Haberler

Yeni otomobillerin üçte birinde yedek lastik yok




American Automobile Association (AAA)’nın raporuna göre, 2017’de ABD’de satılan otomobillerin üçte birinde yedek lastik bulunmuyor.

Çoğu üretici artık yakıt ekonomisi, bagaj hacmi ve ağırlık gibi endişelerden dolayı yedek lastik kullanmamayı tercih ediyor. Fakat bu seçim, lastik patlaması ya da lastikle alakalı herhangi bir problemde sürücülerin güç durumlar yaşamalarına sebep olabiliyor.

Yeni otomobillerin %28’inde yedek lastik yok

AAA’nın raporuna göre 2017 model yılına ait otomobillerin %28’inin standart donanımında stepne bulunmuyor. Üreticiler, stepne yerine lastik tamir kitlerini tercih ediyor. Ayrıca lastik değiştirmeyi baştan önlemek adına lastik basınç uyarı sistemlerine bel bağlıyorlar.

AAA yöneticilerinden John Nielsen’e göre, “Lastik patlaması bir çok sürücü için can sıkıcı bir durumdur, ancak yedek lastiğin olmaması çok daha kötü bir durum. Stepnenin olmaması, çekiciye masraf ederek yakınlarda bir tamirhane bulmanızı gerektiriyor.”

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Tabiki de yedek lastik gerekli. Tamir kitleri sadece 4mm ye kadar delinmelerde kullanılabiliyor. Onun haricinde yarılmalarda veya jant eğilmelerinde tamir kitiyle hiçbir şey yapmazsınız.

  2. Stepne olmadigi icin araba almayan tanidiklarim var.birebir arkadasim yasadi,sinop daglarinda aksam lastik yariliyor ve telefon cekmedigi icin diger gun oglene kadar mahsur kaliyorlar.arac gecince alip merkeze goruruyor onlari,arac gecmese 2 gun dusunmek bile istemiyorum.karda kista patladigini dusunun.tamir kiti belli bir patlakta ise yariyor,yedek lastik hava yastigi kadar onemli

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu