Haberler

Tesla Model X yandı kapıları açılmadı




Tesla Model X ‘in kapıları başına bela oldu

Çin’de gerçekleşen bir kazada sürücünün iddialarına göre Tesla Model X’in Falcon Wing kapıları yolcuları hapsetti. Oldukça tartışmaya sebep olan elektrikli kapılar kimilerine göre gösterişli bir özellikken bazı kullanıcılara göre ise oldukça riskli bir kumar.

Kaza sonrasında alev aldı.

Sürücü arka kapıların açılmaması ve otomobilin bataryalarının yanmaya başlaması sonucu yolcuların boğulma tehlikesi geçirdiğini iddia ediyor. Yaklaşık 75 km/s hızla giderken beton bariyere çarptıktan sonra spin atan Model X başka bir otomobilin çarpması sonucu sıkışırken sonuçların bu kadar ağır olması ise düşündürücü.

Tesla ‘ya dava açtı.

Arka kapıların kaza sonrası açılmaması sonucu ön kapılardan kaçtıklarını iddia eden yolcular Tesla ‘ya 900.000 Poundluk tazminat davası açıyor. Otomobilden çıktıktan sonra olayın geri kalanını videoya çeken yolcular sürücünün 40 gün boyunca hastanelik olduğunu ve ciddi iç yaralanmalar ile birlikte kırıklardan mağdur olduğunu belirtiyor. Olaydan psikolojik olarak etkilendiklerini ve otomobilin içinde yandıkları kabuslar gördüklerini belirten yolcular tüm Model X kullanıcılarına açık bir mektup yazıp olay anılarını paylaşmışlar.

Tesla Çin departmanı resmi açılamada bulundu.

Yolcuların ve sürücünün gerçek bir hayati tehlike atlamadığını belirten şirket; kazanın iddia edildiği gibi gerçekleşmediğini iddia ediyor. Kaza bölgesinin incelendiğinde kazanın daha yüksek bir hızda gerçekleştiğini belirten şirket bu tarz bir kazada elektrikli olmayan otomobillerin de yangına sebebiyet verebileceğini belirtti. Kazaya karışan diğer otomobilinde yandığını ve içten yanmalı motorların elektrikli otomobillerden daha fazla yanma tehlikesi içerdiğini belirtti.
Olayın detaylı olarak araştırıldığını ve kazanın detayları hakkında her türlü bilginin paylaşılacağını belirten şirket 900.000 Poundluk tazminatı mahkeme kararı olmadan ödeyip anlaşma yapmayacaklarını belirtti.
Uyarı: Video yolcuların yaralanmalarını göstermektedir. Hassasiyeti olan takipçilerin dikkatine!
Videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Tesla umarım konuya daha ılımlı yaklaşır. Haklıysa bile "konu titizlikle incelenecektir, araçta en küçük bir güvenlik zafiyeti tespit edilirse giderilecektir" gibi açıklamalar marka imajı için bence daha olumlu olur. Sert şekilde inkar yoluna gitmeleri hoş durmuyor 🙂

  2. Çinle ilgili Çin'den gelen haberlerin %90'ı yalan, asparagas falan çıkıyor. Bu habere de pek inanmıyorum. Hangi ürün ilgi çekse, hangi ürün sükse yapsa, hangi ürün başarıya ulaşsa hemen Çin'den bi gömme hamlesi geliyor. Patlayan Samsung'lardan sonra hemen Çin'den patlayan iPhone7 haberleri geldi mesela. Ne hikmetse hep Çin'de oluyor bu işler. Başka yerde olduğunu henüz göremedik.

  3. en iyisi arabada elektronikten uzak durmak, seytan diyor al bi tane eski mustang, omurluk alet.

  4. berkertekin demiş ki:

    Tesla umarım konuya daha ılımlı yaklaşır. Haklıysa bile "konu titizlikle incelenecektir, araçta en küçük bir güvenlik zafiyeti tespit edilirse giderilecektir" gibi açıklamalar marka imajı için bence daha olumlu olur. Sert şekilde inkar yoluna gitmeleri hoş durmuyor :)Hepsini görüntüle…

    dursun özbek gibi yapsalar daha mı iyiydi ?

    Her haltı kamuoyunun takdirine bırakıyor adam. Kamuoyuda takmıyor tabi dursunu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu