FeaturedHaberler

F1 Amerika GP: Mercedes şampiyonluğunu ilan etti!




Formula 1’de sezonun 17. yarışı olan Amerika GP’yi, Mercedes’in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı. Bu sonuçla beraber Alman takım markalar şampiyonluğunu resmen ilan etti!

Hamilton-Vettel mücadelesi nefes kesti!

Yarışa ilk sıradan başlayan Lewis Hamilton, startta yerini kaptırmasına karşın ilk turlarda yerini geri aldı. Daha sonra sadece pit stop sonrasında bir rekabet yaşayan İngiliz pilot, bu sezon 9. galibiyetini alarak şampiyonluğunu büyük ölçüde garantiledi.

Podyum kürsüsünün ikinci basamağında Ferrari’den Sebastian Vettel yer aldı. Alman pilot startta rakibi Hamilton’u geçerken, daha sonra tempodan dolayı yerini kaybetti. Lastik aşınmasından dolayı iki pit stop yapan pilot, buna karşın yarışı başladığı yerde bitirmeyi başardı.

Podyumun son basamağında ise diğer Ferrari pilotu Kimi Raikkonen aldı. Oldukça temiz bir yarış çıkararak dördüncü sırada finiş gören Fin pilot, Max Verstappen’in ceza alması sonucunda podyuma geçti.

16. sıradan yarışa başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, müthiş bir yarış geçirerek dördüncü sırayı kazandı. Verstappen son turda Kimi Raikkonen’i geçmesine karşın, dışarıdan geçiş yaptığı gerekçesi ile 5 saniye ceza aldı ve podyumu elinden kaçırdı.

Mercedes üst üste 4. kez markalar şampiyonu!

Üçüncü sırada start alan Mercedes’ten Valtteri Bottas, kötü bir yarışa geçirerek beşinci olabilirken onun hemen ardından Force India’dan Esteban Ocon geldi. Toro Rosso’dan Renault’a geçen Carlos Sainz ilk yarışında yedinci olurken, onu Force India pilotu Sergio Perez takip etti. Yarışın son puanlarını ise Williams’tan Felipe Massa ve Toro Rosso’dan Daniil Kvyat topladı.

Bu sonuçla Mercedes, bitime 3 yarış kala üst üste dördüncü markalar şampiyonluğunu garantilemeyi başardı. En yakın rakibi Ferrari ile arasındaki puan farkını 147’ye çıkaran Alman ekibi matematiksel olarak sezonu lider kapattı. Sezonun gelecek yarışı olan Meksika GP 29 Ekim’de düzenlenecek.

Pilot Takım Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas 56 tur
2 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari + 10.1
3 Kimi Raikkonen Scuderia Ferrari + 15.7
4 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer + 16.7
5 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas + 34.9
6 Esteban Ocon Force India – Mercedes + 90.8
7 Carlos Sainz Renault + 92.2
8 Sergio Perez Force India – Mercedes + 1 tur
9 Felipe Massa Williams – Mercedes + 1 tur
10 Daniil Kvyat Toro Rosso – Renault + 1 tur
11 Lance Stroll Williams – Mercedes + 1 tur
12 Romain Grosjean Haas – Ferrari + 1 tur
13 Stoffel Vandoorne McLaren Honda + 1 tur
14 Brendon Hartley Toro Rosso – Renault + 1 tur
15 Marcus Ericsson Sauber – Ferrari + 1 tur
16 Kevin Magnussen Haas – Ferrari + 1 tur
Fernando Alonso McLaren Honda Yarış dışı
Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer Yarış dışı
Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari Yarış dışı
Nico Hulkenberg Renault Yarış dışı

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. shumi zamanından bu yana pek takip etmiyorum F1'i de bu arabalar ne kadar çirkinleşmiş ya görmeyeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu