Haberler

M-Sport tarafından hazırlanan 2018 Fiesta WRC’ye ilk bakış




Ford, 2018 sezonu için M-Sport Ford Dünya Ralli Takımı’na finansal ve teknik destekte bulunacağını duyurdu. Ford ve M-Sport evliliğinin ilk meyvesi de 2018 Fiesta WRC.

Fiesta WRC’nin 1.6 litrelik motoru 380 HP üretiyor

Yeni ralli otomobili, dört silindirli 1.6 litrelik EcoBoost motora sahip. Makine 380 HP güç ve 450 Nm tork üretiyor. Altı ileri sıralı şanzıman ise M-Sport tarafından geliştirilmiş. Otomobilin dört tekerlekten tahrikli çekiş sisteminin ön ve arka diferansiyelleri mekanik, orta diferansiyeli ise aktif bir ünite.

Ford WRC’ye fabrika takımı olarak dönüyor

Ford, fabrika takımı olarak Dünya Ralli Şampiyonası’ndan 2012’de ayrılmıştı. Dolayısıyla M-Sport ile yapılan birliktelikle marka yeniden WRC’ye geri dönmüş oldu.

Ford desteğini arkasına alan M-Sport da, geçen sene sürücüler klasmanında şampiyon olan Sébastian Ogier’in takımda kalmasını garantileyebiliyor. Takımın ikinci sürücüsü ise Elfyn Evans olacak.

“M-Sport ile birliktelik eşsiz başarılar getirdi”

Ford’un global motorsporları direktörü Mark Rushbrook, “Ford’un M-Sport ile 20 yılı aşkın bir birlikteliği var. Bu birliktelik ralli sporunun her seviyesinde eşine az rastlanır bir başarı getirdi. Bu başarıdan çok memnunuz; ayrıca bu başarı Fiesta’nın dünya çapında ralli katılımcılarının birinci tercihi olmasını sağladı” diyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu