Haberler

Mercedes-Benz, benzinli motorlarını küçültüyor!




Mercedes-Benz, yeni jenerasyon modellerinde daha ekonomik ve verimli davranmak adına iki yeni benzinli motor seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Markanın giriş seviyesinde fark yaratmayı hedefleyen küçük hacimli motorların detayları haberimizde!

Mercedes-Benz de “fındık motor” modasına uyuyor!

M282 kod adıyla geliştirilen benzinli yeni motorlar, Mercedes ailesinin en küçük hacimli seçenekleri olacak. 1.2 ve 1.4 litre hacmindeki iki motorun gelişim sürecinde Daimler’in stratejik ortağı Renault-Nissan grubu da önemli rol oynuyor. Teknik detayları paylaşılmayan bu iki motor; A serisi, B serisi, CLA, GLA ve yeni GLB gibi nispeten uygun fiyatlı modellerde kullanılacak.

Renault-Nissan grubu markalarında da kullanılacak yeni motorların Mercedes-Benz’in hibrit de dahil olmak üzere daha üst modellerinde görülmesi beklenmiyor. Alman marka, bunun yerine mevcut M274 kodlu 1.6 litrelik benzinli motorunu geliştirip performanslı modellerinde kullanacak.

Alman markada kabuk değişimi yolda!

Mercedes öte yandan makyajlı ve yeni modellerini de yakın dönemde duyurmaya hazırlanıyor. 2018’de yollarda olması planlanan A-Sedan modelinin yanı sıra BMW X1 rakibi GLB modeli de markanın 2019 planları içerisinde yer alıyor. Ayrıca CLA, B serisi, GLA ve bir bilinmeyen model de yeni jenerasyonlarıyla karşımızda olacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. üretse ne olur? biz yararı yok ki. sanki 1.2 motorunu koyduğu modeli 80000tl'den verecek 🙂

  2. Onu yerine BMW gibi az yakan çok kaçan 1.6 benzinli yapsa makbule geçecek. 1.2 ne bileyim Mercedes de okurken bile bir garip geldi 1.2 turbo CLA’m bir garip sanki. Gerçi 1.6 dizelden sonra bu da normal karşılanır

  3. OnurZe demiş ki:

    Gla zaten x1 rakibi değil miydi? Glb de nerden çıktı?Hepsini görüntüle…

    G Class'ın küçük bir versiyonu gibi konumlandırılacak diye söylentiler var ama bilemiyorum.

  4. Yeni gelecek olan X2'ye karşı konumlandırılması muhtemel bana kalırsa.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu