Haberler

Maserati de Formula 1’e dönmeye hazırlanıyor!




Alfa Romeo, Sauber ile yaptığı sponsorluk anlaşmasıyla beraber uzun zamandır ayrı kaldığı Formula 1‘e önümüzdeki sezon dönüş yapacak. Sporda köklü bir geçmişi olan Maserati de benzer şekilde spora geri dönmeye hazırlanıyor!

Maserati, Formula 1’e dönüş için Haas ile görüşüyor

1950’li yıllarda fabrika takımıyla Formula 1’de yer alan Maserati, 1954 ve 1957 yıllarında Juan Manuel Fangio ile iki kez pilotlar şampiyonu olmuştu. İkinci kez şampiyon olduğu yıl maddi nedenlerle spordan çekilmek zorunda kalan marka, 60 yıl aradan sonra F1’e adım atmaya hazırlanıyor.

FCA CEO’su Sergio Marchionne’nin isteği doğrultusunda Haas ile görüşen İtalyan markanın, gelecek yıl takımın motor ve ana sponsoru olacağı söyleniyor. Haas, anlaşma sağlanırsa gelecek sezon Maserati etiketli Ferrari motoruyla yarışacak. Yıllık 20 milyon Euro parayı kasasına koyacak takım, araç rengini de lacivert-beyaz olarak değiştirecek.

Anlaşmanın bir diğer sebebi de Ferrari sürüş akademisindeki genç pilotlar. F2 şampiyonu Charles Leclerc, Ferrari desteği sayesinde önümüzdeki sezon Alfa Romeo Sauber‘de yarışacak. Bir diğer gelişim pilotu Antonio Giovinazzi‘nin de muhtemel bir ortaklık ile beraber 2019‘da gridde yer bulabileceği ifade ediliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu