Haberler

Dikkat çarpar!




nanoFlowcell şirketinin geçtiğimiz yıl tanıttığı QUANT E modelinin gelişmiş bir versiyonu olarak tanıtılan QUANT F, önceki modele çok benzeyen bir dış görünüşe sahip. Önceki modelle QUANT F arasındaki farklar arasında üreticinin “QUANTeYES” adını verdiği yeni farlar ve araç 80 km/s hızı aştığında otomatik açılan arka spoyler bulunuyor. QUANT F’de kullanılan yeni karbon fiber monokok da araçta daha geniş bir iç mekan sunulmasına imkan vermiş.

Önceki modele göre dışarıdan pek bir değişiklik görülmese de asıl değişiklikler aracın kalbinde yatıyor. QUANT F, sürekli olarak 50 amperden fazla akım sağlayabilen geliştirilmiş bir nanoFlowcell kullanıyor. Bu sistem aynı zamanda gücü bir tampon bölgede depolayarak tam performans gerektiğinde 2000 amperin üzerinde bir akımla tekerleklere iletebiliyor. Yenilikler arasında 2 ileri otomatik şanzıman ve önceki modele göre 200 kilometre arttırılarak 800 kilometreye çıkan menzil de göze çarpıyor. QUANT F’in üretebildiği maksimum güç ise 1090 PS (801 kW). Ürettiği bu güç, aracı 300 km/s barajının üzerine çıkarabiliyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu