Haberler

Çin’in Tesla Model X’e cevabı: NIO ES8




Teknoloji devleri Tencent Holding, Baidu ve Xiaomi’den aldığı yatırımlarla 2014’te kurulan Çinli elektrikli otomobil üreticisi NIO ES8‘i Pekin’de düzenlediği lansmanda tanıttı. Markanın ilk seri üretim otomobili, direkt olarak Tesla Model X’e rakip olacak.

NIO ES8, Model X’in yarı fiyatına satılacak

Otomobilin en önemli kozu, gözüne kestirdiği rakibinin yarı fiyatına satılacak olması. Çin’de oldukça popüler olan Model X, 836,000 Yuan’a satılırken, ES8’in piyasaya 448,000 Yuan‘dan girmesi planlanıyor.

Firmanın kurucusu William Li, Tesla’nın internet çağında, NIO’nun ise “mobil internet” çağında doğduğunu belirtiyor: “Mobil internet çağında akıllı telefonlar ve uygulamalar insan hayatında büyük rol oynuyor. Bu da bizim gibi şirketlerin otomotiv endüstrisinde devrimler yapmaları için büyük bir fırsat doğuruyor.”

Sesli komutla fotoğraf!

Otoyol pilotu, trafik pilotu ve otomatik panik fren sistemi gibi sürüş destek sistemleriyle donatılan ES8, ayrıca “akıllı araç içi sistemi”ne sahip. Bu sistem ile sürücü sesli komutlarla klimayı ayarlayabiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve ses sisteminden çalınacak müziği seçebiliyor.

NIO, otomobili şarj etmeyi kolaylaştırmak için de bazı çalışmalar yapıyor. Geleneksel şarj yöntemlerinin yanı sıra, otomobilin pillerinin üç dakika içinde değiştirilmesine olanak sağlayan NIO Power isimli fasiliteler de planlar arasında. Şirket 2020’ye kadar 1100 adet NIO Power kurmayı planlıyor ve Li, “Tesla’nın Çin’de benzer bir servisi sunabileceğini hiç zannetmiyorum.” diyor.

En büyük EV pazarı Çin’de

Çin’de NIO gibi başka üreticiler de var. Bu şirketlerin ülkede yükselmesini sağlayansa hükümetin elektrikli araç üretme belgesini firmalara kolaylıkla vermesi. Hükümet bu stratejiyle ithal akaryakıta bağımlılığı ve hava kirliliğini azaltmayı hedefliyor. Bu stratejinin sonucu olarak Çin, ABD’yi sollayarak dünyanın en büyük elektrikli otomobil pazarına sahip olmuş vaziyette.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Menzl inanılmaz az. Tam elektrikli otomobillerin artık 500km altı menzille tanıtılması saçmalık zaten seri üretimleri birkaç yıl sonra oluyor adam gibi menzili olsun

  2. Çinliler bile nereden nerelere geldiler helal olsun valla! Gelecek uzakdoğulu markalardan bundan 10 yıl sonrada Hyundai bugünkü Toyota gibi olacaktır buna adım gibi eminim. Koreliler bu konuda çok başarılı sağlam adımlar atıyorlar keza Çinlilerde öyle bugün otomobil piyasasına baktığın zaman 20’den fazla Çin markası piyasada boy gösteriyor biz daha bir tanesini bile yapamazken

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu