Haberler

Elise Cup 260, Lotus’un “nadir” modellerinden olacak




Lotus‘un yeni limitli üretim otomobili Elise Cup 260, dünya çapında sadece 30 adet satılacak. İngiliz üreticiye göre Cup 260, “en üst düzey” Elise.

Motorsporları odaklı geliştirilen otomobilin gelişmiş aerodinamik yapısı 180 kiloya kadar bastırma kuvveti yaratabiliyor. Otomobil ayrıca standart olarak hafif karbonfiber komponentlere sahip.

Cup 260’ın dışında defne çelengi ve “Union Jack” çıkartmaları bulunuyor. Müşteriler ayrıca otomobillerini ikonik “Championship Gold” rengiyle sipariş edebiliyorlar.

Elise Cup 260, yere 180 kilo basma kuvveti uyguluyor

Otomobil üretilen en hafif Elise olmasına rağmen hareket halindeki en ağır versiyon. 243 km/s süratle giderken otomobil, 180 kiloluk yere basma kuvveti uyguluyor. Otomobilde Elise Cup modelinin neredeyse tüm opsiyonları standart sunuluyor: Eşik kaplamaları, takla barı kaplaması, motor kapağı ve iki parçalı fren diskleri bu opsiyonlardan sadece birkaçı. Ayrıca bu model, çift yollu ayara sahip Nitron amortisörlere sahip ilk Elise.

Cup 250’den 2.5 saniye daha hızlı tur zamanı

Otomobil Herthel pistini 1 dakika 32 saniyede dönebiliyor, ki bu tur zamanı Elise Cup 250‘den yaklaşık 2.5 saniye daha hızlı. Otomobildeki aerodinamik geliştirmelerin ve özellikle de 3-Eleven’dan alınan arka kanadın bu tur zamanına katkısı çok açık.

En hafif şekilde konfigüre edildiğinde otomobil sadece 862 kilo geliyor ve ton başına 290 HP güç oranı sunuyor. 0’dan 100’e 4.2 saniyede çıkan otomobil, 250 HP güç ve 255 Nm torka sahip.

Ses sistemi opsiyonel!

İçerideyse Lotus’un kendi bünyesinde ürettiği Alkantara kaplı karbon koltuklar, sarı dikişler, alüminyum ve karbon parçalar bulunuyor. Alkantara direksiyon simidi ve eşik kaplamaları, deri ya da ekose kapı ve koltuk trimleri ve iPod ile Bluetooth bağlantısına sahip ses sistemi ise otomobilin isteğe bağlı sunulan donanımları.

Fotoğraflarda gödüğümüz otomobil, markanın kuruluşunun 70. yıldönümünü kutlamak için Championship Gold rengine boyanmış. Müşteriler bu rengi, Lotus’un Exclusive programı dahilinde tüm modeller için satın alabiliyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Lotus’u anlamak zor adamlar tasarım özürlüsü galiba farklı bi model yok ki hep aynı tasarım…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu