Haberler

BMW, Apple CarPlay kullanımını ücretli yapıyor!




Apple CarPlay ve Android Auto gibi multimedya standartları, mobil cihazlar ile otomobillerin tam anlamıyla entegre olmasını sağlıyor. BMW, son dönemde hemen hemen bütün üreticilerin sunduğu sistemlerden CarPlay’i abonelik sistemine bağlamaya hazırlanıyor.

BMW, Apple CarPlay’de yıllık ödeme sistemine geçiyor

Halihazırda alacakları BMW modelinde Apple CarPlay isteyen sürücüler, 300 dolarlık (Türkiye’de 1.291 TL) bir bedel karşılığında opsiyonu araçlarına ekleyebiliyorlar. Android’e geçen kullanıcıların sistemi kullanmadıklarını belirten BMW Kuzey Amerika ürün müdürü Don Smith, CarPlay için yıllık abonelik sistemine geçileceğini açıkladı. Buna göre, yeni sistemde yılda 80 dolar ödeyen kullanıcılar CarPlay yazılımını kullanabilecek. Opsiyonu 2017’den önce satın alan eski kullanıcılar ise durumdan etkilenmeyecek.

BMW‘nin araçlarında kullanmadığı Android Auto, üreticilere tamamen ücretsiz şekilde sunuluyor. Ancak üreticiler CarPlay kapsamındaki Made for iPhone programına dahil olmak için Apple’a belirli bir ücret ödemek zorunda. İlk yılı ücretsiz olacak abonelik sisteminin diğer üreticilerin radarına girip girmeyeceği ise merak konusu.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu