FeaturedHaberler

Skoda elektrikli araçlarının güç ve menzillerini açıkladı




Önümüzdeki ay düzenlenecek Frankfurt Otomobil Fuarı yaklaşırken Skoda elektrikli otomobilleri için planlarını açıkladı.

Basına konuşan ürün yönetim başkanı Dr Guido Haak Skoda’nın tam-elektrikli otomobil ailesinin sıkı AB emisyon hedeflerine ulaşmasını sağlayacağını söyledi.

0-100 6 saniyenin altında olacak!

Haak, konuşmasında markanın elektrikli otomobillerinin 140 HP ile 300 HP arasında olacağını belirtti. Buna ek olarak, bazıları dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak. En güçlü versiyonlar 0’dan 100 km/s hıza altı saniyenin altında ulaşacak ve son hızı 180 kilometreye kadar çıkacak. Daha da önemlisi 400-600 km arası menzil ve hızlı şarj hedefleniyor.

Skoda’nın elektrikli serisinin 2025 yılına kadar beş araçtan oluşması bekleniyor. İlki 2020‘de piyasaya sürülecek.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Süper veriler. Ama ülkemiz için şarj istasyonlarının az olması yüzünden hala erken diye düşünüyorum.

  2. İŞİN MADDİ BOYUTU DEVREYE GİRİNCE GGİRİŞİMCİLER ÇATIR ÇATIR KURMAYA BAŞLAR ŞARJ İSTASYONLARINI. Dileğim devletin bu işi özele fazla bırakmaması zira 40krş elektrik de 1TL ye satılmasın. Maliyet 15krş devlette 40krş vergi alsa 5krş kar 60krşa hızlı şarj efsane olur. Devlet bu işi kendisi üstlensede vatandaş sömürülmese. Devletin fazla maliyete yol açtığı TEK gibi yerlerin özelleşmesini anlıyorum devlet 4000TL maaş veriyor özelleşince hem işçi sayısı azalıyor hem maaş hop 1500 TL ama bu şarj işinde zaten elemana ihtiyaç yok kur istasyonu para kazansın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu