Haberler

Audi’den beklenen hamle: yeni A8




Yeni A8 mi?

Hali hazırda satışta bulunan üçüncü nesil A8’in piyasaya çıkış tarihini hatırlayanlar? Doğru cevap 2009 olacaktı yani demek oluyor ki Audi geçtiğimiz 8 yıl içinde amiral gemisi için makyaj dışında herhangi bir çalışmada bulunmamış.

Dördüncü nesil otomobil için geçtiğimiz dönemde çalışmalara başlayan üreticide otomobili 11 Temmuza kadar piyasaya çıkartmak için hummalı bir çalışma devam ediyor. Audi’nin sözcüsü Rupert Stadler‘e göre model İspanya’nın Barcelona kentinde ilk defa düzenlenecek olan Audi zirvesinde tanıtılacak.

Otonom sürüş ile birlikte

Audi tarafından boyutları ve kullanışlılığı üzerinde durulan yeni “amiral gemisi” modelin günlük hayattaki kullanışlılık kavramının yeniden tanımlaması bekleniyor. Teknolojik olarak Ingolstadt tarafından piyasaya sunulmuş en gelişmiş otomobil ünvanını alacak olan A8’de otonom sürüş bulunmakta.

Stadler “Otonom sürüş ile ilgili yasa geçtiği anda otobanda tamamen otonom sürüş mümkün hale gelecek. Yasal olacak olan bu yeni özellikleri ile model rakiplerinin bir adım önüne geçecek.” açıklamalarında bulundu.

Tasarıma gelirsek

Tasarımdan bahsetmek gerekirse “devrimsel”den çok “evrimsel” terimi yapılan değişiklikleri özetleyecektir. Bundan önce yayınlanan kara kalem çalışmalarından ve geçen hafta yayınlanan final tasarımlarına göre Audi bir kez daha tasarım konusunda radikal değişikliklere gitmeyerek güvenli bir çalışma yapmış.

İç tasarımda ise Audi’nin tamamen dijital göstergeler için kullandığı Virtual Cockpit sisteminin ikinci neslini görmekteyiz. MIB2+, yeni modüler multimedya sistemine sahip olacak otomobilde aynı zamanda Nvidia’nın Tegra K1 işlemcisi kullanılacak. Bu güne kadar gördüklerimiz arasında en gelişmiş trafik bilgilendirme sistemini de yine yeni A8 ile göreceğiz.

MLB platformu tekrardan sahnede

Önceden de yeni A4, A5 ve Q7 gibi modellerde kullanılan MLB platformu üzerinde yükselen otomobilin bundan önceki örneklerde olduğu gibi artan boyutlarına rağmen sıkı bir diyete girmesi bekleniyor. Bentley Bentayga’da sunulan VW grubunun W12 motoru ile gelmesi beklenen A8’in Bentayga ile aynı güce sahip olup olmayacağı ise henüz kesinleşmedi.

Performans severler için ise S8 modelinin testlerine başlandı bile. Porsche Panamera Turbo‘da yer alan 4.0 litrelik V8 motoru kullanması beklenen S8’in gücünün ise 550 hp ve 770 Nm tork olması tahmin ediliyor.

Plug-in hybrid motor seçeneği ile ilgili şu an için kesin bir bilgi bulunmamakta. SQ7‘de yer alan ve elektrik gücüyle çalışan kompresöre sahip olan 4.0 litrelik V8 dizel motorun A8’in kaputu altında yer almasına ise kesin gözüyle bakılmakta. V8 dizel motorun 430 hp’ye ve 900 Nm torka sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Temmuzda yapılacak olan tanıtımın ardından Franfurt Otomobil Fuarı‘na katılacak olan A8’in yıl sonuna doğru satışa çıkması bekleniyor.

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. Bunu alıp tarla süreriz artık 900 tork nedir insafsız.

    Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildi

  2. Yapma yav 🙁 eskisi mükemmeldi bence şuanki kasa son gerçek audi olucak keşke param olsada bassam full+full s8, ağlamaya gerek kalmasa.

  3. Makam arabasında adam geçecek şoför koltuğuna ben bir yapıştırayım nasıl olsa 900 nm tork var diye .

  4. byilmaz demiş ki:

    900 nm'lik dizel motorun şanzımanı ZF mi bilen var mı ?Hepsini görüntüle…

    Büyük ihtimalle ZF 8HP90 vardır.

    CenkGs demiş ki:

    Dizel V8 900 nm tork.. Arkasına tır bağlasak zorlanmadan çeker sanırım.Hepsini görüntüle…

    Audiden yeni tır modeli olarak başlığı düzelteyim 😀

    DuzboruDownpipe demiş ki:

    Bunu alıp tarla süreriz artık 900 tork nedir insafsız.

    Tapatalk kullanılarak Tapatalk aracılığıyla gönderildiHepsini görüntüle…

    4-5 traktörü aynı anda çeker zaten 😀

  5. Daha çok 90 bullard'lık römorkör gibi, boğazda römorkaj hizmeti vermek mümkün, karadan !

  6. Bence rezalet görünüyor. Audi Volkswagen çakması. Audi ne zamanki tasarım olarak VW'den ayrılır kendine özgü bir tasarım çizgisi yakalarsa ancak o zaman BMW ve Mercedes ile rekabet edebilir. Aksi takdirde Audi asla BMW ve Mercedes ile rekabet edemez. BMW 7-Serisi ve Mercedes S-Serisi'nin yanında halt etmiş

      1. Turbocharger kod adlı arkadaşım bazı şeyler görmeden de anlaşılır. Audi'nin genel olarak tasarımlarını bilmek için profesör olmaya hiç gerek yok. Volkswagen grubu içinde VW'nin bıraktığı tasarımları zaten grup içindeki diğer markalar alıyor (Audi, Seat, Skoda) gibi. Audi'nin VW'den VW'nin de Audi modellerinden hiçbir farkı yoktur. Tek bir fark vardır oda Audi premiumdur VW ise halk otomobilidir

  7. BMW 7-Serisi ve Mercedes S-Serisi'ni tek geçerim..Mercedes S-Serisi tamamen ayrı bir dünya. S-Serisi'ni 7-Serisi'nden hep daha karizmatik ve daha tercih edilesi bulmuşumdur. W126, W140, W220, W221, W222. Özellikle de W140'a bayılıyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu