FeaturedHaberler

Mercedes X Sınıfı 18 Temmuz’da geliyor!




Mercedes X Sınıfı ‘nın ilk “teaser” videosunu yayınladı. Otomobil 18 Temmuz’da tanıtılacak. Konsept modelleriyle daha önceden gördüğümüz otomobil, lüks ve zerafeti kullanışlılıkla birleştiriyor.

Mercedes X Sınıfı kıvrımlı hatlara sahip

Videoda yeni otomobili çok az görebiliyoruz ancak ön ızgarasının dikey tasarlandığını görüyoruz. Otomobilin LED farlara ve gümüş renk alt koruma plakasına sahip olduğu da açıkça belli oluyor. Arka tarafa devam ettiğimizdeyse otomobilin kıvrımlı bir gövdeye, metalik cam çerçevelerine ve alaşım jantlara sahip olduğu görülüyor.

Mercedes tasarımcıları otomobili geniş çamurluklarla, krom kapı kollarıyla ve dikey LED stoplarla donatmış. Videodaki otomobilin farkedebildiğimiz diğer detaylarıyla arka takla barı ve tavan rayları.

Nissan ve Renault ortaklığıyla geliştiriliyor

Mercedes şimdilik yeni pick-up’ı hakkında pek bilgi vermiyor, ancak otomobilin Nissan Navara ve Renault Alaskan ile aynı altyapı üzerine inşa edildiğini biliyoruz. Fakat bu iki otomobille tek ortak noktası altyapısı olacak: Almanlar tarafından üretilen pick-up’ın tasarımı ve süspansiyon ayarları kendine has, ayrıca içi de daha lüks olacak.

Detaylar belli olmasa da X Serisi’nin dört ve altı silindirli motorlara sahip olacak. Standart olarak arkadan itişli sunulacak otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi opsiyonel olarak sunulacak.

Can Tangüner

"If God had meant for us to walk, why did he give us feet that fit car pedals?" - Sir Stirling Moss

İlgili Makaleler

12 Yorum

  1. Dünyada SUV’lar ve pikaplar konusunda Japonlar liderdir. Amerika’nın en çok satan sağlam pikapları da Japonlar’a aittir. Navara’ya Renault Alaskan’dan sonra bir kardeş daha geliyor

  2. Aston martin, Pagani, Renault, Tesla dan sonra nissan da mercedesin çalıştığı firmalar arasına eklenmiş. Mantıklı fiyatlarla iyi satılabilir.

    1. Onur bey Mercedes-AMG Aston Martin, Pagani gibi markalara motor vermektedir. Mercedes hepimizin bildiği gibi A, B, C, CLA, GLA gibi modellerinde Renault motoru kullanmaktadır

  3. Bu araclarda yine ortak platform var. En azindan uretimde ortak bir yan var. Nissan yeni titan warrior diye bir model cikarmis. Hic ortak noktasi olmamasina ragmen ford f 150 raptor'un ic dis birebir kopyasini almislar. Gorunce hayretler icinde kaldim. Kopya neyse de bildigin copy paste konusunda tarih yazmis nissan.

  4. Kaputun içine gömülüp geri çıkan yıldız yapsınlar arazi modunda gömülsün şehir modunda geri çıksın. Geri kalanı traş zaten, Navara' dan farkını anca böyle detaylarla ortaya koyabilir. Gidipte V8 Cdi koyup fark atacak halleri yok ya.

    Bak miraderim koy beni Daimlerin başına… 😀

  5. Citan gibi Mercedes’in elinde patlayacak. Kangoo’ya Mercedes yıldızı takıp, adını ve içini değiştirmekle bu işler olmuyor Mercedes. Renault-Nissan ikilisi Mercedes’i kopyalayacağına, Mercedes Renault-Nissan ikilisini kopyalıyor. Alaskan ve Navara’nın premium kardeşi olacak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu