FeaturedHaberler

Yeni BMW Z4, konsept modeliyle karşımızda!




Önümüzdeki yıl yollara inecek BMW Z4‘ün konsept modeli, Amerika’da düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldı. Etkileyici cabrio otomobil ile ilgili önemli detaylar haberimizde!

BMW Z4, Alman markanın yeni yüzünü ortaya koyuyor!

Toyota ile beraber ortak olarak geliştirilen BMW Z4, Japon markanın merakla beklenen modeli Supra’ya da kardeş oluyor. BMW Group tasarım direktörü Adrian van Hooydonk tanıtımda; “Z4 Concept, gelecek yılki üretim modelinin nasıl olacağını gösteren bir ipucu veriyor. Modelimiz BMW’nin yeni tasarım dilini tüm açıklığıyla ifade ediyor.” şeklinde konuştu.

BMW Z4 konseptinin tasarımına göz attığımızda ise Hooydonk’u doğrulayan detaylar karşımıza çıkıyor. Kama formundaki çizgiler aracın yan profilini ve kaputunu sararken, kaputtaki çizgiler birer hava yarığı oluşturarak değişik bir hava katmış. Karbon fiberden üretilen ön-arka difüzörler ve geniş fren havalandırmaları da dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor. 20 inç boyutundaki negatif offset jantları, Michelin Pilot Sport Cup 2 lastikler çevreliyor.

Sade ve sportif tasarlanan iç mekan dikkat çekiyor

BMW Z4 konseptinin iç mekanına geçtiğimizde oldukça sade bir tablo gözlemleniyor. İç mekanın hemen her yerinde görülen Alcantara ve deri malzemeler çift renk düzeniyle oldukça şaşırtıcı görünüyor. Üç kollu direksiyon simidi her ne kadar basit gibi görünse de kırmızı renkli start-stop kontrolü ve büyük vites kulakçıkları fütüristik bir hava katmış. Hız göstergesi ise tam boy TFT ekran ile modern bir görünüme kavuşmuş.

BMW, tanıtımda motor ve aktarma ile ilgili detay vermekten kaçındı. Ancak Z4’ün üretim versiyonunda dört ve altı silindirli motorlara altı ileri manuel ve yedi-sekiz ileri otomatik şanzımanların eşlik etmesi bekleniyor.

Görsel kaynağı: BMW Blog

 

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Bence bu kadar büyük böbrek ızgaralara hiç ama hiç gerek yok arabanın ön yüzünde garip bir çirkinlik var.

  2. BMW bu aracı üretebilecek kapasitede bir firma.Bence üretime girip ortalığı darma duman etmesi gerek.

  3. Çok yırtıcı ve sert duruyor 8-Serisi konsept gibi. BMW hiç vakit kaybetmeden bir an önce konsepti seri üretime geçirmeli. BMW 8-Serisi konsept ve Z4 konsepti seri üretime geçirirse tasarımda devrim yapar. Böbrek ızgara biraz fazla büyük duruyor ama konseptin sert ve yırtıcı durmasına katkı sağlıyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu