Haberler

Merakla beklenen Mercedes-Benz X-Class, Türkiye’de!




2017 Temmuz ayında Cape Town’da dünya lansmanı gerçekleştirilen Mercedes-Benz X-Class, Aralık ayında Türkiye pazarına giriş yaptı. Büyük bir ilgiyle beklenen araç, merkezinde etkileyici Mercedes-Benz yıldızı bulunan çift çıtalı heybetli ön ızgarası, aracın güçlü duruşunu destekleyen uzun motor kaputu ve LED teknolojisi seçeneğine sahip çarpıcı far tasarımıyla oldukça baskın bir görünüme sahip.

Mercedes-Benz X-Class Türkiye’de satışa sunuldu!

Pick-up dünyasının yıldızı olmaya hazırlanan “Mercedes-Benz X-Class”, dört ve altı silindirli motor seçenekleriyle kullanıcılarına deneyimlemedikleri bir sürüş keyfi sunuyor. Mercedes-Benz, X-Class’ı X 220d (163 BG/120kW) ve X 250d (190 BG/140kW) olmak üzere iki farklı motor alternatifi ile sunuyor. 2018 yılı ortasında ürün gamına V6 dizel (258 BG/190 kW) motor seçeneği de eklenecek.

Mercedes-Benz X-Class, konfor odaklı süspansiyonları ve hava kanallı ön-arka diskleri sayesinde off-road dışında kullanıcısına mükemmel asfalt sürüş performansını da sunuyor. Aynı zamanda X-Class, ayarlanabilir on iki tuşlu multifonksiyonel direksiyon sayesinde vücut duruşunu iyileştiriyor ve rahat pozisyonda sürüş keyfi sunuyor. Mercedes-Benz X-Class, tüm zeminler için dört tekerlekli çekiş sistemi sunuyor. Araç, Low Mod (Düşük hızda 4×4) ve 4MATIC kilitli aks diferansiyeli ile her türlü yol koşulunun üstesinden gelebiliyor.

Pick-up dünyasının yeni “yıldızı” üç farklı karaktere sahip

Zarif çizgileriyle dikkat çeken X-Class, pick-up dünyasının sınırlarını daha da yukarı taşıyor. Araç sunduğu üç farklı donanım seçeneği ile iş ve yaşam tarzlarının beklentilerini karşılıyor:

  • X-Class PURE: Klasik dayanıklı kullanım için olan baz versiyon X-Class PURE, sağlamlık ve fonksiyonellik gerektiren işlerde idealliği sunuyor. X-Class PURE, aynı zamanda konforu ve tasarımıyla müşteri teslimatları, sevkiyatlar ve özel kullanımlar olmak üzere farklı beklentileri de karşılıyor.
  • X-Class PROGRESSIVE: Güçlü karakteriyle iş amaçlı kullanıma uygun olmasının yanı sıra tarzı ve konforuyla kişisel kullanımda da müşterilerin beklentilerini karşılıyor.
  • X-Class POWER: Ürün gamının bir diğer seçeneği olarak sunulan ve şehir yaşamı için sunduğu yüksek donanım paketi ile dikkat çeken X-Class POWER, tarz, performans ve konfora önem verenler için ideal.

PURE donanım seviyesinde boyasız olan ön tampon, PROGRESSIVE seviyesinde gövde renginde boyanırken, ürün gamının tepe noktasını oluşturan POWER donanım seviyesinde ise krom eklentiler ile sunuluyor. Her donanım seviyesi dokuz farklı gövde rengi ve donanım seviyesine bağlı olarak farklılık gösteren 17, 18, 19 inç ebatlarında farklı jant alternatifleriyle kombine edilebiliyor.

Zengin konfor ve güvenlik donanımları ile çıtayı yükseltiyor

Mercedes-Benz X-Class, zengin konfor ve güvenlik donanımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kaza anında çarpışmanın etkisini azaltan ön ve arka burulma noktalarıyla oluşan aracın sağlam gövdesi yüksek güvenlik seviyesi için temel oluştururken, yedi adet hava yastığı ve iki adet çocuk koltuğu bağlantı noktası da pasif güvenliği destekliyor. Aktif güvenlik ise “Aktif Fren Asistanı” ve “Şerit Takip Asistanı” gibi elektronik sistemlerle sağlanıyor. Elektronik stabilite programı, hız sabitleme sistemi, ön ve arkada disk frenler standart olarak sunulurken, isteğe bağlı olarak altı adet LED kümesi ile sınıfının en yüksek aydınlatma seviyesini sunan LED farlar ve 360 derece geri görüş kamerası da sipariş edilebiliyor.

Mercedes-Benz X-Class, 135.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Direk Navara, Renault Alaskan…Mantıklı değil bence o paraları vermek. Sırf Mercedes diye o parayı vereceksen etme eyleme gitsin Navara ve Alaskan’a bakın derim. Vito ve Viano’daki kaliteyi X-Serisi’nde ararsanız hüsran kaçınılmaz olur. Nissan Navara üstüne Mercedes yerleştirilmiş bir araç. türkiyede kaç tane citan varsa bundan da o kadar olur.tasarımı bence güzel değil. Mercedes bu segmentte araba yapmadılar demesinler diye yaptığı bir araç bence. Çok gereksiz bir araç. Renault Alaskan daha güzel bundan. Muhtemelen fiyatı da buna göre çok daha uygun olacaktır

  2. Mercedes Citan ile aynı durumu paylaşacak bence… Citan satmadı bu mu satacak? Mercedes son yıllarda ciddi olarak bir düşüş içerisinde. Anlaşılan Mercedes Citan’dan hiçbir ders çıkarmamış olacak ki böyle bir maceraya atılmış. Türkiyede Mercedes Citan akıbetine uğrayabilir eğer Mercedes markasına güvenip paralı şehir kovboylarına satmayı hedeflemiş ise. Ticari de Citan fiyatlamasında da millet pahalı ticari arabaya sadece Mercedes markasından ötürü itibar etmemişti. Mercedes, kendini Mercedes yapan şeylerden iyice uzaklaşma yolunda bir adım daha attı. Önce ucuz olsun diye Mercedes’e yakışmayan araçlar, ardından kangoo’ya Mercedes amblemi yapıştırıp satmak, şimdi de asla tutunamayacağı bir alanda araç üretmek. Dış tasarımı da iç tasarımı gibi vasat bir pikap olmuş

  3. ercedes enlerin ve ilklerin markasıdır. Ancak Mercedes son yıllarda çok ciddi hatalar yaptı bu bir gerçek. Otomobil, otobüs, kamyon olsun Mercedes birçok hata yaptı hiç kendine yakışmayan adımlar attı. Yok Citanmış, yok pikapmış, yok yeni Travegoymuş derken Mercedes’i iyice bitirdiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu