Haberler

BMW Apple CarPlay için yıllık ücret isteyebilir




Günümüzde Android Auto ve Apple CarPlay bir çok otomobilde standart sunuluyor. Ancak Apple CarPlay’i yeni 740i’ye eklemek istediğinizde ortaya 300 dolarlık bir opsiyon bedeli çıkıyor. BMW Apple CarPlay’i abonelik sistemiyle sunmayı düşünüyor.

“Müşteriler için daha avantajlı olacak”

Alman üretici bu maliyeti görmezden gelmek yerine, basit bir C segmenti otomobilde bile ücretsiz sunulan bu özellik için yıllık ödeme almayı planlıyor! Bu karar biraz saçma gibi görünüyor, ancak yine de markanın teknoloji müdürü Don Smith, The Verge‘e verdiği röportajda bu kararı “müşterilerin avantajına” çevirdiklerini savundu.

“Bir çok insan CarPlay opsiyonunu alıyor, fakat bir süre sonra kullanmayı bırakıyorlar ya da Android işletim sistemli bir telefon satın alıyorlar. Biz üyelik sistemi getirerek, müşteri telefonunu değiştirdiği zaman CarPlay ya da AndroidAuto arasında geçiş yapmalarına ve kullanmayacakları bir opsiyona abonelik ücreti ödememelerine iizn vermiş olacağız.”

BMW Apple CarPlay’i yıllık 80 dolara sunacak

ABD’de Apple CarPlay üyeliği ilk yıl ücretsiz, takip eden yıllarda da yıllık 80 USD olacak. Smith bu sistemin uzun dönem kiralama yapan müşteriler için geliştirildiğini söylüyor ve 300 dolarlık opsiyon ücretinden daha ucuza geleceğini savunuyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Baya ucuza geliyor maşallah. Dert telefon degistirmek ise ben apple eşim android kullanıyor da olabilir ne yapacağım size her yıl 650tl mi vereceğim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu