FeaturedHaberler

Model S’e Fisker’dan yeni rakip: EMotion




Bazılarımız bilir, Tesla‘nın Model S‘i ürettiği ilk zamanlarda “ezeli” bir rakibi vardı. Fisker Karma. Fakat Karma’nın altyapısı tasarımı kadar güzel değildi ve model başarısızlıkla, Fisker ise iflas ile karşı karşıya kalmıştı. Fisker’ın kurucusu Henrik Fisker, bu sefer Model S’e daha güçlü bir rakip yaratıyor: Fisker EMotion.

Fisker Karma.

EMotion’un 129 bin dolarlık başlangıç fiyatı ile tek şarjla 640 km menzilinin olacağı iddia ediliyor. Elde edilen bilgilerde EMotion’un otonom sürüş için gerekli donanım ve yazılımla birlikte geleceği iddia ediliyor.

Henrik Fisker, “Sevdiğimiz tasarımlardan uzaklaşmadan otomobil tasarımını ileriye taşımak için kendimi bu işe adadım.” diyor.

Sıradanlıktan uzak

EMotion’un daha ilginç özellikleri arasında şunlar sayılabilir: 700 beygir güç, 24 inç Pirelli lastikler, elektrikli araçlar için standartlaşan dört tekerlekten çekiş, otonom sürüş için beş Quanergy sensörü, 260 km/s son hız ve karbonalüminyum şasi.

Teknik açıdan bakıldığında, EMotion, Model S ile aynı boyutlarda olmasına rağmen dört bölgeli elektrikle ayarlanabilir karartılmış cam tavana sahip.

Şarj süreleri tatmin edici

Fisker, EMotion’un yalnızca dokuz dakikalık şarj ile 205 kilometre yol kat edebilmesini sağlayan lityum iyon pillere sahip olacağını söyledi. Bununla birlikte, Fisker, otomobilinin şarj sürelerini azaltmak, menzilini uzatmak ve güvenliği geliştirmek için son zamanlarda patentini almış olduğu solid-state bataryalara da yer vermeyi düşünüyor. Fisker, “Müşteriler, araba söz konusu olduğunda seçimler yapmak istiyor.” diyor.

Fisker EMotion’un 2019 yılı bitmeden piyasaya sürülmesi bekleniyor. Eğer otomobil Fisker’ın tüm vaatlerini başarıyla sunabilirse Model S’e bu sefer gerçek bir rakip olabilir.

Sergen Satır

Merhaba, ben Sergen. 1997 doğumluyum, İzmirliyim. Mütercim-tercümanlık öğrencisiyim, bir de otomobillere son derece meraklıyım. Otomobillere olan ilgim ve bilgim her geçen gün artıyor. Edindiğim deneyimlerin çoğunu Otopark.com'a borçluyum. Şimdi ise hedefim Otopark'ı olduğundan çok daha iyi bir konuma getirmek.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Güzel olmuş da özellikler önce bol keseden atılıyor sonra revize ediliyor bakalım ne olacak

  2. Fisker Karma bütün özellikleri ve tasarımı ile muhteşem bir arabaydı. Yetersiz altyapı ve başarısız tanıtım/pazarlama ile kendisine yer bulamadı. Umarım yeni modelinde aynı hataları yapmazlar. Uzun menzil yerine çok daha hızlı şarj üzerine çalışırlar ise başarıyı yakalarlar diye düşünüyorum. Zira Tesla başta olmak üzere ağırlıklı olarak batarya performansına önem veriliyor. 300 km gidecek kadar şarj etmek en fazla 10dk olsun. 300 km’de 1 kahve molası demek bu. Elektrikli araçların menzilden çok şarj süreleri sıkıntılı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu