Haberler

En sorunsuz 20 otomobil




Her tüketicinin otomobilde aradığı özellikler değişkenlik göstermekte ancak neredeyse hepimiz yeni bir araç alma kararı vermeden seçenekleri sorunsuz veya sıkıntılı olarak eliyoruz. Her sabah tek marşta çalışan, yıllar boyu bakım dışında bir sorun çıkartmayan ve basit müdahelerle yoluna devam otomobilleri kim sevmez ki?
Kar amacı gütmeyen Consumer Reports’un hazırladığı testlere göre bir araç sorunsuzluk unvanını elde etmek istiyorsa 17 farklı aşamadan geçmek zorunda. İç mekan ne kadar sürede yıpranıyor ya da elektronik sistemlerin güvenilirliği ne durumda gibi sorular testlerde ana başlıkları oluşturuyor. Tam skor almanın gayet zor bir iş haline geldiği bu durumda kazananlara gerçekten güvenebilirsiniz.
 

İşte bu test sonuçlarına göre 2010’dan bu yana en güvenilir/sorunsuz 20 otomobilin listesi:

20. Nissan Leaf

Elektrikli otomobiller arasında 5 yıl içinde 4 kez mükemmel sonuç elde eden Leaf elektrikli otomobiller arasından sıyrılmayı başarmakta.

19. Toyota Venza

2015’de üretimi durdurulmasına rağmen popülerliğini korumayı başaran Venza, Amerikan pazarında satışta kaldığı 7 yılın hepsinde mükemmel puan almayı başarmıştı. Düşük kilometreli modelleri için hala yüksek fiyatlar istenmekte.

18. Toyota Sequoia

Toyota Sequoia yıllar geçtikçe çok fazla değişmeyen bir otomobil ancak tüketiciler de bunu seviyor. 2008’de piyasaya çıkışından bu yana güvenilir olmaya devam eden SUV 2012’den bu yana ise tam not almakta.

17. Honda CR-V

Honda CR-V, tüketicilerin alıp satmak istemediği modellerden birisi. Son 8 yılın 6’sında mükemmel puana erişen modelin müşteri kitlesinin de yüzde 25’inden fazlası araçlarını 10 yıldan fazla ellerinde tutuyor.

16. Toyota Corolla

Toyota Corolla sıkıcı ama geriye kalan çoğu konuyu da yapması gerektiği gibi yerine getiriyor. Toyota’nın neden en sorunsuz otomobiller listesinde üst sıralarda yer aldığını merak ederseniz en çok satan otomobillerinin Corolla olması sebeplerden sadece birisi.

15. Acura TSX

Acura TSX ise ülkemizde görmeye alışık olmadığımız ancak 2009-2014 yılları arasında mükemmel puanı elde ederek Japon geleneğini sürdüren otomobillerden. Otomobilin Honda tarafındaki karşılığı ise Accord.

14. Honda Accord

2011-2017 arası en yüksek notla testleri geçen Accord sonuçlarla kimseyi şaşırtmadı. 2014’ten bu yana tüketicilerin kronik sorun bulamadıkları otomobil 2018 yılında da yeni modeliyle bu geleneği sürdürecek gibi gözüküyor.

13. Lexus RX

Toyota’nın sağlamlığı her şekilde sunabildiğinin göstergesi olan RX ailesi Land Rover ve Alfa Romeo gibi markaların kötü not aldıkları bu testten başarıyla ayrılmakta. 2010-2016 arası yakaladığı başarıyı şimdilik multimedya sistemi gölgelemekte.

12. Toyota Tundra

“Pickup” modellerine ülkemizde çok alışkın değiliz. Ford Ranger, Nissan Navara başta olmak üzere “küçük” denebilecek modeller dışında F-150 ile başlayıp F-450’ye uzanan yelpazeyi unutmamak lazım. Tundra, F-150 gibi satış rakamlarıyla markanın yüzünü güldürmese de bunun suçlusu kendi dayanıklılığı olabilir. Model hayatına 2007’den bu yana aynı nesille devam etmekte.

11. Toyota Highlander

Dayanıklı olduğu için sahiplerinin satmak istemediği bir diğer otomobilde Highlander. 2009’dan bu yana 9/10 yapan SUV son yılında ise “sadece” ortalama not aldı.

10. Lexus CT 200h

Prius platformunun da yardımıyla başarılı olan CT 200h 2011-2016 arasında tam not almayı başarmıştı. Üretimi bitmesine rağmen geçtiğimiz 10 yılın en güvenilir otomobilleri arasında yer almakta.

9. Mazda3

Sınıfının en iyileri arasında yer almasının dışında aynı zamanda 2010’dan bu yana 8 kere testleri başarıyla tamamlayan Mazda 3 satış rakamlarında azalma eğilimi gösteren sedan ve hatchback kategorilerinde dayanıklı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

8. Toyota Avalon

Toyota’nın üretimdeki en büyük sedanı olan Avalon değerini koruma ve dayanıklılık konularında rakiplerinin önünde yer almakta. 2010’dan bu yana en güvenilir ödülünü almaya devam ediyor.

7. Lexus GS

Lexus GS ailesi de 2010’dan bu yana hiç ara vermeden dayanıklılık unvanını bırakmayanlardan. 2013’den bu yana yeni nesliyle birlikte mükemmele bir adım daha yaklaştı. 

6. Lexus IS

Listedeki bir diğer Lexus ise IS oluyor. Sınıfının, 3 Serisi gibi modeller varken, belki en sportifi değil ancak en dayanıklısı olduğu kesin. Dayanıklılık konusunda bir Lexus’tan daha çok Toyota gibi davranan otomobil “tık demeden” çalışmasıyla ünlenmiş durumda. 

5. Toyota RAV4

2012’den bu yana herhangi bir sorunu bulunmayan RAV4 10 yıldır en yüksek puanla testlerden ayrılmakta. Kanada’da üretilen otomobilin 2013 ve 2016’da yaptığı model değişikliklerinde de herhangi bir sorun çıkmadı.

4. Lexus ES

Camry’nin üstüne inşa edilen ES en dayanıklı lüks otomobiller arasında yer alıyor. ES motor, şanzıman, yakıt sistemi ve elektronik aksam gibi kritik parçalarda 11 yıldır sorunsuz kalmayı başardı.

3. Toyota Camry

Amerika’nın favori otomobili olmak için elinde güçlü bir sebep var: dayanıklılık. Pikap modellerini dışarıda bırakırsak 1993’den bu yana en çok satan model unvanını elinde bulunduruyor. 2002 ile 2017 arasındaki mükemmel test sonuçlarını devam ettirecek gibi gözüküyor.

2. Toyota Prius

Pillerinde sorun çıkacak mı acaba? sorusunu sormayacağınız hibrit otomobil arıyorsanız diğer seçeneklerle zaman kaybetmenize gerek yok. 12 yıldır üst üste sorunsuz olduğunu kanıtlayan otomobilin 2011’den bu yana ise kronik sorunu bulunmamakta. Petrolhead’ler her ne kadar nefret noktasında sevmeseler de A noktasından B noktasına yolculuk işini başarıyla yerine getirmekte.

1. Toyota 4Runner

Listenin zirvesinde ise ardı ardına 13 yıldır bu ödülü almaya hak kazanan 4Runner bulunmakta. 2010’da yeni nesliyle birlikte dayanıklılık konusunda hiçbir azalma gözlenmezken güvenilir bir araç isteyen müşteriler arasında popülaritesi giderek artmakta.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Consumer Reports japon arabalarini hep over, tarafli olduguyla ilgili forumlarda cok elestiri aliyor. bu eskiden beri boyle.. Birde olaya amerikan gozuyle baktiklari icin de sonuc farkli. Listedeki araclarin bir kismi Avrupada satilmiyor.

  2. Araştırma şirketi taraflilogi ile nam salmış bir sirket. Yoksa koskoca sektörde mondeo da var f150 de var

  3. Mal Amerikalı testlerini geçiniz. Daha reel tüketici olsun, Avrupa listesi alalım bir de…

  4. Çamurdan olsun Japon olsun.. Japonlar dünyanın en sorunsuz otomobillerini üretir dünyada Japonların üstüne tanımam! TOYOTA KALİTESİNİ BİLENLER YANILMAZ..

  5. Koreli kardeşlerimiz Hyundai/Kia grubu’da Japon kardeşlerimizden sonra dünyanın en sorunsuz markaları. Hyundai/Kia kendilerini küçümseyen ve hafife alanlara dünya çapında yakaladığı yüksek satış grafikleri, kaliteli otomobilleri, sundukları 7 yıl garantiyle kendilerini küçümseyenlere birbir kapak yapmaya devam ediyorlar.. Geçen yıl ki listede en çok sorun çıkaran markalarda BMW liderdi

    1.Kia şikayet sayısı: 99
    2.Hyundai şikayet sayısı: 105
    3.Toyota şikayet sayısı: 109

    13.VW şikayet sayısı: 146
    16.Mercedes şikayet sayısı: 158
    19.Volvo şikayet sayısı: 180
    21.Audi: şikayet sayısı: 182
    23.BMW şikayet sayısı: 205
    24.Fiat şikayet sayısı: 228

  6. “Al”amancılar nerede göremiyorum.. Hepsi kaybolmuş vah yazık.. Mercedes dışında Alamancılar bir tane sorunsuz markası yok.. Bu istatislik beklediğim birşeydi zaten dünyada bir Japon gerçeği var. Bu dünyada bir gerçektir aksini iddia eden zerre gram otomobil anlamıyordur.. Bu kadar basit!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu