FeaturedHaberler

F1 Meksika GP: Lewis Hamilton 4. kez dünya şampiyonu!




Formula 1’de sezonun 18. yarışı olan Meksika GP’yi, Red Bull’un genç pilotu Max Verstappen kazandı. Mercedes’ten Lewis Hamilton ise bitime 2 yarış kala 4. pilotlar şampiyonluğunu garantiledi!

Max Verstappen bu sezon ikinci kez lider!

Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen, ikinci başladığı yarışta ilk virajlardaki karambolden yararlanarak liderliğe yerleşti. 71 tur boyunca birinciliği elinden bırakmayan genç pilot, bu sezon ikinci kez kürsünün en üst basamağına oturdu.

Yarışa dördüncü başlayan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, öndeki karmaşadan yararlanarak ikinci sıraya kadar yükseldi. Yarışı aynı tempoda sürdüren Fin pilot, ikinci sırada finiş gördü. Podyumun son basamağını ise Ferrari’nin tecrübeli pilotu Kimi Raikkonen doldurdu.

Tarihin en başarılı Britanyalı pilotu: Lewis Hamilton!

Yarışa birinci başlayan Ferrari pilotu Sebastian Vettel, ilk virajdaki karambolde kanadını kırıp pite geldi. 19. sıraya kadar düşen Alman pilot durumu toparlayıp dördüncü sırada finiş görse de bu sonuç şampiyonluk yarışı için yeterli olmadı.

Force India’dan Esteban Ocon, bir ara üçüncü sıraya kadar yükselmesine karşın yanlış pit zamanlamasından dolayı beşinci olabildi. Fransız pilotu sorunsuz yarış çıkaran Williams’tan Lance Stroll ve Force India’dan Sergio Perez takip etti. Haas’tan Kevin Magnussen, 14. sırada başlamasına karşın başarılı bir sonuç sergileyerek sekizinci sırada puan almayı başardı.

Mercedes’in şampiyon pilotu Lewis Hamilton, ilk turda Vettel ile yaşadığı temastan dolayı arka lastiğini patlattı. Pite gelerek son sıraya kadar gerileyen başarılı pilot, yarışı dokuzuncu bitirerek dördüncü pilotlar şampiyonluğunu garantiledi. Bununla beraber en fazla şampiyonluk toplayan Britanyalı pilot unvanına sahip olan Hamilton, F1 tarihinin en başarılı 5 pilotu arasına da girmiş oldu.

Günün son puanı ise McLaren’den Fernando Alonso’ya gitti. Alonso, son turlarda Hamilton ile girdiği mücadele ile seyircilerden büyük alkış aldı.

Sezonun 19. yarışı olan Brezilya GP, 12 Kasım’da düzenlenecek.

Sıra Pilot Takım Fark
1 Max Verstappen Red Bull – TAG Heuer
2 Valtteri Bottas Mercedes AMG Petronas +19.6 saniye
3 Kimi Raikkönen Scuderia Ferrari +54.0 saniye
4 Sebastian Vettel Scuderia Ferrari +70.0 saniye
5 Esteban Ocon Force India – Mercedes +1 tur
6 Lance Stroll Williams – Mercedes +1 tur
7 Sergio Perez Force India – Mercedes +1 tur
8 Kevin Magnussen Haas – Ferrari +1 tur
9 Lewis Hamilton Mercedes AMG Petronas +1 tur
10 Fernando Alonso McLaren Honda +1 tur
11 Felipe Massa Williams – Mercedes +1 tur
12 Stoffel Vandoorne McLaren Honda +1 tur
13 Pierre Gasly Toro Rosso – Renault +1 tur
14 Pascal Wehrlein Sauber – Ferrari +2 tur
15 Romain Grosjean Haas – Ferrari +2 tur
Carlos Sainz Renault Direksiyon
Marcus Ericsson Sauber – Ferrari Motor
Brendon Hartley Toro Rosso – Renault Motor
Nico Hulkenberg Renault Motor
Daniel Ricciardo Red Bull – TAG Heuer Motor

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu