FeaturedOtomobil Sporları

Formula 1 puanlama sisteminde flaş değişiklik!




2019 Formula 1 Dünya Şampiyonası, önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek Avustralya Grand Prix ile resmen başlayacak. Heyecanın başlamasına sayılı günler kala FIA’dan flaş bir puanlama değişikliği haberi geldi!

Formula 1’de artık en hızlı turu atan da puan kazanacak!

Strateji Grubu ve Çalışma Grubu’nun onayından geçen kurala göre, yarış günü en hızlı turu atan pilota ekstra 1 puan verilecek. Pilotun puanı alması için gerekecek ikinci koşul ise yarışı ilk 10 içerisinde tamamlaması olarak gösteriliyor. Formula 1 komisyonunda yapılacak elektronik oylamanın ardından kural resmen yürürlüğe girecek. Ekstra puan sisteminin ilk kez Avustralya’da uygulanacağı belirtiliyor.

F1’de en hızlı tura ekstra puan verilmesi yeni bir kural değil. 1950-59 yılları arasında uygulanan kural sayesinde 1958 sezonunda Stirling Moss dünya şampiyonu olmuştu. Eğer bu kural devam etseydi 2008 yılında Felipe Massa, Lewis Hamilton’u geçerek şampiyon olacaktı.

Öte yandan getirilen “ilk 10” şartı da gerilerdeki pilotların son turlarda pite girip yeni lastiklerle deneme yapmasının önüne geçecek. Son olarak buna benzer bir ekstra puan uygulamasının Formula E’de de bulunduğunu belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu