Haberler

Otomobillerde cam filmi yasağı kalktı!




Otomobillerin camlarına sonradan takılan cam filmleri, pek çok trafik çevirmesinde sorun yaratıyordu. Uzun süredir yasalaşması beklenen yeni yönetmelik ile cam filmi kullanımı resmen yasallaştı.

Cam filmi takılabilmesi için bazı koşullar var!

Bugün yürürlüğe giren “Araçların İmal, Tadil ve Montajı Yönetmeliği” kapsamında cam filmi kullanan sürücüler için büyük kolaylıklar getirildi. Yeni yönetmelik ile beraber ön cam haricinde bütün camlar için film uygulaması serbest bırakıldı. Standartlara uygun olarak üretilen ve Ulaştırma Bakanlığı’nın onayladığı filmler, yetkili kişiler tarafından araçlara uygulanabilecek.

Avukat Cevat Kazma yeni yönetmelik ile ilgili, “Cam filmlerinin üretiminde PVC malzeme kullanımı yasak. Ayrıca uygulama yapılırken kullanılan yapıştırıcı malzemenin akrilik esaslı olması ve uygulamanın cam panellerin iç yüzüne yapılması zorunluluğu bulunuyor.” dedi. Kural dışı uygulamalarda ise 189 lira para cezası uygulanacak.

Daha önce defalarca tartışma konusu olmuştu.

Hatırlanacağı üzere cam filmlerine kesilen cezalar ile ilgili onlarca dava açılmıştı. Balıkesir’deki bir sürücünün görüşünü engellemediği, İstanbul’daki bir sürücünün ise tacizden korunma gerekçesiyle açtıkları davalar Yargıtay tarafından kabul edilmişti.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu