Dikkat ÇekenlerFeaturedHaberler

Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 40 zam!




Maliye Bakanı Ağbal, binek otomobilden alınan motorlu taşıtlar vergisinin 2018’de yüzde 40 artacağını açıkladı.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, yeni yılda devreye girecek vergi artışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 40 zam geliyor.

MTV’ye zam geldi, sistem değişti

Ağbal, binek otomobil MTV’sinin 2018 yılında yüzde 40 artacağını, MTV’de aracın vergisiz değerinin de dikkate alınacağını söyledi. Şu anki motorlu taşıtlar vergisi sisteminde sadece motor hacmi ve araç yaşı belirleyici. Yeni sistemle birlikte aracın ülkeye giriş fiyatı vergilemede etkili olacak. Bu da lüks araçların MTV’sinde önemli artışa neden olacak.

MTV artışı sadece binek otomobillerde

Burada sadece binek otomobillere ilişkin bir vergi artışı olacak. Diğer araçlarla ilgili normal yeniden değerleme oranında artış yapılacak.

Kaynak: www.ntv.com.tr

Aracın Yaşı Motor Hacmi Mevcut Vergi Miktarı Zamlı Vergi Miktarı
1-3 yaş arası 1000 CC -1300 CC 650 TL 910 TL
1-3 yaş arası 1300 CC – 1600 CC 1.035 TL 1.450 TL
1-3 yaş arası 1600 CC – 1800 CC 1.827 TL 2.560 TL
1-3 yaş arası 1800 CC – 2000 CC 2.878 TL 4.029 TL

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. Yalnız üstte yazan önemli bir nokta var. "Aracın ülkeye giriş fiyatı vergilemede etkili olacak" diyor. Direkt şuanki mtvlere %40 ekleme olmayacak olabilir. C180, 316 vb. araçları daha fazla vuracak bir düzen getiriyor olabilirler. Sonuçta birilerini kötü etkileyecek orası kesinde, kapsamı konusunda şüphelerim var şuanda. Her yıl zaten belli bir oranda mtv artıyor o kesin, geçen yıl 497 liraydı yarım dönem bu yıl 517 olmuştu.

  2. Düzenleme tam olarak gelince konuşmak daha mantikli. Yalnız şu var artık dolar düşse de 3.20d gibi 2.0 litre lere binilecek hal kalmadı. Bosch emisyon testine bulduğu gibi şu motor hacmine de bir hile bulsa ancak rahatlarız 🙂

  3. üretim yapılmaz her şey dışarıdan ithal edilir (tarım ürünlerini ithal ediyorsak daha ne olsun? ) devlet hazinesinin pardon bazılarının ceplerinin dolması vergiyi artırmakla oluyor.alım gücü iyice düşsün (ocak ayında asgari ücret 1500 lira olur 3 verip 5 almak denir buna)Almanya da Amerika da en kötü 2 yılda (asgari ücreti hiç tüketmeden) 2017 model ford mustang alınabiliyorken TÜRKİYEM DE 30 yılda alınıyor iste ben buna alım gücü derim süper güç derim . üstüne de % 40 vergi zammı helal olsun be !

    1. Ama o bahsettiğin ülkeler bizim yeni yollarımızı, köprülerimizi kıskanıyorlar bizim ökönömömöz çoh iyi (yersen)

  4. Zaten özgürlüklerimiz hiç yok bu ülke bu millet bu yüzden mutlu değil, ulaşılabilecek basit şeyler bile lüks bir makina görüldüğü için… Arabam için Swap yapma niyetlerim vardı vazgeçtim… Bir kaç yıl daha çalışıp(Extra işlerle birlikte) Arabamı konteynıra yükleyim defolup diciem Amerika'ya insanları fazla sık boğaz etmenin anlamı yok, çok şeyler yazmak isterdim ama iş yerimde bu şerefsizler ile ilgili yorumlarım ve çirkefliğim yüzünden sözleşmem bitirildi, yani durum ciddi arkadaşlar, Kimseyle uğraşacak ne vaktim var ne enerjim, bir gün hesaplaşıcaz bundan kaçarı yok o ayrı bir konu..

    SADECE;

    GÜZEL KAYBETTİK.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu