FeaturedHaberler

Kamuflajlı yeni A-Serisi bize ipuçları veriyor




Mercedes Benz’in yeni A-Serisi casusların kadrajına yakalandı. Otomobilin tasarımı eskisine göre oldukça iyileşmiş. Otomobilin ön kısmı sivri hatlara sahip. Bu ön tasarım, özellikle de farlar Mercedes’in konsept otomobillerine oldukça benziyor.

Ayrıca görünüşe göre Mercedes bu prototipleri tam eşdeğer rakibi olmasa da Volkswagen Golf‘e rakip olarak test ediyor.

Arka yaşam alanı genişletilmiş

Kompakt boyutlardan söz etmişken, yeni A-Serisi bir önceki nesline kıyasla fazla büyümeyecek fakat daha uzun dingil mesafesi arka kısma daha fazla alan sunacak. Ayrıca eski modelin aksine yeni A-Serisi’nin daha geniş bagaj ağzı büyük yükleri indirip bindirmekte kolaylık sağlayacak.

İç mekana gelince daha önce aşina olmadığımız bir tasarımla karşılaşmıyoruz. Direksiyon, dijital gösterge paneli, dairesel havalandırma kanalları ve diğer bir çok detaya E ve S-Serisi‘nden aşinayız.

Yeni A-Serisi çeşitli motor seçenekleriyle geliyor

MFA2 platformu üzerinde yürüyen A-Serisi’nin motor yelpazesi 3 silindirlilerden ve güçlü 4 silindirlilerden oluşuyor. Hız meraklıları yaklaşık 340 HP güce sahip olacak A40 AMG‘yi ya da 400 beygirin üzerinde güç üretecek A45 AMG‘yi tercih edebilir.

Söylentilere göre, Mercedes önümüzdeki yıl Cenevre Otomobil Fuarı‘nda otomobili tanıtacak, ancak otomobilin fuardan daha önce internet üzerinden tanıtılması da ihtimaller dahilinde.

Kaynak: CarScoops

FotoğraflarCarPix for CarScoops

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Abi ben bunun incelemesin bir amerikan kanalida izledim merak etdiysen linkini ata bilirim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu