FeaturedHaberler

Türk motor sporcuları artık dünya arenasında!




Motor sporlarında çeşitli kategorilerde yarışan isimlerimiz, ülkemizi dünya arenasında temsil etmeye devam ediyor. Kenan Sofuoğlu ile beraber hız kazanan uluslararası başarılar, şimdi yeni ve genç isimler ile pekişmeye başladı!

Son dönemde onlarca isim ülkemize zaferler getirdi!

Motorsiklet alanındaki gururumuz Kenan Sofuoğlu; 2007, 2010, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında toplam 5 kez Supersport şampiyonu oldu. Yılların birikimini yeni nesillere aktarmak isteyen Sofuoğlu, genç sürücümüz Toprak Razgatlıoğlu’nun da menajerliğini üstleniyor. 21 yaşındaki Razgatlıoğlu geçtiğimiz yıl Superstock 1000 şampiyonası genel klasmanında ikinci olurken, önümüzdeki sezon ise Superbike şampiyonasında boy gösterecek.

Sofuoğlu ve Razgatlıoğlu’yu genç jenerasyondan Can ve Deniz Öncü kardeşler takip ediyor. 15 yaşındaki ikizler, geçtiğimiz sezon Red Bull Rookies Cup‘u sırasıyla üçüncü ve dördüncü sırada tamamladı. Asya Yetenek Kupası’nda da boy gösteren isimlerden Deniz kupayı ülkemize getirirken, Can da üçüncü gelerek podyumda yer aldı. İkili, gelecek sezon Moto3 Junior kategorisinde yarışacak.

Yağız Avcı ve Ayhancan Güven, rallide başarıdan başarıya koşuyor!

Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez – FIA Avrupa Ralli Kupası

Ralli kategorisinde farklı klasmanlarda yarışan Yağız Avcı ve Ayhancan Güven de başarılı isimler arasında yer alıyor. Avcı geçtiğimiz günlerde FIA Avrupa Ralli Kupası‘nı kazanırken, babası Nejat Avcı’nın 20 yıl önce kazandığı kupayı bir kez daha ülkemize getirdi. Genç pilot Ayhancan Güven de asfalt yolda başarılı sezonlar geçiriyor. Porsche Cup Benelux: Zolder ve Porsche Carrera Fransa kupalarını kazanan Güven, bu hafta düzenlenen Roma 6 Saat Dayanıklılık Şampiyonası‘nda da GT3 kategorisinden zaferle ayrıldı.

Dünyada yeni yeni yayılan E-Spor arenasında ise Cem Bölükbaşı önemli başarılara imza atıyor. Formula 1 E-Sports turnuvasında finale kadar yükselen Bölükbaşı, bu hafta sonu Abu Dhabi’de şampiyonanın ilk birincisi olmak için mücadele edecek. Cem Bölükbaşı, bununla beraber ünlü F1 pilotu Fernando Alonso’nun kurduğu FA Racing G2 takımıyla da sözleşme imzaladı.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu