FeaturedHaberler

Tesla, elektrikli yeni tır modeli Semi’yi duyurdu!




Uzun süredir hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Tesla Semi, bugün düzenlenen organizasyon ile resmen duyuruldu. Tesla’nın ilk kamyonu, otomobillere gelen elektrik devrimini ticari araçlara da aktarmak istiyor!

Tesla Semi, tırlara spor otomobil çevikliği getiriyor!

Çarpıcı bir tasarıma sahip olan Tesla Semi, markanın “klasik ve modern tasarımı sentezleme” akımının son temsilcisi oldu. Burun kısmı alçakta bırakılan tır, bunun sonucu olarak gizli sütunları bulunan geniş bir kokpite kavuşmuş. Sürücü kabinini 180 derece saran camlar, sütunların gizlenmesi ile beraber yarış otomobillerine uygulanan Aeroscreen konseptine benzetilmiş.

Semi’nin iç mekanında ise Tesla tasarımcıları seçimlerini sadelikten yana kullanmış. İki kişilik kabinde koltuk dizilimi arka arkaya olduğu için yatak bölümüne yer verilmemiş. Tesla CEO’su Elon Musk, bunun sebebini ise gelişmiş multimedya sistemine bağlıyor. Şoförün sağında ve solunda daha önce Model 3’te de kullanılan dev dokunmatik ekranlar yer alıyor.

0’dan 100 kilometre hıza sadece 5 saniyede ulaşıyor!

Tesla Semi, güç tarafında ise adeta bir spor otomobil performansı vaat ediyor. Üç adet elektrik motoruna sahip olan tır, römorksuz olarak 100 kilometre hıza yalnızca 5 saniyede ulaşabiliyor. 36 tona kadar yük çekebilen tır, tam yük altında ise 100 kilometre hıza 20 saniyede ulaşıyor. Semi, 0.36 Cd’lik sürtünme katsayısı ile 0.38 Cd değerine sahip Bugatti Chiron’u geride bırakıyor. Bu da aracın aerodinamik temellerinin ne kadar sağlam olduğunu gözler önüne seriyor.

Tesla’nın yeni modelinde heyecanlandıran bir başka özelliği ise konvoy modu. Öndeki aracı kılavuz alıp tam otonom sürüş sağlayabilen araç, bu yönüyle de konvoy olarak ilerleyen tırcıların işini kolaylaştıracak gibi görünüyor. Tek şarjda 805 km menzil sunan Tesla, menzil ağını güçlendirmek için Supercharger istasyonlarını Megacharger‘a dönüştürecek. DC hızlı şarj istasyonları ile yarım saatlik şarjla 650 km‘lik yol yapacak olan tır, bu şekilde menzil sıkıntısı çekmeyecek gibi görünüyor.

Tesla Semi’nin üretimine 2019 yılında başlanacak. İlgi çeken tırın satış fiyatı henüz belli değil, ancak 5.000 dolar depozito karşılığında Tesla’nın internet sitesinden ön sipariş verilebiliyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Tesla dünyanın en ileri teknolojilerini kullanıyor bu konuda Tesla dünyada yepyeni bir çağ ve bakış açısı getirdi. Almanlar teknoloji ve motor teknolojileri konusunda Tesla’nın çok gerisinde kaldılar. Önce Japonlar sonra da Tesla dünyada Almanlar’ı geride bıraktı. 5-10 yıl sonrada büyük ihtimalle Koreliler Almanlar’ı geçeceklerdir Almanlar artık sektörün çok gerisindeler bu bir gerçektir! Bu gerçeğide artık herkes kabul etmeli diye düşünüyorum

    1. Ben etmiyorum 😀 Saçmalığa bak Audi 50 milyar dolar ayırdı elektrikli araçlar için bundan kaç tane Tesla çıkar. Mercedes, Aud, VW grubu elektriğe geçtiğinde bugün nasılsa o günde aynısı olacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu