FeaturedHaberler

Sınıfını karıştıracak yeni Volkswagen Touareg tanıtıldı!




Tamamen yenilenen Volkswagen Touareg, uzun süreli bekleyişin ardından resmi olarak duyuruldu. Üçüncü jenerasyonu ile çıtayı bir hayli yükselten premium SUV ile ilgili detaylar haberimizde!

Daha teknolojik ve hafif: Yeni Volkswagen Touareg!

Selefine göre dışarıdan daha kalıplı ve lüks gözüken VW Touareg ön yüzünde LED farlarıyla bütünleşik, oldukça büyük bir ızgara ile karşılıyor. Her bir farda 128 adet aktif LED bulunduğunu ifade eden Alman üretici, bu sayede gece görüşünün hissedilir derecede arttırıldığını belirtiyor. Arka bölümde ise Porsche Cayenne’e benzer bir yapı görüyoruz. Uzun ve ince LED stoplar ile aydınlatmalı model adı aracın arkasında dikkat çeken unsurlar olarak yer alıyor.

Volkswagen Touareg’in asıl yeniliklerini ise iç mekanında görüyoruz. Aracın üst paketlerinde 12 inçlik dijital gösterge paneli ve 15 inç boyutundaki dokunmatik bilgilendirme ekranı standart olarak sunuluyor. Aracın içindeki pek çok özellik bu ekrandan kontrol edildiği için orta konsolda hiçbir buton yer almıyor. Bunun dışında masaj ve soğutma özellikli ön koltuklar, dört bölgeli otomatik klima, havalı aktif süspansiyon, panaromik cam tavan ve 14 hoparlörlü Dynaudio ses sistemi aracın teknolojik oyuncakları arasında bulunuyor.

Altyapı tarafında önemli geliştirmeler yapan Volkswagen, Touareg’in gövdesinde ilk kez yüksek mukavemetli çelik kullanmış. Alüminyum katkılı bu yeni alaşım, aracın 106 kilogram hafiflemesine neden olmuş. MLB-Evo platformunu kullanan yeni Touareg’in 810 litre hacminde geniş bir bagajının bulunduğunu belirtelim.

Yeni Touareg zengin motor seçenekleriyle geliyor

Yeni Volkswagen Touareg’in motor seçenekleri ise bir hayli güçlü. Kaputunun altında 3 adet motor seçeneği ile gelen araç, tüm seçeneklerinde 3.0 litrelik V6 çift turbolu motor barındırıyor. Bu motorlardan dizel olanları 231 ve 286 beygir güç üretirken, benzinli üniteye geçtiğimizde bu rakam 340 beygire ulaşıyor. Ayrıca önümüzdeki dönemde bu motorlara 421 beygirlik 4.0 litre V8 motor da katılacak. Ayrıca tüm motor seçenekleri 8 ileri otomatik şanzıman ile eşleşiyor ve 4-Motion çekiş sistemi standart olarak geliyor.

Yılın ikinci yarısında yollara inecek olan yeni Touareg’in satış fiyatları bölgesel olarak açıklanacak.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

56 Yorum

  1. Linc edilmeyi goze aliyorum. Haberi girerken premium suv lafini ozellikle mi yazdiniz ? Cunku vw markasi premium degildir de belirtmek istedim. Vag grubunun premium markasi audi dir. Tesekkurler

  2. Icini begendim. Arka kismi da fena degil. On tarafta ise krom kapli izgarali versiyon daha şık duruyor plastik kaplamaya gore. Genel anlamda begendim diyebilirim ama tabii surusune, konforuna bakmak lazim.

  3. Sailor demiş ki:

    Linc edilmeyi goze aliyorum. Haberi girerken premium suv lafini ozellikle mi yazdiniz ? Cunku vw markasi premium degildir de belirtmek istedim. Vag grubunun premium markasi audi dir. TesekkurlerHepsini görüntüle…

    Eleştiri neden linç edilsin ki 😀 Volkswagen'e göre Touareg "orta boyutlu premium SUV" olarak tanımlanıyor. Platform olarak da Lamborghini, Bentley, Porsche ve Audi'nin paylaştığı MLBevo'yu kullanıyor. VW premium marka değil ama bu araba Arteon gibi prestij modeli olarak düşünülebilir.

  4. Nasıl Arteon almak saçma ise buda aynı oranda saçma. Çünkü verdiğin parayla polo direksiyonu daha büyük polo ekranı daha büyük polo iç mekanı daha büyük polo alacaksın. Klasik VW sıktı artık. Aynı paraya Audi Mercedes Bmw Lexus aliniyorken ne yapayım bunu. Arteon gibi olacak sonu. Alan illaki olacak lakin A5 daha iyi olduğu gerçeği değişmeyecek bu da aynısı işte. He Arteon gibi audi parasına satmazlar ise durum başka o zaman alınır. Şimdiden yazıyorum aynı fiyatsa Lexus Bmw mercedes Audi yerine bunu alana Rabbim akıl ihsan eylesin.

  5. Eğer ilk kasanın kalitesini yakalarsa, bu sefer yanına düzgün tasarımı da ekleyerek efsane bir araba olur.

  6. Araba önden Arteon , yandan Q7 , arkadan Bentayga. Ama sevdim tasarımını güzel olmuş.

  7. 2jzihtiyar demiş ki:

    Araba önden Arteon , yandan Q7 , arkadan Bentayga. Ama sevdim tasarımını güzel olmuş.Hepsini görüntüle…

    ne laaaaaaa buuuuuuuuuuuu

  8. VW acaba bu direksiyonu artık ne zaman değiştiricek cidden çok merak ediyorum 😀 Ayrıca bu motor hacimleriyle cidden hayalden başka bir şey değil.. 3.0 ve 4.0 ne vergi yer ama ufffff

  9. VW şu direksiyondan ne zaman vazgeçer sizce? Şaka gibi 😀 Bunun dışında premium lafına ben de katılmıyorum. Marka ne derse desin, premium mal kendini belli eder zaten. Artheon'un da premium olduğunu düşünmüyorum, sadece güzel bir VW.

    Volkswagen gösteriş yapmak istemeyen ama konforlu otomobil kullanmak isteyenlerin markası değil miydi? Premium gösteriş değil mi?

  10. Ben vw nin premium markaların altında, rakip markaların ise üstünde olduğunu düşünüyorum. Bana göre Sinan beyin golf r testinde dediği gibi premium bir his diğer birçok markaya göre belirgin oranda daha yüksek vw modellerinde

  11. 600.000tl'ye satılacak bir araba için tartışmaya değmez

    Not: Konsola 52 ekran tüplü tv koymuşlar

  12. Ben premium veya premium degil muhabbetini markaya gore degil modele gore degerlendiriyorum. Dusuncelerim tamamen kisiseldir. Aracta kullanilan motor – sanziman ikilisi, kullanilan altyapi kalitesi, malzeme – iscilik – donanim uclusu gibi tum bu etmenlerin uyumu o modeli benim nezdimde premium yapar.

    Bir aracin premium olup olmadiginin belirlenmesinde ki kriter sadece marka, yani amblem olmamali. Oyle olursa a serisi, cla gibi modelleri de premium saymam gerekir ki bence degiller.

    Touareg'de kullanilan platform mqb degil, vag grubunun premium araclari icin kullandigi platformlardan biriymis. Bu noktadan sonra bu aracin malzeme kalitesi, isciligi, surusu, motor -sanziman uyumu ve donanim skalasi gayet iyi bir noktadaysa neden premium demeyelim ki ? Bana kalirsa bu konuyu ambleme gore degil, model model degerlendirmek gerek.

    1. Polo iç mekanı direksiyonu on tasarımı vs kullandığı sürece premium denemez önce tasarım yapmayı öğrensin pişirip pişirip aynı şeyi sunarsa aynı değeri görür

  13. Rakiplerinden daha uygun fiyatlı olursa mantıklı olacak, premiumsu. Fena da olmamış. Şu direksiyonu da 4 kollu pheaton direksiyonunun modernize edilmiş hali olsa daha güzel olurmuş.
    Bir de şu diz mesafesini gösteren resimde ki arkadaş niye sevgilisinin annesiyle tanışmaya gitmiş gibi oturuyor acaba 😀

  14. Vw son günlerde beni şaşırtmaya başladı. İlk önce geyik testinde ilk defa bir vw aracı başarılı buldum (t-roc) şimdi de ilk defa bir vw aracın iç mekanını beğeniyorum. Ne oluyor bu vw'ye tasarımcılarının başına güneş mi geçti?

  15. Bu arabaya vereceğim fiyata 3 tane residanz alınır arabanın içinde yatmıyor isek gereksiz ww diyince aklıma para geliyor nedense.

    1. 800€ luk DSG ye 20.000tl isteyen marka da ondan. VW Doğuş’a kazıklanmayı seçmektir

  16. İç mekan güzel olmuş. Mercedes görsün de biraz örnek alsın. Piranha tabletlerle nereye kadar…

    edit: premium tartışmasına gelecek olursak, premium diye geçinen birçok modelden daha premium olmuş. Neden markaya takılıyorsunuz?

    1. Polo iç mekanını mi örnek alsın mercedes aynı direksiyon polo da var aynı multimedya ekranının bir ufak botu polo da var klima kumandaları golf vs sadece büyük daha fazlası değil maalesef

  17. Aşırı yakışıklı olmuş.Çok alınası bir şanzıman ve motor seçenekleri sunuyor.Tabiki çok pahalı olacak ama ''better than Q7'' yani

    1. Tabi tabi better than Q7 hatta Bentley. Bu zihniyet olduğu sürece Doğuş dağa çok kazıklar

  18. assettocorsaa demiş ki:

    İç mekan güzel olmuş. Mercedes görsün de biraz örnek alsın. Piranha tabletlerle nereye kadar…

    edit: premium tartışmasına gelecek olursak, premium diye geçinen birçok modelden daha premium olmuş. Neden markaya takılıyorsunuz?Hepsini görüntüle…

    cunku vw markasının premıum versıyonu audi markasıdır. markaya da takılmak zorundayız cunku kaputa tata amblemı koysaydık kac kısı o arabayı alırdı ? ben premıum model uretıyorum demekle premıum olundugunu daha gormedım . bknz mazda.

  19. VW, premium, hımm. Araç gayet güzel işte, bu premiumlaştırma merak neden gerçekten anlamıyorum.
    O amblemle sadece bir otomobil değil bir marka, bir kültür bir isim satın alıyorsunuz. Premiumluk aracın satıldığı bayiden başlayıp, reklamlarına, tüm ürün gamındaki araçların kalitesine kadar uzanan bir şey. İstersen Dünya'nın en iyi aracını yap markan doğru değilse premium falan olamazsın. Veya en kötü Lexus gibi zamanla tane tane işlersin marka kimliğini.

  20. Sailor demiş ki:

    cunku vw markasının premıum versıyonu audi markasıdır. markaya da takılmak zorundayız cunku kaputa tata amblemı koysaydık kac kısı o arabayı alırdı ? ben premıum model uretıyorum demekle premıum olundugunu daha gormedım . bknz mazda.Hepsini görüntüle…

    Sadece markaya bakacaksak, A3 sedana premium mu diyeceğiz? Bence değil.

    1. A3 oldukça premium bir otomobil iç mekan kalitesi e konforu sınıfının en iyisidir iyi düşünün derim. Hatta sinan testte audi bu sefer kalitenin b*kunu çıkarmış demişti 🙂

  21. sputnik demiş ki:

    Sadece markaya bakacaksak, A3 sedana premium mu diyeceğiz? Bence değil.Hepsini görüntüle…

    bu kısısel bır gorus olur bencede mazda premıum ama usttede bahsedılmıs sadece amblem degıl gerı kalan tum etmenlerde ısın ıcıne gırdıgınde premıum olmaktan uzak bır marka mazda ornegın. audı ıcınse vag grubunun sıralaması c segmentınde leon( golf ( a3 seklınde yanı kısacası evet c segmentındekı premıum temsılcılerı audı.

  22. eski kasa güncel fiyatı 627.000 TL ise bu yeni Touareg artan döviz fiyatları ile baz model olarak 800.000 TL’den aşağı olmaz, dolu fiyatını düşünemiyorum. Bu paralar VW gibi asla premium olmayan bir modele verilir mi bence aptallık ayrıca bu Touareg fiyatları 1 sene içinde 1 milyona yaklaşacaktır. Touareg alma gücüne sahip insanlar zaten bunu değil direkt Mercedes, BMW, Audi ve Range Rover alacaktır. Türkiye’de bu gibi yüksek fiyatlı araç alırken 2 adet almış oluyorsunuz biri kendinize biri de devlete. Her neyse aracı genel itibari ile beğendim sadece direksiyon hiç ama hiç olmamış (Makyajlı Passat direksiyonu). Keşke güzel ülkemde ÖTV-KDV oranları bu kadar yüksek olmasa.

  23. Her şeyiyle yeni bir Touareg tasarlanmış ama o direksiyon aynı kalmış bari R Line modeline Arteon'daki gibi R Line direksiyon koysaydınız ama o da aynı. Euro döviz kuru 5 TL'ye dayanmışken ve bu ÖTV oranları varken bu yeni Touareg'in yanından bile geçilmez. Eldeki arabalara binmeye devam.

  24. Beklediğimden daha karmaşık olmuş. Ben ön tarafta sade bir tasarım beklerdim. Yine de güzel. İçini de kahverengi alınca çok premium görünüyor. VAG Grubu'nun kahverengi derisini çok seviyorum.

  25. Direksiyon golften, egzoz çıkışları da skoda octavia rs’ten kopyala yapıştır olmuş. Tek artısı motoru 286 hp yani 272 hp Q7 ‘den bile güçlü ama sınıfının lideri 306 hp bir Range Rover Sport değil, asla olamayacak.

  26. Ben beğendim güzel olmuş. Bu araç ülkemizde de kendi sınıfına göre bence çok satacak. VW bence de premium bir marka değil ama orta sınıf markalar arasında premium'a en yakın marka. Malzeme kalitesi, motor-şanzıman, yalıtım, kullanılan teknoloji hepsinde belli bir çıtanın üstündeler. Bu kalite farkları detaylara inince ortaya çıkıyor. Örnek olarak, araçta far sistemleri, diğer sürüş destek sistemleri VW'de gerçekten işe yarar bir şekilde sürücüye fayda sağlarken, rakip japon markalar ve diğer orta sınıf araçlarda sadece donanım olarak görünsün diye var.Bunu da ADAC'ın yaptığı çeşitli asistan sistemleri testlerine dayanarak söyledim. Her testte vw yüksek puan almayı başarabiliyor. İncelemek isteyenler için link:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/assistenzsysteme/default.aspx

    Bir tek, yol tutmayan mqb platformuna el atmaları lazım 🙂

  27. Hocam mqb vw de yol tutuyor. Seat ta tutmuyor nedense 😀 komik bir durum gerçekten

  28. Ayrıca o paraya daire, tarla tapan alırım diyen arkadaşlara bir şey söylemek istiyorum. O arabayı alanlar bizim alırım dediğimiz daireye kümes gözüyle bakar 😀

    1. iyi de kardeş o daireye kümes gözüyle bakanlar zaten Touareg'i de Dacia Duster gözüyle bakıyor yani..

  29. Premiumdur değildir ayrı mesele ama markaların birçoğunda 4×4 seçeneği yok veya çok çok az var. Jip,suv,allroad artık her neyse, ben bu tip bir aracı alıp çamurlu,kumlu,dik,kaygan yokuş veya karlı zeminde, köy yollarında kullanamayacaksam almam. Şehirde diğer araçlardan ve insanlardan yüksek olma takıntım bulunmuyor. 1.4tsi ve 4×4 seçeneği yoksa anlamsız bir model olarak kalacak benim için.

  30. O direksiyonun yerine doğan slx direksiyonu koysalar bu kadar sırıtmazdı çok demode durmuş

  31. Patri demiş ki:

    Ben beğendim güzel olmuş. Bu araç ülkemizde de kendi sınıfına göre bence çok satacak. VW bence de premium bir marka değil ama orta sınıf markalar arasında premium'a en yakın marka. Malzeme kalitesi, motor-şanzıman, yalıtım, kullanılan teknoloji hepsinde belli bir çıtanın üstündeler. Bu kalite farkları detaylara inince ortaya çıkıyor. Örnek olarak, araçta far sistemleri, diğer sürüş destek sistemleri VW'de gerçekten işe yarar bir şekilde sürücüye fayda sağlarken, rakip japon markalar ve diğer orta sınıf araçlarda sadece donanım olarak görünsün diye var.Bunu da ADAC'ın yaptığı çeşitli asistan sistemleri testlerine dayanarak söyledim. Her testte vw yüksek puan almayı başarabiliyor. İncelemek isteyenler için link:
    https://www.adac.de/infotestrat/tests/assistenzsysteme/default.aspx

    Bir tek, yol tutmayan mqb platformuna el atmaları lazım :)Hepsini görüntüle…

    Adac testinde düşük not alan herhangi bir Alman markası var mı ki? 🙂

    Japon araç üreticisi Subaru'ya ait çift kameralı Eyesight en iyi aktif güvenlik sistemlerinden biri olduğunu bir çok testte kanıtlamıştır.

  32. Yeni VW konsolunu Polo'dan; yeni VW ön yüzünü de Passat'tan tanımıştık. Ama yani şu aynı direksiyonu koskacaman SUV'a da koymayınnn 😀 Polo'da aynı direksiyon var 😀

  33. Arka tasarımı en beğendiğim noktası oldu. Ancak polo direksiyonuna diyecek söz bulamadım.

    Premium konusunda kaptana katılıyorum, marka ben premium araç ürettim demekle aracı premium diye yutturamaz. Üretim bandından satış sonrasına kadar bir süreçtir premium olmak. Yaptım oldu ile olsaydı bu işler her ülkenin bir premium markası olurdu.

  34. Öküz alırız o paraya…:):)

    Neyse güzel araba. Ancak burdan resimlere bakabilirim. Artık kaç yüzbin tl den başlarsa..;)

    3 lt v6 dizel motor efsane zaten. Şimdiden sahiplerine hayırlı olsun derim.Gözümüz yok 😉

    Volkswagen premium mu bu arada? Geçiniz…Önde YILDIZ'ı olan var ya.O hepsine bedel 🙂

  35. Tasarımını çok beğendim. Ancak kokpit böyle bir araca hiç yakışmamış. Yeni Touareg Mercedes, BMW fiyatında olacaktır. Türkiye pazarında bu markalara yakın fiyatta satılacaktır

  36. Anlamı “halk otomobili” olan VW son yıllarda iyice bu algıyı dünyada kaybetmeye başladı. VW sanırım kendini Lexus, İnfiniti, Acura falan sanıyor. Biri şuna VW olduğunu hatırlatsın. Tasarımına diyecek birşey yok çok güzel ama sen VW’sin kendini Lexusla, İnfiniti’yle falan karıştırmayacaktın karıştırırsan ancak havanı alırsın VW tıpkı emisyon skandalında olduğu gibi

  37. Volkswagen; aslında halk otomobili Söylemini çoktan kaybetti.Belki de, halk otomobili deyimine en yakın aracı ise Polo! Volkswagen’in adı halk otomobili ama fiyatlar ve imal ettikleri halkın alamayacağı yükseklikte.. Güya adı halk otomobili ama fiyatları Türkiye’de BMW, Mercedesten pahalı Volkswagen adıyla bağdaşmayan yanlış işler yapıyor

  38. Marka ismi bizim ülkemizde çok önemli. Misal BMW 300 bin liraya X5 satıyor VW 300 bin liraya Touareg satıyor ancak adam sırf adı var, havası var, prestiji var diye gidip BMW, Mercedes alıyor. Türkiye de lüks dedin mi akla ilk BMW, Mercedes, Audi geliyor

  39. VW’nin BMW, Mercedesten daha pahalıya satıldığı tek ülkeyizdir. Az önce Touareg’in fiyatlarını inceledim dudağım uçukladı gözlerim yanlış mı görüyor falan dedim ama doğruymuş. Yeni Touareg Tavsiye Edilen Başlangıç Fiyatı* 1.157.000 TL sadece Türkiye fiyatı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu