FeaturedHaberler

Müjde! Toyota Supra’ya manuel vites, turbo V6 geliyor!




Piyasaya çıkması yaklaşan Toyota Supra‘nın teknik verileri hakkında her türlü söylenti ortada dolaşırken, bu söylentiler hayranları çok da sevindirmemişti. Bunun sebebi söylentilere göre Supra’da sıralı altı silindirli turbo motorun ve manuel vitesin gelmeyecek olmasıydı. Haliyle hayranlar böyle bir Supra’nın “gerçek” Supra olamayacağından, Toyota’nın kendi geçmişini unuttuğundan şikayetçi oluyordu.

Hala Supra’ya neyin güç vereceği konusunda gerçek bir fikre sahip değiliz fakat opsiyon olarak manel şanzımanın sunulacağı bilgisini edindik.

Bu bilgiler “Dave” adındaki bir Toyota temsilcisiyle yemek yediğini söyleyen bir IH8Mud.com forum kullanıcısından geliyor. Çoğunlukla Land Cruiser üzerinde sohbet eden kullanıcı, Supra hakkında da birkaç bilgi edinmeyi başarmış.

Temsilciye göre, Supra, 400 beygirin üzerinde güce sahip olacak ve 2019 yılının başında manuel şanzıman seçeneğiyle piyasaya çıkacak. Dave aktarma organlarının BMW ile birlikte geliştirildiğini ama BMW’nin 3.0 çift turbolu altı silindirli motorunu kullanmayacağını söyledi.

Toyota Supra Ekim ayında tanıtılacak

Supra’da hibrit versiyonun yanı sıra yüksek ihtimalle 3.5 V6 turbo motor kullanılacak. Bu noktada sıkı bir şekilde varsayıma giriyoruz ancak daha önce duyduğumuz söylentilerle aşağı yukarı örtüşüyor. Neyse ki Supra hakkında daha iyi bir fikir edinmemiz için çok fazla beklemeyeceğiz; Supra’nın ilk konseptinin Ekim ayında açığa çıkmasını bekliyoruz.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Nissan gtr a baktığım zaman r34,r33… lerin ruhunu görebiliyorum ama bence toyota ft-1 de supra havası yok.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu