Citroen’in de DS’i odur. Citroen’in DS serisinin Lexus, İnfiniti, Acura seviyesine gelebilmesi için 40 fırından fazla ekmek yemesi gerekiyor. Lexus NX/RX, Hyundai Veracruz karması bir araç olmuş. Madem farklı bir marka yapıyorsun o zaman özgün bir araç olmalı böyle karma bir araç olmamalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu