FeaturedHaberler

Efsanevi Brabham markası resmen geri dönüyor!




İngiliz yarış araçları üreticisi Brabham, pistlere veda etmesinden yıllar sonra yeniden faaliyetlerine başladığını duyurdu. Efsanevi eski Formula 1 ekibi, geri dönüşüyle otomotiv sektörüne adım atacak!

Efsane yeniden tanımlanıyor: Brabham geri döndü!

Sir Jack Brabham’ın 1960 yılında kurduğu marka, Formula 1’de yarıştığı 30 yıl boyunca toplam 2 şampiyonluk kazanmıştı. Şampiyon pilotun oğlu David Brabham, bugün yaptığı açıklama ile Brabham Automotive adlı yeni bir şirket kurduğunu açıkladı. Gelişmeyi “aile hikayesinde yeni bir sayfa” olarak tanımlayan eski F1 pilotu, şirketin geleceği ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Şirkete yakın kaynaklar, Brabham’ın ilk etapta güçlü bir elektrikli hiper otomobil üretme fikrinin olduğunu doğruluyor. Ayrıca 2014 yılında duyurulan Formula 1’e dönüş projesi Project Brabham’ın yakın gelecekte gerçekleşebileceği söyleniyor. Söylentilere göre şirket, Force India takımını satın alarak 1992 yılından beri uzak kaldığı F1’e geri dönecek.

Markanın gelecek planlarının açıklanacağı resmi tanıtımın Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu