FeaturedHaberler

Yeni Mercedes-Benz CLS’nin detayları belli olmaya başlıyor




Son zamanlarda söylenenlere göre yeni Mercedes-Benz CLS artık CLE adıyla anılabilir. Modelin E-Sınıfıyla akrabalığını daha net gösterecek bu değişiklik şimdilik sadece bir dedikodu. Kesin olan şey ise, otomobilin yakın zamanda casus fotoğrafçılara yakalanan Mercedes-AMG GT Concept ile bağlarının olacağı.

Yeni Mercedes-Benz CLS’nin ‘yarı-AMG’ modeli de olacak

Mercedes-AMG GT Concept’in seri üretim versiyonunun sadece V8 olacağını düşünürsek, 2019 model CLS/CLE dört ve altı silindirli motorlarla üretilecek. Dahası, tıpkı yeni E-Sınıfı’nda olduğu gibi, otomobilin bir de CLS 50 (ya da CLE 50) olarak adlandırılabilecek ‘yarı-AMG’ versiyonu olabilir. Bu versiyonun 476 HP güç ve 700 Nm tork üretecek, altı silindirli 3.0 litrelik hibrit motora sahip olacağı düşünülüyor. Yarı-AMG, dört tekerlekten çekiş sistemine ve 9-ileri otomatik şanzımana sahip olacak.

İçi E Coupe esintileri taşıyor

Otomobil en son kış testleri sırasında kamuflajlı olarak görüntülendi. Görüntülere bakılacak olursa, 2019 CLS/CLE’nin iç mekanı yakın zamanda lansmanı gerçekleştirilen E-Sınıfı Coupe ile bir çok ortak noktaya sahip. Kamuflajlı fotoğraflardan rahatça seçebildiğimiz diğer detaylar ise otomobilin ön farları ve stoplarının halihazırda piyasada olan Mercedes-Benz modellerinden oldukça farklı olduğu.

2018’de tanıtılabilir

Otomobilin seri üretim halinin, abisi AMG GT Concept’ten hemen sonra, 2018’in ilk aylarında tanıtılması bekleniyor. Ne yazık ki düşük satış adetleri sebebiyle CLS Shooting Brake’in şimdilik yenisi üretilmeyecek gibi duruyor.

Kaynak: autoevolution.com

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Cls nin en güzel yanı diğer Mercedes modellerinden farklıydı. Ama şimdi hepsi aynı araca döndü, göz zevkimizide bitirdiler.

  2. Su matruska tasarim olayi o kadar sıktı ki hic bir yeni modelin gelisi artik tad vermiyor :/

  3. arka direk e coupeden alınma yan taraf amg gt konsepti 4 kapı falan muhabbeti ön klasik bütün mercedeslerde olan far tipi eski cls ama öyle değildi bakınca özel bir araç denirdi şimdiki çöp

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu