Haberler

Jaguar, XE SV Project 8 ile ‘Ring rekorunu zorlayacak




Jaguar, XE SV Project 8 ile Nürburgring’de dört kapılı otomobillerin tur rekorunu gözüne kestirdi. Ve buna pek şaşırmadık!

XE SV Project 8’in hedefi Alfa’yı geçmek

Dört tekerlekten çekişli 600 beygirlik otomobilin hedefi, Giulia Quadrifoglio’suyla pisti 7 dakika 32 saniyede dönen Alfa’yı geçmek.

Autocar‘a göre marka, otomobil henüz müşterilere ulaşmadan rekoru kırmak istiyor. Marka şimdiden pilotlarıyla birlikte Nürburgring’e yerleşmiş ve test çalışmalarına başlamış.

Jaguar XE SV Project 8, F-Type Project 7 ile birlikte SVO’nun ikinci otomobili. Sadece 300 adet üretilecek otomobilin, 60 adedi Amerika’da 188,495 dolardan alıcı bekleyecek.

Standart XE’ye kıyasla, mühendisler bu otomobilde tüm şasiyi ve gövde panellerini tekrardan elden geçirdiler. Ortaya çıkan otomobil, standart versiyonla sadece ön kapılarını ve tavanını paylaşıyor.

600 beygirlik otomobil, Jaguar’ın en hızlısı

Süperşarjlı 5 litrelik motor, ürettiği 600 HP gücü sekiz oranlı ZF marka şanzıman vasıtasıyla dört tekerleklerine birden gönderiyor. Jaguar’ın iddiasına göre bu sedan, markanın bugüne kadar ürettiği en seri hızlanan otomobil: 0-100 km/s hızlanması sadece 3.3 saniye sürüyor.

Bu Jaguar’ın, BMW M3 ya da Alfa Giulia Quadrifoglio gibi otomobillerden çok daha özel olduğu açık. Otomobilin Yeşil Cehennem’de rakiplerinden hızlı olup olamayacağını izlemek oldukça eğlenceli olacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. sen okadar uğraşan project8 falan filen bürsürü mühendislik döktürüp prototip geliştirecen 😀 80k euroyu basıp bi zengin bebesi seni ring de giulia yla tokatlayacak. 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu