FeaturedHaberler

Yeni nesil Ford Focus, Cenevre’de yer almayacak!




Tamamen yenilenen Ford Focus‘u Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görmeyi bekliyorduk. Gelen son haberlere bakılırsa marka fikrini değiştirmiş gibi görünüyor.

Yeni Ford Focus’un tanıtımı Cenevre’de olmayacak!

Cenevre Otomobil Fuarı, bu yıl Opel, Infiniti, DS, Chevrolet ve Cadillac gibi pek çok üreticiden yoksun geçecek. Ford’un katılacağını açıkladığı fuarda dördüncü nesil Focus’un duyurusunun yapılması bekleniyordu. Markanın içinden gelen bilgilere göre Ford, yeni Focus’u İsviçre’de duyurmama kararı aldı. Amerikan marka, merakla beklenen otomobili Nisan ayında düzenleyeceği özel bir etkinlikle tanıtacak.

#TimeToFocus kamuflajıyla uzun süredir test edilen dördüncü jenerasyon Ford Focus, tamamen yeni bir dış tasarıma ve daha geniş boyutlara sahip olacak. Ayrıca iç mekanda da önemli teknolojik yeniliklerin olması bekleniyor. Nisan ayında hatchback versiyonu tanıtılacak olan yeni Ford Focus’un sedan kasası daha sonra duyurulacak. Focus Vignale, ST-Line, ST ve station wagon versiyonları yılın kalanına dağıtılacakken 2020’ye kadar yeni bir Focus RS modelinin gelmesi beklenmiyor. Son olarak Ford’un fuarda yalnızca makyajlı Ka+ ve yenilenen Edge’in lansmanını yapacağını belirtelim.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

19 Yorum

  1. Araç daha tam görünümüne kavuşmadı ama şu haliyle sedan kasayı daha çok beğendiğimi söyleyebilirim.

    İç mekan görüntüleri yenilendi.. Fiesta'da ki ekranın aynısı kullanılmış. Yalnız biraz daha geride konumlandırılmış Fiesta'ya göre. Ayrıca büyük ihtimal bu görselde ki araç en boş paket. Daha detayları da eksik, yenilenip eklenecek kısımlar olacak.

  2. Makyaj veya ufak değişiklik olmadığı için özel etkinlik bence de daha mantıklı hareket.

    Bu arada test araçlarından donanım fikri yapmak zor, çünkü tüm kombinasyonların birbiri ile denenmesi için her türlü araç üretiliyor.
    Trend arabaya bixenon, titanium jantlı style, sunrooflu trend, farklı koltuklar, farklı motorlar, farklı jantlar ve ebatlar. herşey birbiri ile kombine edilerek üretiliyor.

  3. volvonun farlari aston martin havalandirma izgaralari ile cok ozgun ford kisiligini karakterini yansitan bir arac bekliyorum 🙂

  4. Aston'un tasarımcısının olmasından kaynaklı gayet normal bir durum değil mi? Her tasarımcının kendine ait çizgileri var ve bu yüzden markalar arası transfer olduğundan araçların hepsi birbirine benzemeye başlıyor.
    Volvo ile de benzemesi gayet normal yakın zamana kadar aynı gruba aitti. Her ne kadar satsa da Volvo'yu hala platform,motor,şanzıman ortaklıkları da devam ediyor.

  5. Sedan'ı daha çok beğendim ama orta konsol da olan ekran şu an ki kasada ki gibi gömülü olsa daha güzel olurdu.

  6. Akn_3462 demiş ki:

    Sedan'ı daha çok beğendim ama orta konsol da olan ekran şu an ki kasada ki gibi gömülü olsa daha güzel olurdu.Hepsini görüntüle…

    Ya bu furya Mercedes A sınıfındaki ipod'larla başladı, kimse beğenmemesine rağmen inat edildi. Elbet birkaç seneye kadar bütün markalar vazgeçecektir bundan. Belki yeni Mercedes'lerdeki gibi dijital göstergelerle birleşik aynı siper altında orta ekran çözümlenir, belki de Tesla style Volvo ve Renault'daki gibi dikey ekranlar gelir emin olamıyorum

  7. bt demiş ki:

    Ya bu furya Mercedes A sınıfındaki ipod'larla başladı, kimse beğenmemesine rağmen inat edildi. Elbet birkaç seneye kadar bütün markalar vazgeçecektir bundan. Belki yeni Mercedes'lerdeki gibi dijital göstergelerle birleşik aynı siper altında orta ekran çözümlenir, belki de Tesla style Volvo ve Renault'daki gibi dikey ekranlar gelir emin olamıyorumHepsini görüntüle…

    Benim favorim. Hiçbiri bunun verdiği etkiyi vermeyecek. O bızzztt sesi. Hakikaten awesome. 😀

  8. Samed M. demiş ki:

    Benim favorim. Hiçbiri bunun verdiği etkiyi vermeyecek. O bızzztt sesi. Hakikaten awesome. 😀
    Hepsini görüntüle…

    Bunlar zaten çok vardı cepte, çok iyiydi, sonradan kaldırdılar. 🙂 Artık sağlamlıkla ilgili olumsuz geri dönüşler mi oldu, yoksa sadece maliyet mi bilemiyorum. Yoksa bunların da her türlü gideri var.

  9. Akn_3462 demiş ki:

    Sedan'ı daha çok beğendim ama orta konsol da olan ekran şu an ki kasada ki gibi gömülü olsa daha güzel olurdu.Hepsini görüntüle…

    bt demiş ki:

    Ya bu furya Mercedes A sınıfındaki ipod'larla başladı, kimse beğenmemesine rağmen inat edildi. Elbet birkaç seneye kadar bütün markalar vazgeçecektir bundan. Belki yeni Mercedes'lerdeki gibi dijital göstergelerle birleşik aynı siper altında orta ekran çözümlenir, belki de Tesla style Volvo ve Renault'daki gibi dikey ekranlar gelir emin olamıyorumHepsini görüntüle…

    Benim bu konuda Ford'dan öğrenebildiğim şu şekilde. Güncel Ford modellerinde ( mondeo hariç ) dokunmatik ekranın ergonomik olmaması, sürüş sırasında tehlikeli olduğu gerekçesiyle görüntüden önce kullanım güvenliğine önem verilecek şekilde dizayn etmeye çalışmışlar. Bunun için de yapılması gereken iki yol varmış; ya konsolun yüksekliğini arttırıp ekranı hem gömülü halde tutacaklar hem de ergonomi gözetecekler ya da tablet şeklinde koyacaklar. Ford'da konsolu yükseltmenin tekrardan, baştan yeni bir kokpit dizaynı gerektirdiğini düşünüp tablet şeklinde koymayı uygun bulmuş..

    Bu tablet ekranlarla ilgili genel olarak fikrim olumsuz. Lakin en azından tablet ekranı bmw'lerde ki gibi boyuna değil de enine büyütüp konsolun biraz daha arkasına doğru konumlandırsalar iyi olurdu. Her ne kadar yetmese de bu focus'da tabletin konumu fiesta gibi direkt önde değil, biraz daha arkada. Ama 8 inçlik boyutundan dolayı yüksekliği fazla olduğu için yeterince geride durmuyor.

  10. Gelse ne Gelmese ne yenilense ne yenilenmese ne alamadıktan sonra. Focus olmuş 130.000 fiesta olmuş 100.000. Şu saatten sonra param dahi olsa gidipte o paraları o arabalara vermem içim acır. Vergi zaten maaşallahdı birde kur eklendi iyice değersizleşti paramız. Sanayici çıkmış televizyonda dolar düşerse ihracat azalır diyor nasıl olsa ne alsa vergiden düşüyor ya tuzu kuru olan bize oluyor.

  11. bt demiş ki:

    Bunlar zaten çok vardı cepte, çok iyiydi, sonradan kaldırdılar. 🙂 Artık sağlamlıkla ilgili olumsuz geri dönüşler mi oldu, yoksa sadece maliyet mi bilemiyorum. Yoksa bunların da her türlü gideri var.Hepsini görüntüle…

    Ya sağlamlığı falan önemli değil. Sırf onun için bile Audi tercih ederdim ben. 😀
    Bızzzt, çıkarım esnerim. 😀 😀

  12. Ortadaki bilgi-eglence ekranı araçlarda emanet gibi duruyor. Zaten bu akımı başlatan marka Mercedes olmuştu. Mercedes sonra Hyundai, Fiat ve diğer birçok üretici bu tür ekranlar kullanmaya başladı. Ancak bu ekranlar araçlara hiç yakışmıyor madem ekran yapacaksınız ya açılıp-kapansın ya da sabit dursun ama böyle birşey olmasın. Aracın tüm ihtişamını bozuyor bu ekranlar

  13. Tasarımı 3.nesil Hyundai i30’u çağrıştırıyor. Otomobil üreticilerinin neredeyse tasarımları iyice birbirine benzemeye başladı. Bundan 10 yıl sonra hepsi aynı olacak neredeyse bu gidişle. Fiesta’da i30’a benziyordu dikkat edecek olursanız ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız

  14. iyicene cıkı çıktı bu tasarım işinin.
    10 sene sonra sadece amblemler farklı kasalar aynı olursa şaşırmayız.

    Arkadan Fiat Egea,önden Aston Martin + Toyota. Focus çıktığı günden beri sınıfının en dinamik otomobili, inşallah süspansiyon sisteminin değişimi onu “VAG”laştırmamıştır.
    Ayrıca havalandırma menfezlerini 20 yılda anca değiştiren bir markanın fanatiği olanların başka …

  15. OzanDnz demiş ki:

    Bizim YMN'ın jantları bunlar :p @YaMaNHepsini görüntüle…

    Benziyor cidden.. Zaten focusclubtr'de de konuşmuşlar bu mevzuyu 😀

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu