FeaturedHaberler

2019 Volkswagen Jetta Detroit’te tanıtıldı




Jetta, Volkswagen‘in en popüler modellerinden biri ve yeni Jetta‘nın elinde bir çok koz var. Detroit’te tanıtılan 2019 Volkswagen Jetta’daki iyileştirmeler otomobilin popülaritesini arttıracak gibi görünüyor.

2019 Volkswagen Jetta da MQB üzerine inşa ediliyor

Jetta’nın yedinci jenerasyonu artık markanın modüler mimarisi MQB platformu üzerinde şekilleniyor. Volkswagen’in iddiasına göre bu platform değişikliğiyle otomobil her alanda daha gelişmiş. Marka otomobilin daha geniş bir yaşam alanı sunduğunu, daha az yaktığını, daha modern görünebildiğini ve daha teknolojik özellikler barındırdığını söylüyor.

Otomobilin tasarımı eski modeldeki kadar sıradan değil, ancak yapılan değişiklikler pek “dramatik” de değil. Ön tarafı geniş bir ızgara domine ediyor, farlarda C şekilli LED aydınlatma grubu bulunuyor. Katlı tasarlanan yeni kaput da ön tarafa güçlü bir hava veriyor. Yan taraftan bakıldığındaysa düşün tavan yapısı otomobile coupe-vari bir görünüm kazandırırken, arka taraftaki değişiklikler yeni stop lambaları ve farklı egzoz çıkışlarıyla kısıtlı.

İç mekan genişliyor

MQB platformuna geçiş, Jetta’nın ebatlarını da etkiliyor. Otomobil artık daha geniş, uzun ve yüksek. Ön tekerleklerin ilerisinde kalan bölüm küçülürken arka taraftakı çıkıntı uzamış. Dolayısıyla daha geniş bir bagaj bekleyebilirsiniz, ancak yeni Jetta’nın bagajı güncel modelle aynı hacme sahip. Ancak ebatlardaki büyüme doğal olarak kabinin de büyümesini sağlamış.

Kabin de tümüyle yeniden tasarlanmış. Coupe-vari tavan çizgisine rağmen, marka otomobilin eskisine kıyasla daha fazla diz, baş ve omuz mesafesi sunduğunu iddia ediyor. Genişleyen kabine ek olarak otomobilin teknolojik özellikleri de artmış: Otonom acil fren desteği, çarpışma önleme sistemi, çapraz trafik uyarılı kör nokta sistemi ve şerit takip sistemi yeni modelde sunulan opsiyonlardan bir kaçı.

Kaputun altında değişiklik yok

Yeni Jetta’nın tasarımı ve kabini değişirken kaputun altındaki ünitede değişikliğe gidilmemiş. Kaputun altındaki 1.4 litrelik turboşarjlı ünite hala 150 HP güç ve 250 Nm tork değerlerine sahip. Eski sedanın opsiyonel 6 ileri şanzımanı ise yerini 8 ileri bir üniteye bırakmış. 6 ileri manuel ise hala standart.

Eskisinden daha ucuz

Tüm bu değişikliklere rağmen otomobilin ABD’deki satış fiyatında küçük bir gerileme var. ABD’de yılın ikinci çeyreğinde satışa sunulacak olan otomobilin fiyatı 18,545 USD’den başlayacak. Bu rakam eski modelden 100 Dolar daha ucuz. Otomobil ABD’de S, SE, SEL, SEL Premium ve R-Line isimli donanımlarla satılacak.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. aha! 100000tl üstüne satılacaklar listesine bir model daha eklendi! hoşgelmişsen jetta ağam. sana amerika’da gereken değeri vermiyorlar. gel biz 100k+ veririz paşam benim

  2. Turkiye de Alınmaz da zaten yine aynı hep aynı. Ailede Golf vardı artık iyice bıktım şu iç mekandan da dış tasarımdan da bir marka kendini hiç mi yenilemez yakinda G Serisi gibi ikon olacak tabi kötü versiyonu

  3. Sözde yeni Jetta. Ön Egea, siluet Superb. Her kim tasarladıysa bu aracı Fiat Egea’yı çok beğenmiş. Yeni Civic ve Megane sedan şu anda bu sınıfın en iyisi. Her ikisi de D segmentine yakın otomobiller

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu