Haberler

Citroen, C4 Hatchback’i piyasadan çekiyor




Citroen, C4 Hatchback’i ürün gamından kaldırıyor. Yeni model ise 2020’ye kadar gelmeyecek. Dolayısıyla Fransız üreticinin kompakt sınıftaki tek temsilcisi C4 Cactus olacak.

Bu karar Citroen’in yeni Cactus üzerinde neden bu kadar sıkı çalıştığının da bir kanıtı. Artık Cactus çok daha geniş bir kitleye hitap etmek zorunda. Dolayısıyla marka, yeni otomobili elinden geldiğince zenginleştiriyor.

2020’ye dek yeni C4 Hatchback yok

C4 Cactus, Avrupa’da 2018’in başlarında satılmaya başlanacak, ancak C4 Hatchback’in 2020, hatta 2021’e kadar yenilenmeyeceği konuşuluyor.

Markanın ürün planlama müdürü Autocar‘a verdiği röportajda, “C4 artık yedi senelik bir tasarım, dolayısıyla bir karar vermeliydik. C4’ün üretimini durduruyoruz, yerine Cactus geçecek” diyor.

Cactus daha “premium”

Sınıfında ilk kez sunulacak hidrolik süspansiyonun dışında, yeni Cactus’ün gövde panellerinin yüzde 80’i yeni. Otomobilin ön tarafı daha “premium” bir görünüme sahip ve ekstradan krom parçalar kullanılıyor. Konfor seviyesini arttırmak için Citroen, Cactus’ün koltuklarında yüksek yoğunluğa sahip köpükler kullanacak.

Citroen patronu Linda Jackson, “Süspansiyon ve koltuk konforu anlamında artık yeni bir jenerasyondan bahsediyoruz. Zaten Citroen markası daima huzur ve dinginlikle alakalı bir marka olmuştur” diyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu