Haberler

Yeni B-Serisi 2019’a hazırlanıyor




Bugünlerde minivanlar pek popüler değil, ancak Mercedes-Benz’in B-Serisini emekli etme niyeti henüz yok. Marka bir süredir yeni B-Serisi üzerinde çalışıyor.

Yeni B-Serisi, A’ya daha çok benzeyecek

Almanya’da ağır kamuflaj altında görüntülenen bu prototip şimdilik pek fazla tasarım ipucu vermiyor. Fakat daha önceden edindiğimiz bilgilere göre otomobil yeni A-Serisi hatchback’e benzeyecek.

Küçük minivan markanın diğer kompakt otomobilleriyle birlikte geliştiriliyor ve tüm bu kompakt seri, Daimler tarafından geliştirilen MFA mimarisi üzerine inşa edilecek. Yeni platformla birlikte B-Serisinin hafiflemesi ve yeni A-Serisi’nin motor yelpazesini kullanması bekleniyor. Bu yelpaze Renault ve Daimler tarafından geliştirilen dizel ve benzinli ünitelerden oluşuyor.

AMG olmayacak ama elektrikli muhtemel

B-Serisi ürün gamı daha sade modellerden oluşacak, dolayısıyla A’da olduğu gibi bir AMG versiyonu beklememeliyiz. Ancak elektrikli bir model, yeni B-Serisi yelpazesinde kendine yer bulacaktır.

Yeni Mercedes A-Serisi hatchback’i, önümüzdeki bahar Cenevre fuarında göreceğiz, ancak B için 2019’a kadar beklememiz gerekecek.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu