HABER Mercedes-Benz, benzinli motorlarını küçültüyor!

Alcantara

Batuhan KARALAR
Yönetim
Editör
7 Eyl 2016
1,052
1,185
2,570
27
İstanbul
Marka
Renault
Mercedes-Benz, yeni jenerasyon modellerinde daha ekonomik ve verimli davranmak adına iki yeni benzinli motor seçeneği sunmaya hazırlanıyor. Markanın giriş seviyesinde fark yaratmayı hedefleyen küçük hacimli motorların detayları haberimizde!

Mercedes-Benz de “fındık motor” modasına uyuyor!

M282 kod adıyla geliştirilen benzinli yeni motorlar, Mercedes ailesinin en küçük hacimli seçenekleri olacak. 1.2 ve 1.4 litre hacmindeki iki motorun gelişim sürecinde Daimler’in stratejik ortağı Renault-Nissan grubu da önemli rol oynuyor. Teknik detayları paylaşılmayan bu iki motor; A serisi, B serisi, CLA, GLA ve yeni GLB gibi nispeten uygun fiyatlı modellerde kullanılacak.

Renault-Nissan grubu markalarında da kullanılacak yeni motorların Mercedes-Benz’in hibrit de dahil olmak üzere daha üst modellerinde görülmesi beklenmiyor. Alman marka, bunun yerine mevcut M274 kodlu 1.6 litrelik benzinli motorunu geliştirip performanslı modellerinde kullanacak.

Alman markada kabuk değişimi yolda!

Mercedes öte yandan makyajlı ve yeni modellerini de yakın dönemde duyurmaya hazırlanıyor. 2018’de yollarda olması planlanan A-Sedan modelinin yanı sıra BMW X1 rakibi GLB modeli de markanın 2019 planları içerisinde yer alıyor. Ayrıca CLA, B serisi, GLA ve bir bilinmeyen model de yeni jenerasyonlarıyla karşımızda olacak.

Read the whole post here.
 
Son düzenleme:
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım