siz ne dusunuyorsunuz dedin madem dusunduklerimi yazayim, plug-in olmayan hibritler bence gecis sureci araclaridir. madem elektrikli motorun pilin var sarj etmek icin bir priz de olmali , pil ile gidilebilen menzil en azindan 35-40 km; hiz olarakta 60km/hr olmali ki sehir icinde ufak mesafelerde 0 benzin ile ulasimi saglayabilsin. Ayrica pil teknolojisinin daha cok gelismesi gerekiyor, hala cok agirlar. bir diger acidan baktigimda da simdilik bekleyip hibrit araclarin yerine direk %100 elektrili araclari almanin daha mantikli oldugunu dusunuyorum. Ne olursa olsun icten yanmali motoru yurutemeyecek bakimini benzinini alamayacak duruma gelene kadar en azindan bi tane icten yanmali motor garajimda bulunduracam. bu tarz araclar toplu tasimaya alternatif olacak ekonomik cozumler sunacaktir, ama hicbiri 8 silindir bir amerikan zevki veremeyecek, o homurtulu motor sesi bizim nesilin yuzunde gulumseme birakacak.
%100 elektirikli araçların mesafeleri çok kısa ve altyapı yok denecek kadar Tesla 480 km menzil yazıyor ama gece gidesen kilima açarsan menzil 350 ye düşüyor şarj edilmesi 1 saat sürer sıra varsa yandık zaten.%100 elektrikli araçların lt cinsinden tüketimi 2.0-2.5 lt arası bu durumda bu hibritler çok iyi plug-in hibritler tabi ki daha iyi.Volvo örneği vermiş arkadaşlar ama 2.0 motorun vergisi zaten yıllık 5 bin tl ve fiyat farkı zaten uçuk.Bu tarz kıyaslamalar yapılıyorsa fiyatıda katmak gerekiyor,mtv yi katmak gerekiyor,sınıf farklarınıda.
inzfatih arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bana bu araçlar çok arada kalmış geliyor. Ben dizel alacağıma bunu alırım mantığı yerine bunu alacağıma dizel alırım kafasındayım. 2.0 Bmw motoru daha az yakıp daha çok kaçıyor. Yada Aynı paraya tucson alır lpg takarsın. 100km menzil sunsa şarj edilse tamam. Uzun yol hariç tasarruf mantıklı bulurum hatta 50km de giriş seviyesinde yeterli olur ama bu halleriyle 5 sene beklerim. İdeali bana göre Volvonun yaptığıdır. 2.0 Turbo benzin artı elektrik motoru şarj edilebilir. Hem 350 beygir benzinlinin keyfini yaşar hem şehiriçinde yakıt harcamazsın. Olay doğayı kirletmemek ise ona varım fakat ben onu o kadar da önemsemiyorum.
Volvo örneğine katılıyorum. Mühendis kafasıyla sisteme baktığımda diğer premium markalarda göremediğim unsurları volvo düşünmüş. Sistemi beğendiğim için biraz araştırdım. standard benzinli bir aracı sonradan hibrite çevirmek yerine, direkt hibrit platform tasarlamışlar hatta aynı platfrom bir kaç yıla kadar tesla gibi tamamen elektrikli de olacakmış. sistem 4 çeker, elektrik motoru arkada ve arka tekerlere tahrikli(direct drive), önle arka arasında şaft yok(şaftın fazladan ağırlığı yok), şaft tünelinde bataryalar var. önde normal benzinli motor 2 litre 320 bg ve elektrik motor 87 toplam sistemin gücü 407 beygir direk seri olarak toplanıyor. prize takıldığında tam şarjlı batarya ile ile 40-50 km civarı menzili olduğunu söylüyorlar. t8 twin engine isminden direk anlatıyor aslında sistemi. s90ın 0-100ü 4.7 saniye olarak açıklanmış. bu video da görsel olarak anlatıyor.
Volvo T8 motorlu araclar ileride musterisi isterse %100 elektrikli hale gelebilecek sekilde uretiliyor , bu sekilde bir mudaheleye uygun sekilde tasarlandilar. Suan hibrit konusunda en ileri goruslu marka bence de volvo.
Volvo gelecek konusunda en takdir ettiğim firmalar arasında hele o güvenlik unsurlari ve güvenilirliği ile gelecekte tamamen elektrikli otomobillerin le ben Tesla’dan daha ileri bir konumda olacağını düşünüyorum. Yazılımsal anlamda Tesla teknolojilerini ve batarya fabrikasını konusturacaktir fakat Volvo nun otonom teknolojisi de azımsanmayacak kadar iyi durumda. Ürettiği tüm otomobillerde kaliteden vermediği taviz ile de gerçek premium olduğunu düşünüyorum. Kur ve vergiler olmasa bugün alacağım otomobil T8 V90 olurdu.
Hibrit araç teknolojisi, avantajları sayesinde otomobil dünyasının geleceğini şekillendirecek. Buna artık kesin gözüyle bakıyorum. Hibrit araçlarda elektrikli araçlara göre, şarj probleminin olmaması Türkiye gibi şarj ağı olmayan ülkelerde büyük avantaj. Bu teknolojinin lokomotifi de elbette Toyota ancak baktığımızda Amerikan piyasasında da bu alanda yer edinmeye başlayan Hyundai’nin de ülkemize böyle bir model getirmesi sevindirici. Araç görünüş olarak hem Hyundai’nin yeni tasarım felsefesini hem de modern ve teknolojik esintileri barındırıyor. Ancak dikkatimi çeken bir detay var ki o da kesinlikle Geleceğe Dönüş Serisi’nin efsane aracı Delorean DMC-12’den izler taşıdığı. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Unutmadan, aracın Türkiye’de satışa sunulmayacak olsa da Ionic Electric adında bir şarjlı modeli ve hibrit+elektrikli şarj sunan Ioniq Plug-in adlı varyasyonları da mevcut
Hyundai markası Euro Ncap testinde çığır açıyor. izlemiş olduğum bu modelin çarpışma testleri gayet tatminkar, puan ortalaması gayet yeterli.Teknik verilere baktığımızda Hybrid için 3.9lt yakıt tüketimi denilmiş ne kadar gerçekçi olduğunu testlerde bakmak lazım. Çünkü aracın boş ağırlığı 1445 kg, beygir gücü 105 Hp ve torkuda 147NM hızlanmada doğal olarak gecikiyor. yani öyle hafif bir araçta değil. Zaten benzinli motorlarda hyundai nin ne kadar ekonomik olmadığını biliyoruz. hybrid’te bu tüketim değerlerini tutabilecek mi bilemiyorum. Birde ben Şu yıllık vergi olayını anlamıyorum. Hybrid araç ta sırf 1.6lt motor kullanılmış diye hemen vergi dilimini bu sınıfa göre düzenliyorsun, oluyor yıllık vergisi 1035 tl. Sanki bu araba hiç elektrikli motor kullanmıyormuş gibi düzenleme yapıyorsun. Temiz çevre olsun, petrole bağımlılığı azaltalım diyoruz, sen hala vergi dilimini yüksek tutuyorsun, ne teşvik var nede fiyat olarak cazip olma durumu. Bari bu araçlarda ÖTV yi düşürülsün. Hala yanlış politikalar uygulanıyor açıkçası
Hyundai’nin en yakışıklı otomobili. İoniq Hyundai’nin marka imajını güçlendirecek gücüne güç katacaktır. Toyota Prius’tan daha şık ve modern bir otomobil. Yalnız Prius gibi ioniq’nin de tutulmayacağını düşünüyorum. Hyundai bu sefer çok başarılı olmuş bunu söyleyebilirim. Arabanın dizaynı çok güzel olmuş. Performansı da yeterli sayılır. Bagaj hacmi ve boyutları göz önünde bulundurulduğunda ideal bir aile arabası olarak düşünülebilir. Ama Hyundai markasının bir Toyota gibi hybrid motor geleneği yok. motor teknolojisi ne kadar güvenilir almadan önce araştırmak lazım
Hyundai nin ben alın teri ile bir yerlere geldiğini düşünmüyorum. Biraz çinleşmiş bir firma haline geldi. Neden diyeceksiniz; Nurbrgrng e ve avrupa ya ofis açtıklarından beri, avrupa araçlarını taklit ederek bir yere gelmeye çalıştılar.. Yok yok, örnek almak falan değil, doğrudan replicasını yapmak… Örn; Hyundai i20 2007-2009 modeller arası olanlar birebir Opel Corsa D çakması.. Alenen kopya…Hatta hyundai corsa d yapsa ancak bu kadar olurdu dedirtiyor.. Örnek 1-2 resim atayım;
Gibi… Bir kaç modelde daha çalma çırpma olayları oldu, i10 un polo nun replicası olması gibi..Şimdi de bu aracı görünce aklıma direk Chevrolet volt ve Opel Ampera geldi.. İşin enteresan kısmı, 10 yıl önce lanse edilen bu araçlar hyundai ionic kadar etki bırakmadı, olay olmadı…
Bu aracı Amerikan forum ve youtobe sitelerinde epey inceledikten sonra 1 Aralık 2017 tarihinde aldım. Yılbaşı tatilinde uzun yol olarak Bursa- Antalya arasında 3+1 yetişkin ile kullandım. Soğuk hava şartlarına ve yol boyunca yağmura karşın ortalama 90-120 km. hız ile ortalama tüketim 4.7 litre. Aracın performansı, yol tutuşu, sessizliği mükemmel. Benzin+Elektrik motoru=265 NM tork,141 BG.güç. Toyota’nın hybrid modellerine görede MTV (vergi) olarak daha avantajlı. Toyota ların motorları 1800 cc, İoniq 1600 cc. Şehirici kullanımda katalog yakıt tüketim değerlerinde yakalıyor.Malzeme kalitesi, iç genişliği, bagaj hacmi olarakda tam bir aile aracı. Hyundai bu araç ile kullanılan malzeme ve konfor açısından Mercedes-BMW- Audi haricinde Ford, Opel, VW kalitesini yakalamış ve aşmak üzere. Ayrıca bu aracın komple elektrikliside Amerika’da satılıyor.
Bu aracı merak ederek Hyundai TR internet sayfasında inceledim. 0-100 km hızlanması 11,1 sn olan araç nasıl 141 hp ? Ben 105 hp diye biliyorum ki, iyi bir değer değil. Hem hybrid hem de hızlanması kötü. Ortalama yakıt tüketimi 4 lt/100 km. Artık 999 cc otomobiller bu değerlere iniyor. Ya performansı daha iyi olacaktı, ya da daha az yakacaktı. Olmamış, bu değerlerini iyi bulmadım. Şahsi görüşüm.
Meraktan soruyorum,benim bildiğim 1.0 cc motorlar şehir içi yazın 7-7.5 lt kışın 8.5-9lt yakıyor.İoniq yazın şehiriçi-şehirdışı aynı 4.5-5 lt kışında 5.5-6lt yakıyor.Siz hangi araçlardan bahsediyorsunuz ki cuma günü istanbul köprü trafiğinde kıyaslarsak yazın bu araç 4.5-5 yakarken,1.0 motorlar yazın 8.5-9 u geçiyor rahat bir şekilde fabrika tüketim değeri şehir içi 6lt gösteriyor zaten ayrıca sınıf farkı-donanım-genişlik ve ağırlık olayları var,performans konusunda 1 motor daha performanslıdır inanırım ama bu araç hız yapmak için değil.Spor modda atikliği artıyor ama normal bir benzinli turbo gibi değil tabiki.Uzun yoldan bahsediyorsanız dediğiniz gibi bu değerlere yaklaşır 1.0 araçlar..
siz ne dusunuyorsunuz dedin madem dusunduklerimi yazayim, plug-in olmayan hibritler bence gecis sureci araclaridir. madem elektrikli motorun pilin var sarj etmek icin bir priz de olmali , pil ile gidilebilen menzil en azindan 35-40 km; hiz olarakta 60km/hr olmali ki sehir icinde ufak mesafelerde 0 benzin ile ulasimi saglayabilsin. Ayrica pil teknolojisinin daha cok gelismesi gerekiyor, hala cok agirlar. bir diger acidan baktigimda da simdilik bekleyip hibrit araclarin yerine direk %100 elektrili araclari almanin daha mantikli oldugunu dusunuyorum. Ne olursa olsun icten yanmali motoru yurutemeyecek bakimini benzinini alamayacak duruma gelene kadar en azindan bi tane icten yanmali motor garajimda bulunduracam. bu tarz araclar toplu tasimaya alternatif olacak ekonomik cozumler sunacaktir, ama hicbiri 8 silindir bir amerikan zevki veremeyecek, o homurtulu motor sesi bizim nesilin yuzunde gulumseme birakacak.
%100 elektirikli araçların mesafeleri çok kısa ve altyapı yok denecek kadar Tesla 480 km menzil yazıyor ama gece gidesen kilima açarsan menzil 350 ye düşüyor şarj edilmesi 1 saat sürer sıra varsa yandık zaten.%100 elektrikli araçların lt cinsinden tüketimi 2.0-2.5 lt arası bu durumda bu hibritler çok iyi plug-in hibritler tabi ki daha iyi.Volvo örneği vermiş arkadaşlar ama 2.0 motorun vergisi zaten yıllık 5 bin tl ve fiyat farkı zaten uçuk.Bu tarz kıyaslamalar yapılıyorsa fiyatıda katmak gerekiyor,mtv yi katmak gerekiyor,sınıf farklarınıda.
inzfatih arkadaşa sonuna kadar katılıyorum. Bana bu araçlar çok arada kalmış geliyor. Ben dizel alacağıma bunu alırım mantığı yerine bunu alacağıma dizel alırım kafasındayım. 2.0 Bmw motoru daha az yakıp daha çok kaçıyor. Yada Aynı paraya tucson alır lpg takarsın. 100km menzil sunsa şarj edilse tamam. Uzun yol hariç tasarruf mantıklı bulurum hatta 50km de giriş seviyesinde yeterli olur ama bu halleriyle 5 sene beklerim. İdeali bana göre Volvonun yaptığıdır. 2.0 Turbo benzin artı elektrik motoru şarj edilebilir. Hem 350 beygir benzinlinin keyfini yaşar hem şehiriçinde yakıt harcamazsın. Olay doğayı kirletmemek ise ona varım fakat ben onu o kadar da önemsemiyorum.
Volvo örneğine katılıyorum. Mühendis kafasıyla sisteme baktığımda diğer premium markalarda göremediğim unsurları volvo düşünmüş. Sistemi beğendiğim için biraz araştırdım. standard benzinli bir aracı sonradan hibrite çevirmek yerine, direkt hibrit platform tasarlamışlar hatta aynı platfrom bir kaç yıla kadar tesla gibi tamamen elektrikli de olacakmış. sistem 4 çeker, elektrik motoru arkada ve arka tekerlere tahrikli(direct drive), önle arka arasında şaft yok(şaftın fazladan ağırlığı yok), şaft tünelinde bataryalar var. önde normal benzinli motor 2 litre 320 bg ve elektrik motor 87 toplam sistemin gücü 407 beygir direk seri olarak toplanıyor. prize takıldığında tam şarjlı batarya ile ile 40-50 km civarı menzili olduğunu söylüyorlar. t8 twin engine isminden direk anlatıyor aslında sistemi. s90ın 0-100ü 4.7 saniye olarak açıklanmış. bu video da görsel olarak anlatıyor.
Volvo T8 motorlu araclar ileride musterisi isterse %100 elektrikli hale gelebilecek sekilde uretiliyor , bu sekilde bir mudaheleye uygun sekilde tasarlandilar. Suan hibrit konusunda en ileri goruslu marka bence de volvo.
Volvo gelecek konusunda en takdir ettiğim firmalar arasında hele o güvenlik unsurlari ve güvenilirliği ile gelecekte tamamen elektrikli otomobillerin le ben Tesla’dan daha ileri bir konumda olacağını düşünüyorum. Yazılımsal anlamda Tesla teknolojilerini ve batarya fabrikasını konusturacaktir fakat Volvo nun otonom teknolojisi de azımsanmayacak kadar iyi durumda. Ürettiği tüm otomobillerde kaliteden vermediği taviz ile de gerçek premium olduğunu düşünüyorum. Kur ve vergiler olmasa bugün alacağım otomobil T8 V90 olurdu.
Hibrit araç teknolojisi, avantajları sayesinde otomobil dünyasının geleceğini şekillendirecek. Buna artık kesin gözüyle bakıyorum. Hibrit araçlarda elektrikli araçlara göre, şarj probleminin olmaması Türkiye gibi şarj ağı olmayan ülkelerde büyük avantaj. Bu teknolojinin lokomotifi de elbette Toyota ancak baktığımızda Amerikan piyasasında da bu alanda yer edinmeye başlayan Hyundai’nin de ülkemize böyle bir model getirmesi sevindirici. Araç görünüş olarak hem Hyundai’nin yeni tasarım felsefesini hem de modern ve teknolojik esintileri barındırıyor. Ancak dikkatimi çeken bir detay var ki o da kesinlikle Geleceğe Dönüş Serisi’nin efsane aracı Delorean DMC-12’den izler taşıdığı. Bunun tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Unutmadan, aracın Türkiye’de satışa sunulmayacak olsa da Ionic Electric adında bir şarjlı modeli ve hibrit+elektrikli şarj sunan Ioniq Plug-in adlı varyasyonları da mevcut
Hyundai markası Euro Ncap testinde çığır açıyor. izlemiş olduğum bu modelin çarpışma testleri gayet tatminkar, puan ortalaması gayet yeterli.Teknik verilere baktığımızda Hybrid için 3.9lt yakıt tüketimi denilmiş ne kadar gerçekçi olduğunu testlerde bakmak lazım. Çünkü aracın boş ağırlığı 1445 kg, beygir gücü 105 Hp ve torkuda 147NM hızlanmada doğal olarak gecikiyor. yani öyle hafif bir araçta değil. Zaten benzinli motorlarda hyundai nin ne kadar ekonomik olmadığını biliyoruz. hybrid’te bu tüketim değerlerini tutabilecek mi bilemiyorum. Birde ben Şu yıllık vergi olayını anlamıyorum. Hybrid araç ta sırf 1.6lt motor kullanılmış diye hemen vergi dilimini bu sınıfa göre düzenliyorsun, oluyor yıllık vergisi 1035 tl. Sanki bu araba hiç elektrikli motor kullanmıyormuş gibi düzenleme yapıyorsun. Temiz çevre olsun, petrole bağımlılığı azaltalım diyoruz, sen hala vergi dilimini yüksek tutuyorsun, ne teşvik var nede fiyat olarak cazip olma durumu. Bari bu araçlarda ÖTV yi düşürülsün. Hala yanlış politikalar uygulanıyor açıkçası
Hyundai’nin en yakışıklı otomobili. İoniq Hyundai’nin marka imajını güçlendirecek gücüne güç katacaktır. Toyota Prius’tan daha şık ve modern bir otomobil. Yalnız Prius gibi ioniq’nin de tutulmayacağını düşünüyorum. Hyundai bu sefer çok başarılı olmuş bunu söyleyebilirim. Arabanın dizaynı çok güzel olmuş. Performansı da yeterli sayılır. Bagaj hacmi ve boyutları göz önünde bulundurulduğunda ideal bir aile arabası olarak düşünülebilir. Ama Hyundai markasının bir Toyota gibi hybrid motor geleneği yok. motor teknolojisi ne kadar güvenilir almadan önce araştırmak lazım
Hyundai nin ben alın teri ile bir yerlere geldiğini düşünmüyorum. Biraz çinleşmiş bir firma haline geldi. Neden diyeceksiniz; Nurbrgrng e ve avrupa ya ofis açtıklarından beri, avrupa araçlarını taklit ederek bir yere gelmeye çalıştılar.. Yok yok, örnek almak falan değil, doğrudan replicasını yapmak… Örn; Hyundai i20 2007-2009 modeller arası olanlar birebir Opel Corsa D çakması.. Alenen kopya…Hatta hyundai corsa d yapsa ancak bu kadar olurdu dedirtiyor.. Örnek 1-2 resim atayım;
Gibi…
Bir kaç modelde daha çalma çırpma olayları oldu, i10 un polo nun replicası olması gibi..Şimdi de bu aracı görünce aklıma direk Chevrolet volt ve Opel Ampera geldi.. İşin enteresan kısmı, 10 yıl önce lanse edilen bu araçlar hyundai ionic kadar etki bırakmadı, olay olmadı…
Bu aracı Amerikan forum ve youtobe sitelerinde epey inceledikten sonra 1 Aralık 2017 tarihinde aldım. Yılbaşı tatilinde uzun yol olarak Bursa- Antalya arasında 3+1 yetişkin ile kullandım. Soğuk hava şartlarına ve yol boyunca yağmura karşın ortalama 90-120 km. hız ile ortalama tüketim 4.7 litre. Aracın performansı, yol tutuşu, sessizliği mükemmel. Benzin+Elektrik motoru=265 NM tork,141 BG.güç. Toyota’nın hybrid modellerine görede MTV (vergi) olarak daha avantajlı. Toyota ların motorları 1800 cc, İoniq 1600 cc. Şehirici kullanımda katalog yakıt tüketim değerlerinde yakalıyor.Malzeme kalitesi, iç genişliği, bagaj hacmi olarakda tam bir aile aracı. Hyundai bu araç ile kullanılan malzeme ve konfor açısından Mercedes-BMW- Audi haricinde Ford, Opel, VW kalitesini yakalamış ve aşmak üzere. Ayrıca bu aracın komple elektrikliside Amerika’da satılıyor.
Bu aracı merak ederek Hyundai TR internet sayfasında inceledim. 0-100 km hızlanması 11,1 sn olan araç nasıl 141 hp ? Ben 105 hp diye biliyorum ki, iyi bir değer değil. Hem hybrid hem de hızlanması kötü. Ortalama yakıt tüketimi 4 lt/100 km. Artık 999 cc otomobiller bu değerlere iniyor. Ya performansı daha iyi olacaktı, ya da daha az yakacaktı. Olmamış, bu değerlerini iyi bulmadım. Şahsi görüşüm.
Meraktan soruyorum,benim bildiğim 1.0 cc motorlar şehir içi yazın 7-7.5 lt kışın 8.5-9lt yakıyor.İoniq yazın şehiriçi-şehirdışı aynı 4.5-5 lt kışında 5.5-6lt yakıyor.Siz hangi araçlardan bahsediyorsunuz ki cuma günü istanbul köprü trafiğinde kıyaslarsak yazın bu araç 4.5-5 yakarken,1.0 motorlar yazın 8.5-9 u geçiyor rahat bir şekilde fabrika tüketim değeri şehir içi 6lt gösteriyor zaten ayrıca sınıf farkı-donanım-genişlik ve ağırlık olayları var,performans konusunda 1 motor daha performanslıdır inanırım ama bu araç hız yapmak için değil.Spor modda atikliği artıyor ama normal bir benzinli turbo gibi değil tabiki.Uzun yoldan bahsediyorsanız dediğiniz gibi bu değerlere yaklaşır 1.0 araçlar..