Haberler

Az yaksın çok gitsin




Türkiye’de motosiklet tutkunu 2 bin 700 kişi arasında yapılan araştırmaya göre, motosiklet almayı düşünenler önce motorların yakıt sarfiyatına, sonra uzun ömürlü olmasına ve performansına en son olarak da dizaynına bakıyor.

Petrol ve yakıt harcamalarına ödediğimiz bedel ile Avrupa ülkeleri arasında birinciyiz. Türkiye de yakıtın pahalı olması ulaşım giderlerini de yansıyor. Tabii ki yakıt pahalı olunca ulaşım ücretleri de alıp başını gidiyor. Bu nedenle ülkemizde motosiklet kullanımı da son yıllarda belirgin bir şekilde artış yaptı. Az yakıt harcayan modeller tercih ediliyor. Hindistan’ın dünyaca ünlü Hero Motosikletleri Türkiye yetkilisi Soysal Group’un bayileri arasında yaptığı araştırmaya göre son yıllarda motosiklette en çok aranan özelliklerin başında yakıt sarfiyatının geldiğini ortaya çıktı.

Bu arada yakıt teknolojisinde dünyanın en iyilerinden olan Hindistanlı Hero Motor, Ar-Ge laboratuvarlarında dört farklı teknoloji ile motor üretiyor. Bu teknolojiler 650 mühendis tarafından yapılan bir yıllık bir çalışma sonrasında geliştirildi. Bu motorlarla bir litre benzinle 80 kilometreye kadar yol almak olası. Üretilen motosikletlerin motoru girdap yöntemi ile yanma ve ateşleme teknolojisine sahip.

Motosikletlerde gaz tepkimelerine göre yakıtı dengeleyen bir yöntemi baz alan sistem geliştirdi. Bu, yanma ve ateşlemeyi optimize eden özelliklerle de desteklendi. Bu sayede Hero motosikletleri bir litrelik yakıt ile uzun yolda 80 kilometreye kadar yol alabilir hale geldi. Şehir içi kullanımda ise bu menzil 65-70 kilometreye civarında. Bu teknoloji ile ideal şartlarda 1,5 litrelik benzinle 100 kilometre yol alması olası hale geldi.

Hero, Hindistan merkezli bir motosiklet üreticisi. Yılda 7 milyon adet üretimi ile konusunda dünyanın en büyüğü. Üç fabrikasında toplam 12 bin kişi çalışıyor. 19 model üretiyor. Bugüne kadar 50 milyon adedi aşan üretim yaptı. Hindistan pazarının yüzde 50’sine hâkim. Hero, 2014 yılında Türkiye pazarına girdi. Soysal Group ile anlaştı. Türkiye’ye yayılmış 110 noktada satış ve servis hizmeti vermeye başladı. Hero’nun Türkiye sloganı ise “az yakar, çok gider.”

Burak İrtel

Amasyalıyım. İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği hazırlık öğrencisiyim. OTOPARK ailesini youtubedeki eğlenceli ve objektif videolarından tanıdım. Şimdi de sıkı takipçisiyim. Yenilere nazaran eski arabalara daha ilgiliyim. Özellikle 2004-2005 Peugeot 406 V6'lar bir gün sahip olmak istediğim arabalardır.

İlgili Makaleler

5 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu