FeaturedHaberler

F1 Macaristan GP: Vettel kazandı, Ferrari duble yaptı!




Formula 1’de sezonun 11. yarışı olan Macaristan GP’yi Ferrari’nin Alman pilotu Sebastian Vettel kazandı. Heyecanlı yarış ile ilgili bütün detaylar haberimizde!

Sebastian Vettel yaz arasına lider girdi!

Sıralamalarda pole pozisyonunu alan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yarışın yarısından fazlasını rahat bir şekilde lider olarak geçirdi. Pit stoplardan sonra Vettel’in aracının rot ayarı bozuldu ve Ferrari’nin düzlüklerde sola çektiği görüldü. Ancak Alman pilot zor da olsa bu durumun üstesinden geldi ve bu sezon dördüncü galibiyetini almayı başardı.

İkinci sıradan başlayan diğer Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, son turlarda takım arkadaşıyla arasındaki farkı 1 saniyenin altına indirse de yarışı aynı sırada tamamladı.

Mercedes cephesinde ise son turlarda takım içi savaş yaşandı. Yarışı dördüncü sırada sürdüren Lewis Hamilton, telsizden takım arkadaşı Valtteri Bottas’ı geçebilmek için izin istedi. Geçiş için Bottas’ı yavaşlatan takım, Hamilton’a yol verdi. Ancak İngiliz pilot da önündeki Raikkonen’i geçemeyince son turda aldığı yeri geri verdi. Böylece Valtteri Bottas podyumun son basamağını alırken, Lewis Hamilton ise yarışı dördüncü bitirdi.

Red Bull’dan ateş fışkırdı, Haas-Renault kavgası yaşandı!

Mercedes pilotlarını, Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen takip etti. Yarışa beşinci sırada başlayan Hollandalı pilot, ilk virajda takım arkadaşı Daniel Ricciardo’ya vurdu. Ricciardo radyatör hasarından dolayı ilk turda yarış dışı kalırken, Verstappen de yarışı başladığı yerde tamamladı.

Üç takımın arkasında ise sürpriz bir şekilde Mclaren pilotu Fernando Alonso yer aldı. Yarışa yedinci sırada başlayan tecrübeli pilot, altıncı sırada finiş görerek takımına altın değerinde puanlar kazandırdı. Toro Rosso pilotu Carlos Sainz iyi geçirdiği yarışı yedinci tamamlarken, onu Force India pilotları Sergio Perez ve Esteban Ocon takip etti. Macaristan’da son puan ise Mclaren’in çaylak pilotu Stoffel Vandoorne’a gitti.

Yarış sonuna Haas’tan Kevin Magnussen ve Renault pilotu Nico Hulkenberg arasında yaşanan diyalog damgasını vurdu. İkinci virajda Magnussen tarafından dışarı itilen Hulkenberg, yarış sonu röportajlarında Danimarkalı pilotun yanına geldi. Magnussen’in kulağına “Sportmence davranmaktan uzaksın.” diyen Hulkenberg, buna karşılık canlı yayında “T****mı yala!” cevabını aldı.

https://www.youtube.com/watch?v=UWTXqJV7Xso

Bu yarış ile beraber Formula 1’de sezona ara verilmiş oldu. Sonraki yarış olan Belçika GP 27 Ağustos’ta düzenlenecek.

Pilot Takım Fark Süre
1 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari 70 tur
2 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari + 0.9 saniye
3 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas + 12.4 saniye
4 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas + 12.8 saniye
5 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer + 13.2 saniye
6 Fernando Alonso McLaren Honda + 71.2 saniye
7 Carlos Sainz Scuderia Toro Rosso + 1 tur
8 Sergio Perez Force India – Mercedes + 1 tur
9 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 1 tur
10 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 1 tur
11 Kevin Magnussen Haas – Ferrari + 1 tur
12 Daniil Kvyat Scuderia Toro Rosso + 1 tur
13 Jolyon Palmer Renault + 1 tur
14 Lance Stroll Williams – Mercedes + 1 tur
15 Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari + 2 tur
16 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari + 2 tur
Nico Hulkenberg Renault
Paul Di Resta Williams – Mercedes
Romain Grosjean Haas – Ferrari
Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu