Haberler

Ufak yenilikler büyük keyifler




Yaptığı yeniliklerle otomobil sektöründe dikkat çeken Tesla, bu sektörü daha da renklendirmeyi kendine görev haline getirmiş. İlk modeliyle birlikte sektörde büyük yankı uyandıran firma, CEO’su Elon Musk’ın bir pop yıldızı havasına bürünmesiyle, firmanın tüketici gözünde değerini her geçen gün arttırmakta. Yaptığı ilgi çekici ve sıra dışı lansmanlar bunun en önemli örneklerinden.

Otomobillerine sadece yazlım güncellemesiyle otomatik pilot özelliğinin eklenmesi bu otomobillerin nasıl bir alt yapı ile üretildiğinin en büyük kanıtı ve bu alt yapıya saygı niteliğinde artan müşteri kitlesi de cabası.

Bununla birlikte Tesla kullanıcılarına gelecekten özellikler sunmakla birlikte, yaptığı işe biraz eğlence katmayı da ihmal etmiyor.

Otomatik pilot özelliğini kullanılırken, hız sabitleme kolunu 4 kez kendinize doğru çektiğinizde bir anda navigasyon ekranında gök kuşağıyla karşılaşıp, inanılmaz çözünürlükteki konsol bilgi ekranında, size video oyunu hissi yaratılmakta. Aslında günümüz teknolojisine baktığımız zaman, ara yüzdeki bu değişimler gayet basit algılanabilir. Ancak firmanın bunu düşünmesi ve bunu bir sürpriz haline getirmesi kullanıcılar için fazladan marka sadakati oluşturmakta.

Bu gibi özelliklerin BMW ve VW‘nin araçlarında da ekstra kodlamalarla sağladığını ve ülkemizde de kullanıldığını biliyoruz ve Tesla için bunun neresinde yenilik dediğinizi duyar gibiyim. Ama bu özelliklerin kullanıcı tarafından basit, çoklu tuş hamleleriyle açılması ve bunların sürüş esnasında kullanıcıya ekstra keyif vermesi sektörün aslında nereye gitmesi gerektiğini, kullanıcının ne istediğini, Tesla’nın yakaladığı başarıdan anlıyoruz.

Son olarak ise Model S modelinin makyajlanacağı bilgisini verilmekte. Elden geçirilmiş yeni dış LED aydınlatmalar ve iç dizaynda ele alınmış yeni ara yüz, makyajlı versiyonla birlikte Tesla severlerin beğenisine sunulacak.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Kesinlikle bmw, vw deki ile ayni sey degil. Kiyaslama yapacaksaniz iphonela fln kiyaslamak lazim. Nedenmi, cunku bu ozellikler update olarak araca geliyor devamli da o yuzden. Sen istedigini yukleyip kisilestirebiliyorsun. Tamamen teknoloji!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu