FeaturedHaberler

1979 model Mercedes 280 GE, 44 ton reçineye gömüldü!




1979 yılından bu yana üretilen Mercedes G serisi, yeni yüzüyle tanıtılmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki günlerde tanıtılacak otomobil öncesinde 39 yıllık bir Mercedes 280 GE, 44 ton reçine ile kaplandı!

Mercedes 280 GE, yeni G serisi öncesinde ölümsüzleştirildi!

39 yıldır aralıksız olarak üretilen Mercedes-Benz G serisi, ilk versiyonundan beri aynı karakteristik çizgide ilerliyor. Şimdiye kadar küçük yeniliklerle güncellenen otomobil, bu yıl altyapısal olarak tamamen yenilenecek. İlk jenerasyonu ölümsüzleştirmek adına harekete geçen Mercedes, eşi zor bulunan bir çalışmaya imza attı.

1979 model Mercedes 280 GE, çalışmanın gerçekleştirilebilmesi için reçine doldurulacak büyüklükte bir küpe yerleştirildi. Günde 3 santimlik döküm işlemi gerçekleştirilen küpün içi, 90 günün sonunda tamamen reçineyle doldu. Mercedes-Benz, bu çalışma için yaklaşık 44 ton sertleştirilmiş reçine kullanıldığını belirtti.

İçinde otomobilin yer aldığı küp, 20 Ocak’a kadar açık kalacak Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’nın gösteri salonunda sergilenecek. Küp, yeni Mercedes G serisinin de tanılacağı fuardan sonra Stuttgart’ta bulunan Mercedes-Benz müzesine nakledilecek.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Hala aynı karakteristik çizgide üretiliyorsa 40 yıllık bir versiyon neden korunmak için gömüldü ki :d

    1. İlk günden bu güne hiç değişilmeden geldiği için, o yılda bile böyle bir araba yapıldığını göstermek için ?

  2. Bir tek ben mi saçma buldum bu işi?

    Jurassic Park muhabbeti diyecektim tam, arkadaş hatırlatmış sağolsun..

  3. Dünya yok olup yeni canlılar arkeolojik çalışmalarında bulsunlar diye heralde.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu