FeaturedHaberler

SUV’ların Porsche 911’i ile tanışın: Yeni Cayenne Turbo!




Yeni Porsche Cayenne’in lansmanından yaklaşık 2 hafta sonra, Alman üretici Cayenne Turbo’nun örtüsünü kaldırdı. Spor otomobillerin çevikliğini lüks ile birleştiren otomobilin tüm detayları haberimizde!

Cayenne Turbo, aktif aerodinamik spoyler ile büyülüyor!

Porsche Cayenne Turbo, tasarımsal olarak çok büyük yeniliklere sahip değil. Alman markanın mühendisleri aracın hava akımını ve fren performansını iyileştirmek için bazı teknik güncellemeler gerçekleştirmiş. Aktif aerodinami özelliğine sahip spoyler kullanılan araç, bu özelliği ile sınıfında bir ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca yüzey kaplamalı fren diskleri, 250 km hızda gerçekleşen panik freninde aracı 2 metreye kadar daha kısa mesafede durduruyor.

Porsche, üç odalı havalı süspansiyon teknolojisi sayesinde spor otomobil hassasiyeti ve lüks rahatlığını bir araya getiriyor. Otomobilin bilgi-eğlence sistemi üzerinden kontrol edilebilen süspansiyonlar, 5 farklı program sayesinde hassas ayar yapmak isteyenleri tatmin edecek.

Kaputunun altında 4.0 litrelik biturbo V8 motor yer alan Cayenne Turbo, 550 beygir gücüyle önceki modele göre yaklaşık 30 beygir kazanmış durumda. Maksimum sürati 286 km ile sınırlandırılan güçlü SUV, 8 ileri otomatik şanzımanı sayesinde 100 km hıza yalnızca 4.1 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca Sport Chrono adı verilen bir opsiyon ile bu sürenin 3.9 saniyeye kadar düştüğünü belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu